Wat te doen als de subwoofer niet goed werkt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als de subwoofer niet goed werkt
Wat te doen als de subwoofer niet goed werkt
Anonim

Voordat je besluit een zogenaamd slechte subwoofer te verwijderen en te vervangen, moet je deze snelle stappen doorlopen (vergelijkbaar met wanneer een stereosysteem geen geluid maakt) om het probleem te diagnosticeren en op te lossen. In het slechtste geval? Misschien ga je winkelen voor een nieuw luidsprekersysteem.

Image
Image

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat alle apparatuur is uitgeschakeld, inclusief de subwoofer. U wilt nooit kabels aansluiten of loskoppelen terwijl er iets aan staat, anders loopt er iets onbedoeld schade op.

  1. Controleer de aansluitingen en luidsprekerkabels. Controleer vanaf de subwoofer alle draden en verbindingspunten die naar versterkers, ontvangers of luidsprekers lopen. Controleer of de kabels stevig zijn aangesloten en op de juiste plekken zijn aangesloten.

    De ingangen aan de achterkant van de subwoofer worden over het algemeen aangesloten op de subwooferuitgang aan de achterkant van ontvangers of versterkers. Als de subwoofer is aangesloten op luidsprekeruitgangen op de ontvanger of versterker, inspecteer dan de volledige lengte van de draadverbindingen op defecten. Als een stukje draad versleten, gescheurd of beschadigd lijkt te zijn, vervang dan die draden voordat u probeert de apparatuur opnieuw te gebruiken. Voer een snelle test uit op de draden om te controleren of ze werken.

  2. Controleer stopcontacten, stroomkabel en zekering. De meeste subwoofers hebben een "standby"-LED die oplicht om het actieve vermogen aan te geven. Als het niet brandt, controleer dan of de subwoofer goed is aangesloten op een stopcontact, overspanningsbeveiliging of stekkerdoos. Als de uitsteeksels van een stekker halverwege naar buiten glijden - vaak genoeg om de stroomtoevoer te voorkomen - buig ze voorzichtig zodat de kabel aangesloten blijft nadat u hem loslaat. Zorg ervoor dat alle bijbehorende schakelaars (d.w.z. die op muren, stekkerdozen, enz.) in de aan-stand staan. Als de subwoofer nog steeds niet aan gaat, probeer hem dan aan te sluiten op een ander stopcontact waarvan je weet dat het goed werkt.

    Inspecteer net als bij de luidsprekerdraden de voedingskabel van de subwoofer op schade of defecten. Sommige subwoofers zijn uitgerust met een zekering, waarvoor al dan niet een achterplaat moet worden verwijderd. Als de zekering een functie is en als u vertrouwd bent met het sleutelen aan elektronica, controleer dan of deze moet worden vervangen. Raadpleeg anders eerst de fabrikant of de plaatselijke reparatiewerkplaats.

  3. Controleer systeem- en menu-instellingen. Als alle draden en kabels er goed uitzien, kijk dan opnieuw naar de menu-instellingen op je ontvanger of versterker - je weet nooit of iemand per ongeluk alles heeft gewijzigd. Controleer of de subwoofer is gekoppeld aan de juiste audio-ingangsselecties. Zorg ervoor dat de uitvoer van de subwoofer niet ook naar beneden is aangepast.

    Als het invoerapparaat luidsprekerafmetingen biedt, kies dan eerst de kleinste optie; soms zorgt het instellen van de luidsprekergrootte op iets groters ervoor dat de subwoofer geen signaal ontvangt. Bij sommige ontvangers kunnen subwoofers zelfs werken met een grote luidsprekerinstelling, dus raadpleeg de handleiding van uw product voor meer informatie.

  4. Controleer de verbindingen, zet de subwoofer aan en stel het volume in. Nadat alle aansluitingen en instellingen zijn gecontroleerd, zet u de subwoofer aan. Controleer het volumeniveau op de subwoofer en ontvanger of versterker voordat u audio-invoer verzendt. Zet het volume laag en verhoog het geleidelijk om te bepalen of de subwoofer correct werkt. Gebruik muziektesttracks met een laag basgeh alte, zodat er op de een of andere manier geen twijfel over bestaat.

Als niets werkt, overweeg dan om uw subwoofer te vervangen

Als de subwoofer helemaal niet wordt ingeschakeld, of wel wordt ingeschakeld maar niets afspeelt, is de kans groot dat deze defect is en moet worden vervangen.

Sluit indien mogelijk een aparte subwoofer aan op het verzendende apparaat om te testen of de hardwarestoring niet gerelateerd is aan de afzender. Als de tweede subwoofer werkt, is de kans groot dat het origineel inderdaad slecht is. Maar voordat u gaat winkelen, moet u bepalen of u een actieve of passieve subwoofer nodig heeft.

Aanbevolen: