Twitter test nieuwe 'Let op' waarschuwingsfunctie

Twitter test nieuwe 'Let op' waarschuwingsfunctie
Twitter test nieuwe 'Let op' waarschuwingsfunctie
Anonim

Twitter test enkele nieuwe prompts op zijn iOS- en Android-apps die gebruikers waarschuwen voor verhitte gesprekken op het platform.

De nieuwe functie, genaamd "Heads Up", is de laatste poging van het bedrijf om intimidatie en misbruik op Twitter te beteugelen. Het officiële Twitter-ondersteuningsaccount laat de twee verschillende prompts zien; de ene is een eenvoudige melding dat de instandhouding intens is en de andere stimuleert empathie en feitencontrole.

Image
Image

De tweede prompt heeft drie regels die mensen eraan herinneren dat er een mens aan de andere kant is, dat feiten belangrijk zijn voor een gesprek en om rekening te houden met verschillende perspectieven.

Op de vraag welke statistieken worden gebruikt om te beoordelen wat als een "intens" gesprek wordt beschouwd, antwoordde Twitter Support door te stellen dat het platform een reeks criteria heeft om te bepalen welke threads een dergelijke waarschuwing vereisen, maar ging niet verder in. Het platform houdt ook rekening met het onderwerp van discussie en de relatie tussen de auteur van de thread en andere gebruikers.

Twitter-ondersteuning zegt verder dat deze functie nog steeds "werk in uitvoering" is.

Heads Up is de nieuwste in een reeks functies die Twitter heeft ingevoerd om zijn gebruikers meer mogelijkheden te bieden. Daarvoor implementeerde het platform eerder dit jaar Birdwatch en afgelopen september de veiligheidsmodus.

Birdwatch is een community-gedreven poging om verkeerde informatie op Twitter te bestrijden, maar critici noemen het een vorm van censuur. Veiligheidsmodus is ondertussen een nieuwe accountinstelling die accounts blokkeert die "mogelijk schadelijke taal" gebruiken.

Aanbevolen: