Is Optimum Down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Optimum Down of ligt het aan jou?
Is Optimum Down of ligt het aan jou?
Anonim

Als een van de internet-, televisie- en thuistelefoondiensten van Optimum plotseling niet werkt, kan het zijn dat een deel of het geheel van Optimum niet werkt. Het kan echter ook een willekeurig probleem aan uw kant zijn. Er zijn meestal tekenen die je helpen erachter te komen wat er aan de hand is.

Dit artikel bevat:

  • Manieren om te controleren op grootschalige storingen in het netwerk van Optimum.
  • Tips voor het oplossen van problemen met internet, televisie of telefoon aan uw kant.

Hoe weet u of het optimale niveau lager is

Als je denkt dat Optimum voor iedereen beschikbaar is, kunnen deze plaatsen je helpen om het zeker te weten:

  1. Controleer uw servicestatus bij Optimum. Nadat u zich hebt aangemeld, gaat u naar Ondersteuning en klikt u op Servicestatus/Controleer hier uw servicestatus.
  2. Zoek op Twitter naar optimumdown. Zoek naar tijdstempels voor tweets die aangeven dat andere mensen problemen hebben met Optimum zoals jij. Als je op Twitter bent, kijk dan op Optimum's Twitter-helppagina om te zien of er updates zijn.
  3. Check de Optimum Facebook-pagina. Als zich een probleem voordoet in zijn netwerk, kan Optimum hier informatie plaatsen om gebruikers op de hoogte te houden.

  4. Gebruik een externe "statuschecker"-website zoals Downdetector of Outage. Report. Deze sites bieden dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen in het netwerk van Optimum en welke diensten (internet, telefoon, televisie) worden beïnvloed.

    Image
    Image

    Als je specifiek problemen hebt met het Altice Mobile-netwerk van Optimum, kijk dan ook voor informatie over netwerkstoringen op:

    • Sprint
    • T-Mobile
    • AT&T

    Altice Mobile gebruikt deze netwerken voor delen van zijn dekkingsaanbod; als zij problemen hebben, zou dat ook de reden kunnen zijn waarom jij dat ook bent.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Optimum

Omdat Optimum verschillende soorten diensten aanbiedt, zijn er verschillende dingen die u kunt proberen, afhankelijk van het specifieke probleem dat u ondervindt. Probeer deze tips om problemen op te lossen waarvan u denkt dat ze aan uw kant staan.

  1. Controleer uw accountstatus met Optimum om er zeker van te zijn dat uw account actief is.
  2. Los internetactiviteit op de volgende manieren op:

    • Zijn al je kabels aangesloten?
    • Werkt je wifi naar behoren?
    • Kan er iets zijn dat internetsignalen blokkeert?
    • Werkt de elektriciteitsvoorziening van uw huis?

    Misschien moet je ook een router of een Altice One-box resetten, dus vergeet niet om beide opties te proberen.

  3. Als het probleem zit in het bekijken van je tv-programma's, probeer dan je kabelbox opnieuw op te starten.
  4. Het probleem kan liggen in de telefoon die is aangesloten op de kabelmodem. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, kunt u proberen het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

    • Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten tussen de telefoon en de kabelmodem.
    • Controleer of de modem zich niet te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten bevindt.
    • Probeer je modem te resetten.
  5. Als je last hebt van ontbrekende kanalen, controleer dan eerst of je tv en digitale kabeldecoder beide zijn ingeschakeld en volg dan deze stappen voor het oplossen van problemen met ontbrekende kanalen.

  6. Controleer de HDMI-aansluitingen.
  7. Controleer de wifi-verbinding van je smart-tv.
  8. Als je problemen ondervindt met Optimum's Voice Service, controleer dan eerst of de video-/televisieservice goed werkt. Als dit het geval is, controleer dan andere telefoons in huis om te bevestigen dat ze allemaal werken. Als het maar één telefoon is, moet je de zaken verder verfijnen. Bijvoorbeeld:

    • Als het een draadloze telefoon is, is deze dan volledig opgeladen?
    • Is het telefoonsnoer goed aangesloten op de aansluiting?
    • Als de telefoon via een splitter in de aansluiting is aangesloten, controleer dan op gerafelde bedrading of scheuren in de splitter.
  9. Als u problemen ondervindt met het Altice Mobile-netwerk van Optimum, start u uw Android-apparaat opnieuw op of start u uw iPhone opnieuw. Als dat het probleem niet oplost, controleer dan het volgende:

    • Bevestig dat je telefoon niet in de vliegtuigmodus staat.
    • Schakel je wifi-oproepinstelling in. Dit lost de meeste problemen op als u zich gewoon in een gebied met een slechte dekking bevindt. Je kunt bellen via wifi gebruiken op Android-telefoons of bellen via wifi vanaf een iPhone.
    • Schakel dataroaming uit en weer in voor het geval je telefoon is verplaatst tussen netwerken en op de een of andere manier is opgehangen. Opmerking: dit kan leiden tot extra kosten.
  10. Als je al deze dingen hebt geprobeerd en niets werkt, neem dan contact op met de klantenservice van Optimum.

Aanbevolen: