Hoe het te repareren als laptopluidsprekers niet werken

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als laptopluidsprekers niet werken
Hoe het te repareren als laptopluidsprekers niet werken
Anonim

Hoewel laptopluidsprekers misschien niet het beste bieden op het gebied van getrouwheid, is het nog steeds ongelooflijk frustrerend als ze niet meer werken. Laten we eens kijken wat de problemen kunnen zijn.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wat zorgt ervoor dat laptopluidsprekers niet meer werken

Als laptopluidsprekers niet werken, kan dit te wijten zijn aan een probleem met de geluidsinstellingen of configuratie, apparaatstuurprogramma's of zelfs fysieke defecten in de luidsprekers of bedrading.

Om tot op de bodem uit te zoeken en je luidsprekers te repareren, moet je elk mogelijk probleem bekijken, eventuele beschikbare oplossingen uitvoeren en vervolgens controleren of de luidsprekers werken.

Hier zijn de meest voorkomende problemen die kunnen optreden achter de luidsprekers van uw laptop die niet werken:

  • Geluidsinstellingen: Simpele problemen zoals gedempte luidsprekers veroorzaken vaak dit probleem.
  • Luidsprekerconfiguratie: Iets gecompliceerdere configuratieproblemen, zoals de luidsprekers die niet zijn ingesteld als het standaard audioapparaat, kunnen ook voorkomen dat laptopluidsprekers werken.
  • Slechte stuurprogramma's: als uw audiostuurprogramma's beschadigd of verouderd zijn, zal het probleem meestal worden opgelost door ze te vervangen door de nieuwste stuurprogramma's.
  • Slechte hardware: Uw luidsprekers zijn mogelijk defect, beschadigd of losgekoppeld.

Laptopluidsprekers repareren die niet werken

Sommige problemen met laptopluidsprekers kunnen thuis worden opgelost zonder speciaal gereedschap of expertise, en andere vereisen meer diepgaande diagnose- en reparatiewerkzaamheden. Als u uw probleem thuis wilt oplossen, volgt u deze stappen in volgorde:

  1. Zorg ervoor dat je geluid niet gedempt is. Laptops bevatten vaak een mute-knop of snelkoppeling die u per ongeluk hebt ingedrukt, en u kunt ook dempen door op het luidsprekerpictogram in het systeemvak van Windows te klikken.

    Om ervoor te zorgen dat uw laptop niet per ongeluk wordt gedempt, klikt u met de linkermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak. Als er een X naast staat, klik of tik je erop om het dempen op te heffen. U kunt ook proberen de fysieke mute-knop te gebruiken als uw laptop er een heeft, of de sneltoets voor de functietoets als deze er een heeft.

    Image
    Image
  2. Probeer een koptelefoon. Sluit een koptelefoon of oordopjes aan als je die bij de hand hebt, en probeer een set te lenen als je die niet hebt. Laptops zijn ontworpen om automatisch over te schakelen van de luidsprekers naar de koptelefoon als er een koptelefoon beschikbaar is.

    Als je geluid uit je koptelefoon hoort, is er ofwel een probleem met de software of het stuurprogramma dat verantwoordelijk is voor het schakelen tussen uitgangen, of is er een fysiek probleem met je laptopluidsprekers.

  3. Zorg ervoor dat de audiosensor niet vastzit. Laptops gebruiken een sensor om te zien of je een koptelefoon op de audio-aansluiting hebt aangesloten. Als je computer denkt dat er een koptelefoon is aangesloten, zelfs als dat niet zo is, wordt er geen geluid naar de luidsprekers gestuurd.

    Probeer je hoofdtelefoon aan en los te koppelen en de stekker te draaien terwijl je hem erin steekt en verwijdert. U kunt de sensor mogelijk ook voorzichtig met een tandenstoker activeren, maar houd er rekening mee dat het fysiek breken van iets in de aansluiting uw garantie kan doen vervallen.

    Als het probleem uw audio-invoersensor is, moet u uw laptop binnenbrengen voor onderhoud.

  4. Controleer je afspeelapparaat. Wanneer u apparaten zoals draadloze hoofdtelefoons of een externe monitor met uw laptop gebruikt, onthoudt uw laptop die apparaten voor toekomstig gebruik. Als een van die apparaten vervolgens is ingesteld als je afspeelapparaat, hoor je geen geluid uit je speakers. U hoort ook helemaal geen geluid als het apparaat niet is aangesloten.

    Image
    Image

    Om uw laptopluidsprekers in te stellen als afspeelapparaat in Windows 10, klikt u met de linkermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak en controleert u wat is ingesteld als afspeelapparaat. Als het niet uw luidsprekers zijn, klikt u op de naam van het huidige apparaat en vervolgens op uw laptopluidsprekers in het menu.

    In oudere versies van Windows moet u in plaats daarvan het standaard audioapparaat instellen. Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in uw systeemvak en klik vervolgens op Geluiden. Selecteer vervolgens speakers, klik op Set Default en klik tenslotte op OK.

  5. Voer de probleemoplosser voor geluid uit. De ingebouwde Windows-probleemoplosser voor geluid controleert en lost veel problemen automatisch op. Het duurt even voordat het werkt, dus zorg ervoor dat je het gewoon zijn ding laat doen en kijk of je luidsprekers werken.

    Image
    Image

    Om de probleemoplosser voor geluid uit te voeren, klikt u met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in het systeemvak, klikt u op probleemoplossing voor geluidsproblemen en volgt u de prompts op het scherm zodra de probleemoplosser is verschenen.

  6. Probeer audioverbeteringen uit te schakelen. Het is minder waarschijnlijk dat audioverbeteringen dit probleem veroorzaken, en niet alle laptops hebben ze, maar het is een gemakkelijke oplossing om te proberen.

    Om audioverbeteringen uit te schakelen, gaat u naar uw configuratiescherm > hardware en geluid > geluidKlik op het tabblad playback met de rechtermuisknop op uw luidsprekerapparaat en selecteer Properties Selecteer vervolgens deenhancements tab en vink het vakje disable all enhancements aan.

    Image
    Image

    Als dat het probleem oplost, laat de verbeteringen dan gewoon uitgeschakeld. Het bijwerken van uw audiostuurprogramma kan het probleem oplossen en u in staat stellen om verbeteringen opnieuw in te schakelen, maar wees erop voorbereid deze functie weer uit te schakelen als uw geluid in de toekomst niet meer werkt.

    Als je het tabblad verbeteringen niet hebt, kun je deze stap overslaan.

  7. Controleer op updates voor audiostuurprogramma's. Als uw stuurprogramma verouderd is, kunnen uw luidsprekers mogelijk niet goed werken. Hetzelfde kan gebeuren als uw stuurprogramma beschadigd is, in welk geval het eenvoudigweg verwijderen van het stuurprogramma en het uitvoeren van een zoektocht naar nieuwe hardware uw probleem zal oplossen.

    Image
    Image
  8. Probeer je register te bewerken. In enkele zeldzame gevallen kunnen problemen met uw Windows-register ervoor zorgen dat uw luidsprekers niet werken. Dit wordt het vaakst gezien bij Asus-laptops met Re altek-stuurprogramma's, en het is minder waarschijnlijk van toepassing als dit uw laptop niet beschrijft.

    Breng geen wijzigingen aan in het register tenzij u weet wat u doet of specifieke instructies volgt.

    Image
    Image

    Open de Register-editor en navigeer vervolgens naar deze specifieke registersleutel:

    Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\MMDevices\Audio\Render

    1. Klik met de rechtermuisknop Render en klik vervolgens op Permissions.
    2. Klik op Gebruikers.
    3. Klik op de Allow selectievakjes voor Volledig beheer en Read.
    4. Klik op OK en controleer of uw luidsprekers werken.
  9. Controleer op fysieke problemen. Als uw luidsprekers nog steeds niet werken, is er mogelijk een fysiek probleem met uw hardware. Afhankelijk van het ontwerp van je laptop, je kennisniveau en of je nog binnen de garantieperiode van de laptop zit, wil je hem misschien op dit moment voor service aanbieden.

    Als je liever zelf op je laptop blijft werken, moet je het volgende doen:

    1. Open je laptoptas voorzichtig. Sommige laptops zijn gemakkelijk te openen en andere zijn buitengewoon moeilijk. Als je niet over het gereedschap beschikt om je laptoptas te openen zonder hem te breken, overweeg dan om hem naar een professional te brengen.
    2. Onderzoek de luidsprekers Als u fysieke schade aan de luidsprekers opmerkt, zoals gescheurde kegels, kan het vervangen van de luidsprekers uw probleem oplossen. Kijk goed naar eventuele tekenen van schade en probeer vast te stellen wat de schade kan hebben veroorzaakt. Zijn de speakergrills van je laptop kapot? Kan er iets door de roosters zijn gestoken en de luidsprekers fysiek beschadigd hebben?
    3. Onderzoek de luidsprekerbedrading Volg de draden die op de luidsprekers zijn aangesloten helemaal tot waar ze op het moederbord zijn aangesloten. Als de draden zijn gebroken, zal het waarschijnlijk uw probleem oplossen door ze te repareren. Controleer of de aansluitingen op het moederbord los of losgekoppeld zijn. Heeft iemand ooit eerder je laptop opengemaakt om iets te repareren of te upgraden? Als u dat vermoedt, is er mogelijk per ongeluk tegen de luidsprekeraansluitingen gestoten.

Als al het andere fa alt, overweeg dan professionele reparatie

Als je nog steeds niets aan je luidsprekers kunt zien, zelfs niet nadat je ze fysiek hebt onderzocht, kun je overwegen om je laptop naar een professional te brengen. De luidsprekers kunnen slecht zijn op een manier die je niet gemakkelijk kunt zien door er alleen maar naar te kijken, of er kan een probleem zijn dat te zeldzaam en te ingewikkeld is om thuis op te lossen.

Aanbevolen: