PeaZip Review (een gratis bestandsextractor)

Inhoudsopgave:

PeaZip Review (een gratis bestandsextractor)
PeaZip Review (een gratis bestandsextractor)
Anonim

PeaZip is een gratis bestandsextractieprogramma voor Windows, Linux en macOS dat een enorme 200+ archiefformaten ondersteunt. Het kan archieven plannen, zelfuitpakkende archieven maken, converteren tussen verschillende formaten en kan zelfs worden gebruikt als een draagbaar programma zonder installatie.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uittreksels uit een grote verscheidenheid aan archiefformaten.
  • Er is een draagbare versie beschikbaar.
  • Optie om zelfuitpakkende archieven te maken.
  • Integreert met Taakplanner voor het maken van geplande archieven.
  • Ondersteunt tweestapsverificatie op nieuwe archieven voor meer veiligheid.
  • Gratis voor elk gebruik: persoonlijk, professioneel, zakelijk of overheid.

Wat we niet leuk vinden

Setup kan verwarrend zijn met alle geavanceerde opties.

PeaZip-indelingen

Hieronder staat de volledige lijst met bestanden die PeaZip kan openen, gevolgd door alle formaten waarnaar het bestanden kan comprimeren (d.w.z. archiefbestanden die het kan maken).

Extract uit

7Z, ACE, APK, APM, ARJ, BALZ, BCM, BR, BZ, BZ2, BZIP2, CAB, CHI, CHM, CHQ, CHW, CPIO, DEB, DLL, DMG, DOC, DOCX, DOT, DOTX, EAR, EXE, FAT, FLV, GNM, GZ, GZIP, HFS, HXI, HXQ, HXR, HXS, HXW, ISO, JAR, KMZ, LHA, LIT, LPAQ1, LPAQ5, LPAQ8, LZH, LZMA, LZMA86, MBR, MSI, MSLZ, MSP, NTFS, ODB, ODF, ODG, ODM, ODP, ODS, ODT, OTG, OTH, OTP, OTS, OTT, OXT, PAK, PAQ8F, PAQ8JD, PAQ8L, PAQ8O, PART1, PET, PK3, PK4, POT, PPS, PPT, PUP, QUAD, R01, RAR, RPM, SLP, SMZIP, SPLIT, SWF, SWM, SYS, TAR, TAZ, TBZ, TBZ2, TGZ, TPZ, TPZ, TXZ, TZ, TZST, U3P, UDF, VHD, OORLOG, WIM, XAR, XLS, XLSX, XLT, XLTX, XPI, XZ, Z, Z01, ZIP, ZIPX, ZPAQ, ZST

PeaZip kan raden hoe een archief moet worden geopend, dus het is mogelijk dat er andere bestandsindelingen zijn die hierboven niet worden vermeld en die ook zullen werken. Dit is een groot verschil met veel andere software voor het uitpakken van bestanden die slechts enkele van de populaire formaten ondersteunt.

Comprimeren naar

7Z, ARC, BR, BZ2, GZ, PEA, BCM, EXE, 001, TAR, WIM, XZ, ZIP, ZST, ZPAQ

Er is ook een "Aangepaste" optie waarmee u de bestandsextensie zelf kunt definiëren.

PeaZip Beveiligingsopties

U kunt met een wachtwoord beveiligde archieven maken met 256-bits AES-codering voor verschillende uitvoerformaten, waaronder 7Z, ZIP, ARC en PEA.

Bij het maken van een nieuw archief kan een sleutelbestand naast een wachtwoord worden gebruikt om een tweestapsverificatie te maken. Dit vereist zowel het wachtwoord als het sleutelbestand voordat het archief kan worden geopend, wat de veiligheid aanzienlijk verhoogt.

Image
Image

In zekere zin ook gerelateerd aan beveiliging, is de mogelijkheid om veilig bestanden te verwijderen en zelfs ruimte vrij te maken (bestanden die je al hebt verwijderd). Deze optie staat op de startpagina van het programma.

Andere PeaZip-functies

Hier zijn nog enkele opvallende kenmerken:

  • Sla uw wachtwoorden op in de ingebouwde wachtwoordbeheerder, compleet met een willekeurige wachtwoordgenerator die een sterk wachtwoord voor u kiest.
  • Update de bestanden in een bestaand archief.
  • Converteer een archiefformaat naar een ander formaat.
  • Gebruik PeaZip vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop om dingen te doen zoals archieven converteren, e-mailen, uitpakken en testen.
  • Browsen met tabbladen helpt dingen georganiseerd te houden.
  • Ondersteunt verschillende cryptografische hashfuncties, zoals MD5, SHA256 en Whirlpool512.
  • Voer snel webzoekopdrachten uit op basis van de naam van een bestand op uw computer.
  • Maak een archief dat is opgesplitst in verschillende formaten, zodat ze mooi op alles passen, van een diskette tot een Blu-ray.
  • Stel geavanceerde archiverings- en extractie-opties in.
  • Als je een archief via e-mail verzendt, kun je met PeaZip dit vanuit het programma doen door het gecomprimeerde bestand automatisch als bijlage aan een nieuwe e-mail toe te voegen.
  • Het kan bestanden veilig wissen met behulp van de methode voor het opschonen van willekeurige gegevens of het schrijven van nulgegevens.
  • De planningsfunctie maakt het uiterst eenvoudig om elke dag van de week bestandsarchieven te plannen via Windows Taakplanner. U kunt bijvoorbeeld een back-up maken van bestanden op een andere aangesloten schijf en PeaZip deze on-the-fly laten comprimeren om schijfruimte te besparen.

Laatste gedachten over PeaZip

PeaZip is een van de beste programma's voor het uitpakken van bestanden die er zijn. Het zit boordevol functies en ondersteunt een enorme lijst met formaten.

Alleen al vanwege het grote aantal ondersteunde uitpakformaten zou je PeaZip al moeten installeren, maar de extra functies en instellingen die het met zich meebrengt, laten echt zien hoe geweldig een programma het is.

PeaZip is gebaseerd op 7-Zip. Zie onze 7-Zip-recensie voor meer informatie over dat programma.

Aanbevolen: