Is Mediacom plat of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Mediacom plat of ligt het aan jou?
Is Mediacom plat of ligt het aan jou?
Anonim

Als er iets misgaat met de internet- en kabeltelevisiediensten van Mediacom, is het niet altijd gemakkelijk om te zeggen of het veel mensen in verschillende staten treft of dat het gewoon een probleem met jou is. Er zijn echter verschillende dingen die u kunt doen om erachter te komen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

  • Controleer op grootschalige storingen in het netwerk van Mediacom.
  • Los veelvoorkomende internet- en televisieproblemen aan uw kant op.

Hoe weet ik of Mediacom niet beschikbaar is

Als je denkt dat Mediacom misschien niet voor iedereen werkt, controleer dan snel op wijdverbreide storingsinformatie met deze tips.

  1. Zoek op Twitter naar mediacomdown. Zoek naar tijdstempels voor tweets die aangeven dat andere mensen problemen hebben met Mediacom zoals jij. Als je op Twitter bent, kijk dan op de Twitter-pagina van Mediacom om te zien of er updates zijn.
  2. Check de Facebook-pagina van Mediacom. Als er zich een grootschalig probleem voordoet, kan het bedrijf hier informatie over posten.
  3. Gebruik een externe "statuschecker"-website zoals Downdetector, Downhunter of Outage. Report. Deze sites bieden dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen in het netwerk van Mediacom en welke diensten (internet of televisie) worden beïnvloed.

    Image
    Image

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Mediacom

Problemen oplossen neemt verschillende vormen aan, afhankelijk van de service die problemen voor u veroorzaakt. Probeer deze tips om te ontdekken waar het probleem zou kunnen zijn.

  1. Controleer je accountstatus bij Mediacom. Bevestig dat uw account up-to-date is en niet in een status is geplaatst die uw services blokkeert.
  2. Controleer problemen met de internetverbinding op verschillende manieren. Zorg er bovendien voor dat u het voor de hand liggende niet over het hoofd hebt gezien, zoals:

    • Zijn alle kabels goed aangesloten tussen apparaten?
    • Geeft de internetmodem foutmeldingen weer?
    • Werkt je wifi naar behoren?
    • Lijken er objecten op die internetsignalen blokkeren?
    • Werkt de elektriciteitsvoorziening van uw huis?
  3. Voer basiscontroles uit voor het oplossen van problemen met tv's/kabels als het probleem zich voordoet bij het bekijken van uw tv-programma's. Zoek naar:

    • Losse verbindingen: zoek naar indicatielampjes, controleer of de kabeldoos goed is aangesloten en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld. Vergeet niet de HDMI-verbinding te controleren.
    • Batterijproblemen: schakel de tv en de kabelbox handmatig in en gebruik vervolgens de afstandsbediening om beide uit te schakelen. Vervang de batterijen als de afstandsbediening niet werkt.
    • Invoerproblemen: Is Invoer ingesteld op TV? Druk op de INPUT-knop op de tv en blader naar de juiste optie voor uw televisietoestel als dit niet het geval is.
    • Is wifi correct verbonden met je smart-tv?

    Als deze controles het probleem niet oplossen, probeer dan je kabelbox opnieuw op te starten. Als je nog steeds problemen ondervindt, kijk dan op deze Mediacom-pagina voor probleemoplossing voor meer tips voor kabelboxen en tips voor foutmeldingen voor digitale tv.

  4. Als je een kabelmodem hebt, ligt het probleem mogelijk in de telefoon die erop is aangesloten. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, kunt u proberen het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

    • Zorg ervoor dat alle kabels correct zijn aangesloten tussen de telefoon en de kabelmodem.
    • Controleer of andere elektrische apparaten de modem niet storen: staat deze te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
    • Probeer je modem te resetten.
  5. Als je al deze stappen hebt geprobeerd en het werkt nog steeds niet, neem dan contact op met de klantenservice van Mediacom op 1-855-633-4226 of op Twitter. Je kunt ze ook sms'en op 66554.

Aanbevolen: