Is T-Mobile down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is T-Mobile down of ligt het aan jou?
Is T-Mobile down of ligt het aan jou?
Anonim

Als je vermogen om te bellen, sms'en of de dataverbinding op je T-Mobile-telefoon te gebruiken plotseling niet meer werkt, kan het zijn dat het hele netwerk uitv alt. Aan de andere kant kan het een willekeurig probleem zijn met uw telefoon of T-Mobile-account.

Er zijn tekenen die je naar een oplossing kunnen wijzen. Dit artikel legt uit:

  • Verschillende manieren om te controleren op grootschalige uitval die iedereen treft.
  • Tips voor het oplossen van problemen om dingen op te lossen die mogelijk verkeerd zijn aan uw kant.

Hoe weet u of T-Mobile niet beschikbaar is

Als je denkt dat T-Mobile voor iedereen offline is, probeer dan deze stappen:

  1. Controleer de Problemen bij T-Mobile pagina op Downdetector.com. Deze pagina laat u niet alleen zien of er op dit moment een probleem is, maar ook recente problemen uit het verleden, een live storingskaart en de meest gemelde soorten problemen die zich voordoen. Een andere snelle plaats om te controleren is de statuspagina van T-mobile.com op downforeveryoneorjustme.com.

    Image
    Image

    Als je Downdetector.com of andere websites niet kunt openen vanaf je telefoon, probeer het dan vanaf een ander apparaat of een pc. Als u het vanaf andere apparaten kunt openen, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant, maar het kan nog steeds een probleem met de gegevensverbinding zijn via T-Mobile.

  2. Zoek op Twitter naar TMobiledown. Kijk naar tijdstempels voor tweets; die zullen u vertellen of andere mensen momenteel problemen ondervinden met T-Mobile-services.

    Image
    Image

    Als niemand anders problemen meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

  3. Controleer als laatste poging de Facebook-pagina van T-Mobile voor statusupdates. Het is de bedoeling dat deze pagina elk uur wordt bijgewerkt en geeft alleen enorme storingen weer, geen kleinere, gelokaliseerde problemen.

    Image
    Image

Wat te doen als u geen signaal of service kunt krijgen

Soms kan T-Mobile in een klein gebied down zijn vanwege een specifiek probleem met de zendmasten; andere storingen kunnen het gevolg zijn van problemen in delen van het glasvezelnetwerk van T-Mobile.

Als de foutmelding 'geen service' verschijnt of je geen signaalbalken ziet, heb je geen actieve verbinding met het T-Mobile-netwerk. Dat kan betekenen dat u misschien wel kunt bellen maar niet kunt sms'en (of omgekeerd) of dat uw internet- of dataverbindingen niet werken, maar bellen en sms'en wel.

Probeer deze snelle tips om het probleem op te lossen als u denkt dat het probleem aan uw kant ligt.

  1. Bevestig dat je account actief is. U kunt uw accountstatus controleren op T-Mobile/mijn account.
  2. Controleer of u zich in een overdekt servicegebied bevindt.
  3. Bevestig dat je telefoon niet in de vliegtuigmodus staat. Die modus schakelt alle netwerkactiviteiten uit, dus als u deze per ongeluk inschakelt, kunt u niet meer bellen, sms'en en internetten.

    Op Android-telefoons, veeg omlaag om het instellingenmenu te vernieuwen. Als de vliegtuigmodus niet actief is, wordt het pictogram grijs weergegeven. Als dit niet het geval is, tikt u erop om het uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Controleer je wifi-oproepinstelling. Als het is uitgeschakeld, schakelt u het in. Dit lost de meeste problemen op als u zich gewoon in een gebied met een slechte dekking bevindt. Je kunt bellen via wifi gebruiken op Android-telefoons of bellen via wifi vanaf een iPhone.

    Bellen via wifi is niet beschikbaar op sommige apparaten. Als je er problemen mee hebt, controleer dan of je telefoon of apparaat wordt ondersteund door T-Mobile.

  5. Controleer de netwerkinstellingen van je apparaat. Zorg ervoor dat dataroaming is ingeschakeld voor het geval uw telefoon tussen netwerken is verplaatst en op de een of andere manier is opgehangen. Zelfs als het is ingeschakeld, schakelt u het uit en vervolgens weer in om het opnieuw in te stellen.

    Het roamingbeleid van T-Mobile heeft wel limieten; als u uw maandelijkse toewijzing hebt bereikt, kan dat problemen opleveren. Als u denkt dat dit het geval is, kunt u met bellen via wifi weer aan de slag.

  6. Bevestig dat de netwerkmodus is ingesteld op de juiste automatische instelling voor uw specifieke telefoon. Per ongeluk overschakelen naar de verkeerde instelling kan problemen veroorzaken, dus selecteer de hoogste automatische instelling die beschikbaar is voor uw apparaat en abonnement.

    Ga naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken om de uwe op Android-telefoons te controleren om de instelling van de netwerkmodus te bekijken. Als u de instelling moet wijzigen, tikt u op Netwerkmodus,en maakt u uw keuze.

    Image
    Image
  7. Start uw Android-apparaat opnieuw op of start uw iPhone opnieuw op. Soms verliezen telefoons belangrijke verbindingen en moeten ze gewoon opnieuw worden opgestart om ze weer te vinden.
  8. Als je telefoon een simkaart gebruikt, controleer dan de koperlaag op chips of verkleuring. Als je iets vreemds ziet, neem dan contact op met T-Mobile.
  9. Als geen van deze tips voor probleemoplossing het probleem oplost, moet u contact opnemen met T-Mobile voor aanvullende hulp.

Aanbevolen: