Google maakt ingrijpende privacywijzigingen

Google maakt ingrijpende privacywijzigingen
Google maakt ingrijpende privacywijzigingen
Anonim

Alle Google-services die u gebruikt, veranderen de manier waarop ze uw privacy beschermen; als u weet wat en hoe ze veranderen, kunt u uw persoonlijke gegevens veilig houden.

Image
Image

Google heeft zojuist zijn privacytools geüpdatet voor verschillende services, waaronder Zoeken, YouTube en Maps. Het is een slimme zet, vooral in het kielzog van Apple's eigen hernieuwde inzet voor privacy en een wereld waarin gegevensbeveiliging een belangrijk onderwerp is over de hele wereld.

Standaard automatisch verwijderen: Google kan uw locatie-, zoek-, spraak- en YouTube-activiteitsgegevens al automatisch verwijderen met intervallen van drie of achttien maanden, maar u moest ervoor kiezen om in. Automatisch verwijderen is nu de standaardinstelling voor alle kerninstellingen voor Google-activiteiten. YouTube wordt standaard ingesteld op 36 maanden.

Als je je geschiedenis intact wilt houden, moet je dat handmatig doen.

Gemakkelijkere toegang: u kunt nu naar de instellingen voor privacycontrole gaan met een simpele 'Google Privacycontrole' in Zoeken.

Terwijl je daar bent, biedt Google 'proactieve aanbevelingen, inclusief begeleide tips om je te helpen je privacy-instellingen te beheren'.

Beter nog, de incognitomodus van Google kan nu worden ingeschakeld door lang op je profielfoto te drukken in Zoeken, Maps en YouTube op iOS (met Android binnenkort).

Controleer uw wachtwoord: de wachtwoordcontroletool van Google, om te controleren of wachtwoorden die u in uw Google-account hebt opgeslagen, zijn gehackt, wordt binnenkort rechtstreeks geïntegreerd in uw Google-account en Chrome. U hoeft geen extensie meer te installeren voor deze belangrijke service.

Bottom line: Uw gegevens zijn belangrijk en moeten veilig worden bewaard. Deze tools zijn gewoon een andere manier om dat mogelijk te maken, maar je moet ze gebruiken.

Aanbevolen: