Wat is Safari?

Inhoudsopgave:

Wat is Safari?
Wat is Safari?
Anonim

Safari-webbrowser is de standaard voor de iPhone, iPad en macOS, voor het eerst uitgebracht door Apple in 2003 en kort aangeboden op Windows van 2007 tot 2012. De populariteit van de Safari-browser explodeerde met de iPhone en de iPad, en heeft momenteel een marktaandeel van ongeveer 54% in het gebruik van mobiele browsers in de Verenigde Staten.

Image
Image

In de meeste opzichten is Safari net als elke andere populaire browser. Gebruikers kunnen door websites bladeren, favorieten toevoegen aan favorieten en meerdere sites openen in tabbladen. Safari, gebouwd met behulp van de WebKit-engine, was een van de eerste webbrowsers die de nieuwe HTML 5-standaard ondersteunde. Het was ook een van de eerste browsers waarbij de ondersteuning voor Adobe Flash standaard was uitgeschakeld, terwijl de mobiele versies van Safari Flash nooit ondersteunden.

Safari op Mac OS is momenteel op versie 11.1, die een upgrade naar Intelligent Tracking Prevention bevat. Deze functie helpt voorkomen dat een specifieke website pagina's bijhoudt die op andere websites zijn bekeken, een proces dat 'cross-site tracking' wordt genoemd. Safari op iOS deelt zijn versie met de iOS-versie, die momenteel op 12.1 staat.

Wat onderscheidt Safari van andere webbrowsers?

Hoewel je op het eerste gezicht misschien moeite hebt om de verschillen tussen Google Chrome, Apple's Safari of Microsoft Edge te zien, heeft de Safari-browser een aantal belangrijke functies die hem helpen scheiden van het pakket, waaronder de mogelijkheid om artikelen op te maken voor eenvoudiger lezen.

  • iCloud Tab Browsing Deze functie synchroniseert automatisch geopende tabbladen op verschillende apparaten met hetzelfde iCloud-account. U kunt een lijst met alle geopende tabbladen op uw MacBook bekijken terwijl u Safari op de iPhone of iPad gebruikt. Het is vergelijkbaar met het delen van bladwijzers in Chrome, maar u hoeft niet in te loggen.
  • Sharing De Safari-app heeft een ingebouwde deelknop waarmee gebruikers snel een website kunnen delen via berichten, e-mail of sociale media zoals Facebook of Twitter. De coolste functie is de mogelijkheid om een site rechtstreeks te delen met een andere iPhone, iPad of Mac in de buurt via AirDrop.
  • Reader View Safari kan artikelen detecteren en ze presenteren in een formaat dat navigatie en advertenties uitsluit ten gunste van een beter leesbare weergave. Deze weergave is vooral geweldig voor websites die nieuwe vensters laden terwijl u scrolt of die onleesbaar worden op een iPhone of iPad vanwege navigatie.
  • Energiezuinig Hoewel iMacs geweldige desktopcomputers zijn, is Apple in de eerste plaats een leverancier van laptops en mobiele apparaten. Safari bewijst dit door extreem energiezuinig te zijn, waardoor u kostbare minuten en soms zelfs uren extra gebruik bespaart in vergelijking met Chrome, Firefox en andere populaire browsers.

Wat zijn de tekortkomingen van Safari?

De Safari-webbrowser heeft veel te bieden, vooral voor degenen die geworteld zijn in het Apple-ecosysteem en een Mac hebben samen met een iPhone of iPad. Het zijn echter niet allemaal rozen en vlinders:

  • Beperkte plug-in-ondersteuning. Safari ondersteunt Extensie, maar de plug-ins die beschikbaar zijn voor Safari lopen achter op die voor Chrome.
  • Exclusief voor Apple Hoewel het mogelijk is om Safari op Linux uit te voeren en het werd kort ondersteund op Windows, is Safari in de eerste plaats een webbrowser die is gemaakt om op Apple-hardware te draaien. Je kunt het niet uitvoeren op Android-smartphones of -tablets en je moet de Windows-versie vermijden omdat Apple het niet langer ondersteunt met kritieke beveiligingsupdates.
  • Geen tabbladpictogrammen. Favicons zijn in wezen pictogrammen voor websites. En hoewel browsers zoals Google Chrome deze pictogrammen in tabbladen gebruiken om browsertabbladen te onderscheiden en de gebruiker te helpen de gewenste te kiezen, plaatst Safari ze niet op tabbladen.

Safari- alternatieven

Hoewel Safari de standaardbrowser is voor iOS en Mac, kunnen gebruikers op beide platforms een breed scala aan browsers downloaden. De Mac ondersteunt Chrome, Firefox, Opera, Vivaldi en vele andere webbrowsers, terwijl iPhone- en iPad-gebruikers Chrome, Firefox, Opera en zelfs Microsoft Edge kunnen downloaden.

Aanbevolen: