Hoe het te repareren als de pijltoetsen niet werken in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als de pijltoetsen niet werken in Excel
Hoe het te repareren als de pijltoetsen niet werken in Excel
Anonim

Het kan erg vervelend zijn als je pijltjestoetsen niet werken in Excel. Dit probleem kan om een van de volgende redenen optreden.

  • De Scroll Lock-toets is ingeschakeld
  • Excel bevindt zich in de modus voor het invoeren van formules
  • Freeze Panes heeft het zichtbare gebied van het blad vergrendeld
  • Een conflict met een Excel-invoegtoepassing veroorzaakt het probleem
  • Sticky Keys glitch houdt scroll lock ingeschakeld
  • Excel-blad is beveiligd
  • Complexe formules worden verwerkt

Het probleem met pijlen die niet werken in Excel kan op elk moment optreden, of je nu bezig bent met het bewerken van een werkblad of het schakelen tussen werkbladen. Dit maakt het nog moeilijker om de oorzaak van uw probleem op te lossen.

Deze procedure is van toepassing op Microsoft Office 2019, 2016 en Microsoft 365. Oudere versies van Excel geven mogelijk niet de schuifvergrendelingsstatus weer zoals beschreven in dit artikel, maar veel van de oplossingen werken mogelijk nog steeds.

Image
Image

Oorzaak van de pijltjestoetsen werken niet in Excel

De meest voorkomende oorzaak voor het niet werken van pijltoetsen in Excel is dat scroll lock is ingeschakeld. Dit kan vooral frustrerend zijn als je toetsenbord geen Scroll Lock-toets heeft, of als er geen lichtindicator is die aangeeft dat deze is ingeschakeld.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, zijn er een aantal andere problemen die ertoe kunnen leiden dat pijlen niet werken in Excel. Dus de beste aanpak is om te controleren of scroll lock is ingeschakeld, en als dat niet het geval is, ga dan naar beneden in de lijst met andere tips voor probleemoplossing.

Pijltjestoetsen repareren die niet werken in Excel

De volgende tips voor het oplossen van problemen worden weergegeven in volgorde van de meest voorkomende tot de minst voorkomende oorzaken voor dit probleem, dus als u van de eerste naar de laatste werkt, wordt het probleem sneller opgelost.

  1. Scrollvergrendeling uitschakelen. Controleer de statusbalk in Excel om te zien of scroll lock is ingeschakeld. Als dit het geval is, schakelt u het uit met de Scroll Lock-toets op uw toetsenbord of met het schermtoetsenbord in Windows.

    Als je een uitgebreid toetsenbord op een Mac hebt, kun je op F14, Shift + F14 of drukken Command + F14 om schuifvergrendeling in te schakelen. Op MacBook Pro of MacBook Air doet FN + Shift + F12 hetzelfde. Op andere Mac-laptops of kleinere toetsenborden moet je een virtuele toetsenbord-app installeren die de F14-toets bevat om scroll lock in Excel uit te schakelen.

  2. Verlaat de formule-invoermodus door op Enter te drukken. De formule-invoermodus is wanneer u een cel in Excel selecteert, =typt en vervolgens begint te typen een functie. Als u in deze modus op een pijltoets drukt, verandert de geselecteerde cel in de formule, maar de pijltoetsen besturen de cursor in het blad niet.

    Om de pijltoetsen weer te laten werken, drukt u op Enter en vervolgens op Ctrl-Z om de huidige formule ongedaan te maken. Dit gedrag kan verwarrend zijn, dus zorg ervoor dat u begrijpt hoe u gegevens correct in Excel-cellen invoert.

  3. Bevries rijen of kolommen in de huidige weergave. Als alle cellen in het blad waar u naar kijkt zich in een groep kolommen of rijen bevinden die u hebt vastgezet, kan het lijken alsof de pijltoetsen niet meer werken in Excel. Dit is niet het geval.

    Als je die vensters niet wilt deblokkeren, kun je ook proberen de vergroting in Excel uit te zoomen, zodat je de pijltoetsen kunt gebruiken in het gedeelte van de spreadsheet dat niet is vastgelopen.

    Als u Excel op een groter scherm gebruikt, is het minder onwaarschijnlijk dat u dit probleem zult tegenkomen, aangezien het scherm meestal groter is dan het gebied van het bevroren deelvenster.

  4. Verdachte invoegtoepassingen uitschakelen. Om een recente invoegtoepassing te vinden die u hebt geïnstalleerd en deze uit te schakelen, selecteert u File > Options > Add-ins Selecteer vervolgens Excel Add-ins > Go Deselecteer alle add-ins en selecteer OK Als uw pijltjestoetsen weer werkt, kunt u teruggaan en de invoegtoepassingen een voor een inschakelen om de boosdoener te vinden.
  5. Schakel plaktoetsen uit. Soms kunnen problemen met de functie Sticky Keys in Windows ertoe leiden dat Excel de Scroll Lock-toets als ingeschakeld ziet, zelfs als dat niet het geval is. Het uitschakelen van plaktoetsen lost dit probleem vaak op.

    Na het uitschakelen van Sticky Keys, herha alt u de instructies in stap 1 om ervoor te zorgen dat de scrollvergrendeling daadwerkelijk is uitgeschakeld nadat u de Sticky Keys-functie hebt uitgeschakeld.

  6. Beveilig de Excel-werkmap opheffen. Wanneer u een beveiligde werkmap of werkblad opent, kunt u geen cellen selecteren of er doorheen scrollen. Maak eerst de beveiliging van het blad ongedaan en de pijltjestoetsen werken. Dan kun je het weer beschermen als je klaar bent.
  7. Controleer of je meerdere berekeningen uitvoert. Het duurt soms lang om deze te verwerken en voorkomt dat u met de pijltjestoetsen door het Excel-spreadsheet navigeert.

Aanbevolen: