Patches gepland voor vertraging van AMD-processor in Windows 11

Patches gepland voor vertraging van AMD-processor in Windows 11
Patches gepland voor vertraging van AMD-processor in Windows 11
Anonim

Sommige AMD-processors zijn suboptimaal gaan presteren met Windows 11 geïnstalleerd, maar zowel AMD als Microsoft werken aan een oplossing voor het probleem.

AMD heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat sommige van zijn processors prestatieproblemen hebben ondervonden met Windows 11. In het bijzonder kan het uitvoeren van bepaalde (niet-gespecificeerde) applicaties de processorsnelheden zien dalen tot 5% - of tot 15% in sommige spellen. Dit wordt veroorzaakt doordat de cache van de processor plotseling tot drie keer zo lang nodig heeft om toegang te krijgen of dat sommige taken per ongeluk worden overgedragen aan een langzamere processorkern.

Image
Image

Het rapport stelt verder dat elk van zijn Windows 11-compatibele processors kan worden beïnvloed. Deze prestatiedalingen treden alleen op wanneer bepaalde programma's en games worden gebruikt, dus sommige gebruikers zullen mogelijk nooit problemen ondervinden.

Het kan voor sommige gebruikers echter lastig zijn om dit te vermijden, aangezien AMD aangeeft dat "games die vaak worden gebruikt voor eSports" een tragere processor kunnen ervaren.

Als je zowel Windows 11 als een AMD-processor gebruikt en je merkt dat de prestaties van sommige software afnemen, kun je die software voorlopig het beste niet openen.

Image
Image

Als je een AMD-processor hebt en nog niet hebt geüpgraded naar Windows 11, raadt AMD aan om voorlopig te wachten en in plaats daarvan Windows 10 te gebruiken.

Zowel AMD als Microsoft werken al samen om de problemen op te lossen. AMD's fixes voor zowel de cache-latentie als de taakvoorkeursproblemen zouden later deze maand moeten worden uitgerold.

Aanbevolen: