Valve zegt dat je je stoomdeck niet moet openwrikken

Valve zegt dat je je stoomdeck niet moet openwrikken
Valve zegt dat je je stoomdeck niet moet openwrikken
Anonim

Valve heeft uitgelegd hoe je het Steam Deck opent om de thumbsticks en de SSD te vervangen, en legt uit waarom je het waarschijnlijk niet zelf zou moeten proberen.

Sommige mensen houden ervan hun pc te openen om de prestaties te verbeteren, opslagruimte te vergroten, enzovoort - en Valve begrijpt dit. Het weet dat er een aantal gebruikers zullen zijn die hun Steam Deck willen openen om een aantal componenten uit te wisselen, dus heeft het een video uitgebracht die de basis behandelt van het verwijderen van de thumbsticks en de SSD. Het waarschuwt ook met klem tegen dit alles.

Image
Image

Volgens Valve is het Steam Deck ontworpen met specifieke onderdelen in gedachten, zonder de bedoeling om onderdelen door de gebruiker te verwisselen. Het erkent echter dat vervanging door gebruikers nog steeds mogelijk is, maar kan leiden tot allerlei hardwareproblemen.

De SSD is bijvoorbeeld specifiek gekozen vanwege de locatie in de hardware en de onderdelen eromheen. Daarom kan het omwisselen van een andere SSD leiden tot oververhitting, batterijverbruik en andere problemen.

Er was echter sprake van een "bron voor vervangende onderdelen" die ergens in de komende maanden beschikbaar zou komen, dus je hoeft niet per se iets achteraf aan te passen.

Image
Image

Het gewoon openen van de behuizing kan ook problemen veroorzaken. Valve verklaarde dat het proces de schroeven en de behuizing zou kunnen beschadigen.

De schroeven kunnen uiteindelijk worden gestript, de behuizing kan barsten en zelfs als er niets breekt, zal het de structurele integriteit van het apparaat nog steeds verzwakken en de valweerstand verminderen. Ook kan de batterij vlam vatten als deze schade oploopt.

De belangrijkste boodschap van Valve in dit alles is om te voorkomen dat je je Steam Deck opent, tenzij je ervaring hebt met het uitvoeren van soortgelijke taken op andere apparaten.

Je wilt toch niet je garantie laten vervallen en je handheld gaming-pc van meer dan 400 dollar mogelijk voor niets beschadigen, toch?

Aanbevolen: