AC3-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

AC3-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
AC3-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de AC3-bestandsextensie is een Audio Codec 3-bestand. Net als het MP3-formaat, gebruikt deze compressie met verlies om de algehele grootte van het bestand te verkleinen. Het is gemaakt door Dolby Laboratories en is vaak het geluidsformaat dat wordt gebruikt in bioscopen, videogames en dvd's.

AC3-audiobestanden zijn ontworpen om surround sound te ondersteunen. Ze hebben aparte tracks voor elk van de zes luidsprekers in een surround sound-opstelling. Vijf van de luidsprekers zijn bestemd voor een normaal bereik en één luidspreker is bestemd voor laagfrequente subwooferuitgang. Dit komt overeen met de configuratie van 5:1 surround sound-opstellingen.

Image
Image

Hoe een AC3-bestand te openen

AC3-bestanden kunnen worden geopend met VLC, QuickTime, Windows Media Player, MPlayer en andere mediaspelers met meerdere formaten, zoals CyberLink PowerDVD.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u een ander standaardprogramma voor AC3-bestanden aanwijzen.

Een AC3-bestand converteren

Verschillende gratis audioconverters ondersteunen het converteren van AC3-bestanden naar andere audioformaten zoals MP3, AAC, WAV, M4A en M4R.

Zamzar en FileZigZag werken in uw webbrowser om het bestand te converteren. Upload het gewoon naar een van de websites, kies een uitvoerformaat en sla het geconverteerde bestand vervolgens op uw computer op.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je hebt geprobeerd het te openen met de hierboven genoemde programma's, maar het werkt nog steeds niet, lees dan de bestandsextensie opnieuw. Het is gemakkelijk om een ander bestand voor dit bestand te verwarren als de bestandsextensies vergelijkbaar zijn, wat vrij gebruikelijk is.

A3D-bestanden lijken bijvoorbeeld verwant aan dit formaat, maar dat zijn in werkelijkheid Alternativa Player 3D Export-bestanden die geen audiogegevens bevatten.

AC (Autoconf Script) is een andere. Hoewel alleen het nummer aan het einde ontbreekt, is het formaat zelf helemaal niet gerelateerd en heeft het niets te maken met AC3-bestanden.

Sommige andere bestanden die u mogelijk verkeerd leest, zoals deze, zijn AAC en ACO.

Aanbevolen: