Wat te doen als uw iPad niet draait

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw iPad niet draait
Wat te doen als uw iPad niet draait
Anonim

De iPad ondersteunt schermrotatie als u het apparaat draait. Deze functie helpt je om naadloos over te schakelen van het lezen van een e-book in staande modus naar het kijken van een film in liggende modus. Als je iPad niet draait en vastzit in één richting, kun je het probleem op twee manieren oplossen: in het Control Center of met de zijschakelaar.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iOS 12 of hoger, behalve zoals aangegeven. Eerdere versies van Control Center, te beginnen met de introductie in iOS 7, werken op dezelfde manier.

De zijschakelaar op de iPad kan draaien of dempen, afhankelijk van hoe je de instellingen configureert. Welke je ook niet toewijst aan de zijschakelaar, verschijnt in het Control Center waar je hem aan en uit kunt zetten.

Image
Image

Sommige iPads, waaronder iPad Pro-modellen, hebben geen zijschakelaar. Deze iPads hebben zowel Lock Rotation als Mute in hun Control Centers.

Rotatie toewijzen en dempen in iPad-instellingen

Als uw iPad een zijschakelaar heeft, controleer dan waar de instelling voor Lock Rotation van de iPad is toegewezen.

  1. Open de Settings app op je iPad.

    Image
    Image
  2. Selecteer de kop General in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Zoek de sectie Gebruik zijschakelaar naar. Als Lock Rotation een vinkje ernaast heeft, regelt de zijschakelaar de lock-rotatie (en de Mute-optie verschijnt in Control Center). Als uw iPad niet draait, schakel de zijschakelaar om het probleem op te lossen.

    Image
    Image
  4. Als er bij Mute een vinkje staat in het gedeelte Gebruik zijschakelaar naar, dan dempt de zijschakelaar de iPad, en de optie Rotatie vergrendelen verschijnt in het Control Center.

Schermrotatie in- en uitschakelen in Control Center

Je hebt toegang tot veel iPad-functies en -instellingen vanuit het aanpasbare Control Center, inclusief de Lock Rotation-functie.

  1. Trek omlaag vanaf de rechterbovenhoek van een iPad met iOS 12 of hoger (of omhoog vanaf de onderkant op iPads met eerdere versies van iOS) om het Control Center te openen.

    Image
    Image
  2. Zoek in het Control Center het Lock Rotation icoon. Het is een cirkelvormige pijl rond een slot. Als het slot en de ronde pijl rood zijn, is de rotatie van het slot ingeschakeld en kan het iPad-scherm niet draaien.

    Image
    Image
  3. Tik op het Lock Rotation-pictogram om de rotatievergrendeling uit te schakelen, zodat het iPad-scherm kan draaien.

    Je kunt het scherm niet draaien met Control Center geopend. Sluit het Control Center door het omhoog te vegen van het scherm in iOS 12 en hoger (of omlaag in eerdere iOS-versies) of door op de iPad-knop Home te drukken.

Bottom Line

Niet alle iPad-apps ondersteunen oriëntatieveranderingen, dus als het scherm niet draait, klikt u op de startknop van de iPad om naar het hoofdscherm te gaan en probeert u het apparaat vervolgens te draaien. Als het scherm draait, weet je dat het de app was, niet de iPad, die de rotatie verhinderde. Je kunt hier niets aan doen.

Nog steeds problemen met uw iPad die niet draait?

Een andere reden waarom je iPad niet draait, is als hij niet weet dat je hem probeert te draaien. Dit probleem treedt op als u de tablet niet rechtop houdt. Het draaien op een plat oppervlak is niet genoeg om het te activeren, dus je moet het misschien omhoog houden alsof je een foto maakt, en dan draaien.

Als al het andere fa alt, start u de iPad opnieuw op door hem uit en weer in te schakelen. Deze eenvoudige aanpak lost veel problemen op.

Aanbevolen: