Soundcore Liberty Air 2 Review: betaalbaar alternatief voor Airpods

Inhoudsopgave:

Soundcore Liberty Air 2 Review: betaalbaar alternatief voor Airpods
Soundcore Liberty Air 2 Review: betaalbaar alternatief voor Airpods
Anonim

Bottom Line

De Anker Soundcore Liberty Air 2 biedt een geweldige functieset en geluidskwaliteit voor de prijs. Het is moeilijk om fout te gaan als je op zoek bent naar echte draadloze oordopjes.

Soundcore Liberty Air 2

Image
Image

We hebben de Soundcore Liberty Air 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Soundcore Liberty Air 2 draadloze oordopjes zijn een geweldige optie voor diegenen die echte draadloze oordopjes willen met een redelijke geluidskwaliteit en geen klein fortuin willen uitgeven. Dat soort middenweg-aanpak is iets dat het merk Soundcore goed doet. Als zusterbedrijf van Anker - een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige, betaalbare mobiele accessoires - zou het logisch zijn dat deze oortelefoons geen records op het gebied van geluidskwaliteit breken, maar ook niet de bank breken.

Met een look die heel nauw in de voetsporen treedt van de Apple AirPods, maar een pasvorm en afwerking die eigenlijk best premium is, is deze oortelefoon misschien een goede keuze voor degenen die niet al te kieskeurig zijn. Ik zette de Liberty Air 2 door de beltoon, nam Zoom-oproepen aan, pompte trainingsmuziek en luisterde naar podcasts voordat ik naar bed ging. Lees verder om te zien wat ik denk.

Design: een mooie stap vooruit van de eerste generatie

De Soundcore Liberty-lijn bestaat al een paar jaar, maar de eerste generatie oortelefoons zag er behoorlijk goedkoop uit en voelde aan. Dat is meestal goed, gezien de instapprijs van die oortelefoons.

Maar toen Soundcore de tweede generatie lanceerde, verhoogden ze zowel de fysieke kwaliteit van het product als de prijs. De oortelefoons hebben de vorm van een paar AirPods, compleet met een afgeronde, centimeter lange steel die aan je oren bungelt terwijl je ze draagt. Ze gebruiken ook een ronde rubberen oordop om een betere pasvorm te vergemakkelijken.

Ik hou echt van de esthetische upgrades die Soundcore op deze tweede generatie heeft geïntroduceerd. In tegenstelling tot overdreven glanzend (en inherent goedkoop ogend) plastic, is de Liberty Air 2 meestal matzwart, waarbij de buitenkant van elke oordop lichter, bijna metaalgrijs is. Er zijn een paar plaatsen waar een beetje rood doorheen gluurt (een kleine spleet aan de onderkant van de steel en de opening van de hoofddriver onder de grijze rubberen oordop), wat dit een veel premiumer uiterlijk geeft dan je zou verwachten bij de prijs onder de $ 100. De batterijbehuizing is ook bedekt met die matgrijze afwerking, waardoor het hele pakket een iets interessanter uiterlijk krijgt.

Image
Image

Comfort: veilig, maar misschien te strak

Zoals ik in de meeste beoordelingen van oordopjes doe, moet ik benadrukken hoe persoonlijk comfort is als het gaat om een product als dit. De oren van iedereen zijn fysiek anders, maar dat geldt ook voor ieders tolerantie voor pasvorm. Sommige mensen kunnen niet tegen losse oordopjes omdat ze geen kans willen hebben dat de oordop eruit v alt. Andere luisteraars, zoals ik, geven de voorkeur aan wat meer ademend vermogen en hebben de neiging zich verstikt te voelen door een pijnlijk strakke pasvorm. De Liberty Air 2-oordopjes vallen vierkant in dit tweede kamp. Ze worden compleet geleverd met oordopjes in vijf maten, wat betekent dat je net zoveel aanpassingsmogelijkheden hebt als je waarschijnlijk nodig hebt, maar vanwege de hoek die ze in mijn persoonlijke gehoorgangen drukten, was de pasvorm gewoon veel te benauwd.

Dit kan echter als een voordeel worden opgevat, vooral als je niet houdt van de onzekerheid die je van AirPods krijgt, en het helpt zeker om geluid te isoleren en je een solide basrespons te geven. En ik ben altijd onder de indruk geweest van het zachte maar stevige rubber dat Soundcore gebruikt voor hun oordopjes.

Een ander klein detail dat nuttig is op het gebied van comfort, is hoe de binnenkant van de oorstelen dat zacht aanvoelende, matte plastic gebruikt, in plaats van de plakkeriger aanvoelende hoogglansafwerking. Dit betekent dat het kleine deel dat tegen je oorlel drukt veel comfortabeler is.

-Een ander klein detail dat nuttig is op het gebied van comfort, is hoe de binnenkant van de oorstelen dat zacht aanvoelende, matte plastic gebruikt, in plaats van de plakkeriger aanvoelende hoogglansafwerking.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: uitstekend, op een paar kleine uitzonderingen na

Zoals al besproken, is het uiterlijk en het gevoel van deze oordopjes zeer indrukwekkend, van de premium-vriendelijke matte afwerking tot de kwaliteit van het rubber dat in de oordopjes wordt gebruikt. Deze details helpen om het ontwerp veel meer gepolijst te maken, maar ze doen ook veel om vertrouwen op te bouwen in de pasvorm en afwerking. Ik ben ervan overtuigd dat, afhankelijk van je dagelijkse gebruik, de fysieke behuizing van deze oordopjes lang meegaat.

De batterijbehuizing lijkt op het eerste gezicht overeen te komen met de hoge kwaliteit van de oordopjes, maar helaas voelt hij net iets goedkoper aan dan de rest van het aanbod. Het deksel (en de oordopjes) zijn voorzien van stevige magneten voor die bevredigende klik die echte draadloze luisteraars zijn gaan verwachten, maar iets aan het lichte, dunne deksel geeft me het gevoel dat Soundcore beknibbeld heeft op de productie van de batterijbehuizing.

Ik ben ervan overtuigd dat, afhankelijk van je dagelijkse gebruik, de fysieke behuizing van deze oordopjes lang meegaat.

De andere twee punten die ik zal maken over de bouwkwaliteit hebben betrekking op de stuurprogramma's en de waterdichtheid. Soundcore factureert de luidsprekers in elke oordop als "met diamanten bedekt", waarvan ik aanneem dat het hun poging is om vertrouwen op te bouwen in hoe robuust deze stuurprogramma's zijn. Er v alt meer te vertellen over dit front in het gedeelte over geluidskwaliteit, maar de diamantcoating (net als het vergelijkbare geprezen grafeenmateriaal dat andere oortelefoons gebruiken) kan ervoor zorgen dat de stuurprogramma's na verloop van tijd niet zo gemakkelijk zullen eroderen. Ik kan dit niet bevestigen, en mijn gevoel zegt me dat het niet veel effect zal hebben, maar het is leuk om te zien dat Soundcore experimenteert met materialen en iets nieuws probeert aan te bieden.

De oortelefoons hebben een IPX5-waterdichtheid, wat meer dan genoeg is voor zelfs hevig zweten en redelijke regen - laat de oortelefoons niet in een bak met water vallen.

Image
Image

Connectiviteit en installatie: gewoon een beetje onhandig

De Soundcore Liberty Air 2s wordt geleverd met Bluetooth 5.0, wat betekent dat je vanuit een afstandsperspectief voldoende dekking hebt. Ik heb in mijn vooroorlogse appartement van 900 vierkante meter met dikke pleistermuren gewerkt, en hoe ik ook probeerde, het lukte me niet om de oordopjes de verbinding te laten verliezen, hoe ver ik ook van mijn bronapparaat verwijderd was.

Bij het voor het eerst openen van de batterijhouder, zouden de oordopjes automatisch in de koppelingsmodus moeten staan en mijn telefoon herkende ze meteen. Waar ik wel tegenaan liep, was toen ik ze met een nieuw apparaat wilde koppelen. Het Bluetooth 5-protocol zou twee bronnen naadloos moeten toestaan, maar zelfs toen ik de Air 2s eenmaal aan zowel mijn telefoon als mijn laptop had gekoppeld, kon ik niet naadloos heen en weer schakelen.

In plaats daarvan moet je de oordopjes weer in de koppelingsmodus zetten om ze heen en weer te laten schakelen tussen apparaten. Dit is eenvoudig genoeg: plaats de oordopjes gewoon terug in de behuizing en houd de onderste knop een paar seconden ingedrukt. Maar in een wereld waar zoveel oordopjes intelligent schakelen tussen verschillende apparaten, is dit een frustrerend onderdeel van de Air 2s.

Geluidskwaliteit: indrukwekkend, hoewel eendimensionaal

De andere grote verbetering die Soundcore beweerde te maken op deze tweede generatie, is de geluidskwaliteit. Ze hebben hier alle grote wapens naar voren gebracht: mooie materialen voor de stuurprogramma's, Bluetooth-codecs van topkwaliteit en mooie software om het geluid aan te passen.

Voor het grootste deel was ik onder de indruk van de geluidsrespons die deze oortelefoons bieden. Bas-zware muziek boordevol punch tijdens mijn trainingen. Als het ging om podcasts en telefoontjes, vond ik veel details met het geluid en met de 4-mic-array. Een deel hiervan is te danken aan de solide driverconstructie - hoewel ik denk dat de "diamantcoating" van de luidsprekers niet veel effect kan hebben op de inherent verliesgevende kwaliteit van Bluetooth-audio, is het duidelijk dat Soundcore de tijd heeft genomen om zich te concentreren op de prestaties van de chauffeurs. De opname van Qualcomm aptX is ook leuk omdat het zorgt voor minder verliesgevende compressie van je audio via het Bluetooth-protocol.

Helaas gaf dit alles me geen erg dynamisch geluidsbeeld om mee te werken. De oortelefoons klinken gewoon als fatsoenlijke Bluetooth-oortelefoons. Je krijgt niet het volledige, rijke spectrum dat je zou krijgen op meer premium oortelefoons, maar je zult nog steeds tevreden zijn dat je audio goed wordt weergegeven. De fraaie HearID-software van Soundcore geeft je wat meer controle en aanpassing, omdat de software eigenlijk bedoeld is om je oor- en gehoormogelijkheden in kaart te brengen om de audio die je nodig hebt beter te bedienen. Maar al met al was het rauwe geluid indrukwekkend en krachtig, maar niet zo evenwichtig en genuanceerd als de meer professionele Soundcore-producten.

- Bas-zware muziek boordevol punch tijdens mijn trainingen, terwijl ik bij podcasts en telefoontjes veel details vond met het geluid en met de 4-mic array.

Batterijduur: meer dan genoeg

Op de een of andere manier is Soundcore erin geslaagd om 7 uur gebruik in de oordopjes zelf te stoppen met de Liberty Air 2-een indrukwekkende prestatie als je bedenkt dat de meeste oordopjes genoegen nemen met ongeveer 5 uur. Met de batterijhouder in de mix, stijgt dat totaal tot bijna 30 uur gebruik. Volgens de cijfers is deze levensduur van de batterij ver boven zijn prijsniveau. Hoewel het totaal van de oordopjes nauwkeurig lijkt, loopt de batterijhouder iets sneller leeg dan de beweringen zouden impliceren. Om eerlijk te zijn, je krijgt nog steeds meer dan 24 uur speeltijd, maar houd er rekening mee dat je misschien niet zo veel verder kunt gaan.

Een ander gebied waarop Soundcore premium kwaliteit probeert te bieden voor een lagere prijs, is de manier waarop de Liberty Air 2s opladen. De USB-C-oplaadpoort is in staat om snel op te laden, op voorwaarde dat je een geschikte steen gebruikt, waardoor je ongeveer 2 uur speeltijd hebt met een enkele oplaadbeurt van 10 minuten. In feite was het opladen van de hele batterijhouder vrij snel in mijn anekdotische tests. Wat hier extra indrukwekkend is, is dat er draadloze oplaadmogelijkheden zijn ingebouwd in de batterijhouder. Gezien hoe draagbare echte draadloze oordopjes zijn, ben ik verbaasd over hoe zeldzaam deze functie is. Zelfs het topaanbod van Sony biedt geen Qi draadloos opladen, maar hier heb je het voor minder dan $ 100.

Software en extra functies: volledig uitgerust, maar niet zo intuïtief

Op papier lijkt Soundcore alles te bieden: een robuuste app om je geluid aan te passen, eenvoudige aanraakbedieningen voor interactie met je apparaten en een microfoonconfiguratie met vier arrays om te communiceren met je stemassistent.

In de praktijk is alles gewoon een beetje onhandig. De aanraakbedieningen registreren bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk. Hoewel de meeste aanraakbedieningen een beetje aanpassingsperiode vereisen, kon ik de Air 2s gewoon niet aan het werk krijgen. Als je voorbij de verkeerde persen kunt komen, zorgt de software ervoor dat de oordopjes goed werken met je telefoon, maar veel van deze softwarefuncties lijken meer op toeters en bellen dan op nuttige functies.

De HearID-gehoortest is een leuk trucje, maar ik weet niet zeker of het veel doet om de geluidskwaliteit te verbeteren. De 22 EQ-instellingen zijn ook leuk om te hebben, maar ik kan niet anders dan denken dat Soundcore meer had kunnen doen als ze langer hadden besteed aan het perfectioneren van zelfs de helft van die instellingen. Hoewel ik de inspanningen van Soundcore hier zeker toejuich, vooral voor de instapprijs, heb ik het gevoel dat ze te veel hebben gedaan en niets erg goed hebben gedaan in de kolom 'extra's'.

Image
Image

Bottom Line

Anker en Soundcore zijn altijd prijsbewuste merken - ze streven ernaar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te bieden voor producten van hoge kwaliteit. Met een gemiddelde verkoopprijs van $ 99, passen de Liberty Air 2s zeker in de waarderekening. Deze zijn het meest vergelijkbaar met Apple AirPods, en zelfs de eerste generatie daarvan kost je dichter bij $ 130, zonder de batterijhouder en zonder de stevige pasvorm. Anker sneed een paar bochten om de prijs onder de $ 100 te krijgen, namelijk op een deel van de pasvorm en afwerking en op de interface-functies, maar al met al, in vergelijking met de rest van de goedkope AirPod-copycat-markt, zijn dit echt koopjes.

Soundcore Liberty Air 2 vs. Apple AirPods

Met het ontwerp van de Liberty Air 2s is het duidelijk dat ze AirPods (zie op Apple) in het vizier plaatsen, en alleen al op prijs heeft Soundcore Apple verslagen. Zelfs de pasvorm en afwerking van de Liberty-lijn wedijvert met AirPods. Wat u niet krijgt, is het gemak van de H2-chip (gemakkelijk uw AirPods koppelen met de besturingssystemen van Apple) en de status van het bezitten van een Apple-product. Maar de Air 2s geeft je draadloos opladen, aantoonbaar beter geluid (mede dankzij de strakkere afdichting in het oor), en ze doen het allemaal voor maar liefst $ 30 minder.

Een allround solide optie voor draadloze Bluetooth-oortelefoons

Als je op zoek bent naar echte draadloze oortelefoons, maar het niet kunt verdragen om Apple- of Bose-prijzen te betalen, dan zijn de Liberty Air 2-oordopjes een interessante optie. Ten eerste controleren ze veel meer vakjes dan zelfs sommige van de duurdere alternatieven van andere merken, zoals draadloos opladen, aptX-codecs, stabiele pasvorm in het oor en meer. Ze zijn niet zonder hun tekortkomingen, en een deel van het aanbod toont zijn prijs meer dan andere, maar aan dit einde van het assortiment zul je niet veel vinden om over te klagen.

Specs

  • Productnaam Liberty Air 2
  • Productmerk Soundcore
  • SKU B07SKJNCXM
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 1.85 oz.
  • Productafmetingen 2 x 2,25 x 1 inch.
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Levensduur batterij 7 uur (oordopjes), 28 uur (oordopjes en hoesje)
  • Garantie 18 maanden
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0
  • Audiocodecs SBC, AAC, aptX

Aanbevolen: