Wat is de Midori-webbrowser?

Inhoudsopgave:

Wat is de Midori-webbrowser?
Wat is de Midori-webbrowser?
Anonim

Midori is een webbrowser voor Windows en Linux. Vaak aangeduid als "Small and Mighty", is Midori geliefd bij velen in de Linux-gemeenschap. Het gebruikt de Webkit-weergave-engine van Apple, hoewel het niet werkt op macOS of iOS.

Wat is Midori?

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige, schone interface.
  • Minimalistische reeks functies.
  • Snelkiezen maakt snelle toegang tot favoriete sites gemakkelijk.
  • Web-app-ondersteuning.
  • Snel laden en paginaweergave.

Wat we niet leuk vinden

  • Snap-pakketinstallatie resulteert in defecte functies.
  • Gebrek aan extensies van derden.
  • Sommige sites (zoals Google Drive) werken niet goed.

"Midori" is het Japanse woord voor groen. Die naam heeft eigenlijk geen betekenis voor de webbrowser, behalve dat het logo een groene kattenpoot is. Naam terzijde, Midori is een minimalistische webbrowser die zich richt op lichtgewicht zijn door het aantal functies te verminderen. Met andere woorden, het is eenvoudig te gebruiken (met een paar kanttekeningen) en geeft websites zeer snel weer.

Zoals je zou verwachten, is de functieset voor Midori vrij kaal. Dat betekent echter niet dat het de basisfuncties mist waaraan gebruikers misschien gewend zijn. Midori bevat de volgende functies:

  • Browsen met tabbladen
  • Bladwijzers
  • Geschiedenisbeheer
  • Ingebouwde advertentieblokkering
  • Privé browsen
  • Cookie- en scriptbeheer
  • Web-app-ondersteuning
  • Aanpasbare zijpanelen
  • Ondersteuning voor gebruikersscripts en stijlen

Bottom Line

Hoewel Midori oorspronkelijk eind 2007 werd uitgebracht, wordt het nog steeds als bètasoftware beschouwd. Om de zaken wat verwarrender te maken, is de enige manier om Midori op veel Linux-distributies te installeren via een snap-pakket, en dat brengt een bepaald niveau van instabiliteit in de applicatie. Dus het vooruitzicht om Midori te gebruiken brengt met zich mee dat sommige functies mogelijk niet werken.

Voorbehoud bij het gebruik van de Midori-webbrowser

Ondanks de release in 2007, is Midori niet compleet in vergelijking met andere browsers op de markt.

Image
Image

Midori's beperkingen worden duidelijk wanneer je een dienst als Google Drive probeert te gebruiken. Nadat u bent ingelogd op uw account, wordt u gewaarschuwd dat de browser niet wordt ondersteund en kunt u onverwacht gedrag ervaren. Dat is niet iets dat iemand die voor productiviteit afhankelijk is van Google Drive wil zien.

Het probleem kan meestal worden opgelost door de User Agent-tekenreeks te wijzigen. Maar zelfs na het wijzigen van de User Agent-string in Chrome (in Preferences > Network > Identify As) het probleem kan aanhouden.

Image
Image

Ondanks deze voorbehouden heeft Midori nog steeds een aanzienlijke aanhang. Voorbeeld: het is de standaardbrowser voor de Bodhi Linux-distributie. In feite is de beste manier om Midori te ervaren via de Bodhi Linux-distributie. Hiermee weet je zeker dat je een Midori-ervaring hebt die precies werkt zoals verwacht.

Hoe krijg ik Midori

Hoe u Midori installeert, hangt af van uw platform. Als je een Linux-distributie gebruikt die snap-pakketten ondersteunt, kun je Midori installeren met het commando:

sudo apt-get install snapd

Installeer vervolgens het specifieke snap-pakket met het volgende commando:

sudo snap midori installeren

Andere Linux-distributies hebben nog steeds een versie van Midori in de standaardrepository. Als je het geluk hebt een distributie te gebruiken die Midori in de standaardrepository bevat, heb je een versie van de browser die goed functioneert.

Midori-webbrowser voor Windows

Het is ook mogelijk om Midori op het Windows-platform te installeren door het officiële installatieprogramma te downloaden en uit te voeren. De Windows-versie werkt goed en alle functies werken hetzelfde.

Midori-webbrowser voor Linux

Je kunt Midori installeren vanuit de broncode. Binnen dat archief zijn de installatie-instructies te vinden in het HACKING-bestand. Het enige voorbehoud bij de instructies is dat het niet de noodzakelijke afhankelijkheden bevat die moeten worden geïnstalleerd. Een woord van waarschuwing, het installeren van die afhankelijkheden kan lastig zijn.

De ideale Midori-gebruiker

Vanwege de complicatie van het verkrijgen van een goed werkende Midori-installatie, zijn de beste gebruikers voor deze specifieke browser degenen die kunnen installeren vanuit de standaardrepository (zoals Elementary OS), of vanaf een downloadbaar installatieprogramma (Windows), of Bodhi Linux. Als je vastloopt met snap, weet dan dat (totdat een aantal bugs is opgelost) Midori een problematische browser zal zijn.

Het volstaat te zeggen dat de best passende gebruikers voor Midori degenen zijn die een lichtgewicht webbrowser willen, niet belast met te veel functies, maar het niet erg vinden om wat werk te verzetten om het zo te laten werken verwacht. Het goede nieuws is dat als je Midori eenmaal draait zoals jij het wilt, je het de geïnvesteerde tijd zeker waard zult vinden.

Aanbevolen: