Garmin Vivoactive 3 Muziek: trainen, afstemmen

Inhoudsopgave:

Garmin Vivoactive 3 Muziek: trainen, afstemmen
Garmin Vivoactive 3 Muziek: trainen, afstemmen
Anonim

Bottom Line

De Garmin Vivoactive 3 Music is een smartwatch boordevol functies met uitgebreide fitness-trackingmogelijkheden. De gebreken doen echter afbreuk aan de ervaring van het gebruik ervan.

Garmin Vivoactive 3 Music

Image
Image

We hebben de Garmin Vivoactive 3 Music gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Smartwatches zijn ongelooflijke apparaten, en de Garmin Vivoactive 3 Music is geen uitzondering. Het is opmerkelijk hoeveel geavanceerde technologie er onder het glas van dit kleine apparaat is gepropt. Ik heb het getest om te zien of het kan opvallen in een drukke en competitieve niche.

Design: Aantrekkelijk en minimalistisch

Op het eerste gezicht zou het je vergeven kunnen worden dat je je niet realiseerde dat de Garmin Vivoactive 3 Music een smartwatch is. Het ronde, moderne, minimalistische ontwerp is aantrekkelijk maar subtiel. De wijzerplaat van het horloge is gemaakt van krasbestendig Corning Gorilla Glass 3, de kast is gemaakt van robuust polymeer en de band is van siliconen. Deze robuuste constructie wordt geleverd met een waterdichtheid van 5 atmosfeer (ATM), wat betekent dat het een nominale waarde heeft tot 163 voet. Het is echter vermeldenswaard dat dit horloge niet bedoeld is om te duiken.

De Vivoactive 3 Music wordt bediend met zowel het touchscreen als een enkele knop aan de zijkant. Een korte druk op de knop schakelt tussen de app die momenteel in gebruik is en de wijzerplaat, terwijl een lange druk een cirkelvormig menu oproept met snelkoppelingen naar menu's en apps. De meeste navigatie wordt bediend via het touchscreen.

Image
Image

Comfort: aan de kleine kant

De Vivoactive 3 Music is perfect comfortabel als je kleine of middelgrote polsen hebt, maar de meegeleverde band was een beetje klein voor mijn extra grote 9-inch polsen. Persoonlijk kon ik het niet uitstaan om het de hele dag te dragen vanwege dit maatprobleem. Om het horloge volledig te testen, gaf ik het aan een vriend met kleinere 7-inch polsen, die meldde dat het uiterst comfortabel was.

Het formaat van het horloge zelf is redelijk compact en vergelijkbaar met grotere traditionele horloges. Hij weegt slechts 39 gram, licht genoeg om niet als een last te voelen.

De meegeleverde band was een beetje klein voor mijn extra grote 9-inch polsen.

Bottom Line

Aan de slag gaan met de Vivoactive 3 Music is redelijk eenvoudig, hoewel het enige tijd kostte nadat ik verbinding had gemaakt met mijn telefoon om alle benodigde machtigingen en verbindingen te krijgen. Er moesten updates worden geïnstalleerd en ik moest een account maken bij Garmin. Ik heb ook Spotify gedownload en de Vivoactive 3 verbonden met mijn draadloze oordopjes. Houd er rekening mee dat je verbinding moet maken met wifi om muziek te downloaden via Spotify of een andere app.

Prestaties: wisselvallig

Toen ik de Vivoactive 3 Music begon te gebruiken, vond ik de hartslagmeter minder dan betrouwbaar. Soms meldde het meer dan honderd BPM terwijl ik op de bank zat. Het lijkt er echter op dat mijn grote polsen hier de boosdoener zijn, omdat het de hartslag nauwkeuriger rapporteerde bij gebruik door andere mensen met kleinere polsen.

De informatie die door het horloge wordt verzameld, is allemaal gedetailleerd te vinden in de Garmin Connect-app op uw telefoon. Het horloge heeft speciale instellingen voor een breed scala aan activiteiten, van wandelen tot zwemmen. Het is vrij nauwkeurig bij het volgen van afstanden, het tellen van stappen en het volgen van slaap.

Het 1,2-inch scherm heeft een acceptabele resolutie van 240 x 240 pixels. Het ziet er goed uit en ik heb nooit problemen gehad met de kwaliteit van het weergegeven beeld, maar het is vrij zwak en moeilijk te zien in heldere omstandigheden. De touchscreen-interface reageert, hoewel een beetje traag, en het scherm wordt niet altijd automatisch helderder wanneer je je pols omdraait om de tijd te controleren.

De touchscreen-interface reageert, hoewel een beetje traag.

Batterij: variabele duur

Hoe lang de batterij in de Vivoactive 3 Music meegaat, hangt volledig af van hoe deze wordt gebruikt. Als je de smartwatch-mogelijkheden slechts af en toe gebruikt, is het goed voor een week per keer. Toen ik echter gebruikmaakte van GPS, muziek en andere energie-intensieve functies, zou het in minder dan een volledige dag opraken.

Image
Image

Software: eigen ecosysteem

De Vivoactive 3 Music maakt gebruik van Garmin's eigen besturingssysteem en app store. Ik was onder de indruk van de grote verscheidenheid aan apps die beschikbaar zijn in de Garmin IQ-winkel. Er zijn talloze downloadbare wijzerplaten (ik vond er vooral een met een Star Trek-thema), meerdere muziek-apps, waaronder Spotify en Amazon Music, kaarten, tools en games.

Hoewel de kwaliteit lijkt te variëren, opent deze reeks apps een wereld van maatwerk. Ik kan gamen op de Vivoactive 3 Music echter niet echt aanbevelen - het scherm is gewoon te klein en het is moeilijk om iets te bedienen, zelfs zo eenvoudig als Tetris. Er zijn echter situaties waarin een eenvoudig spel op je horloge echt wenselijk zou zijn om de tijd te doden, zelfs als het moeilijk te controleren is. Houd er echter rekening mee dat games en apps snel de batterij verbruiken als ze actief en vaak worden gebruikt.

Je hoeft je telefoon niet mee te sjouwen om veel van de functies van dit horloge te gebruiken.

De Vivoactive 3 Music biedt ook contactloos betalen via Garmin Pay, dat een breed scala aan grote kaarten en banken ondersteunt. Het is een coole functie en is vooral wenselijk vanuit het oogpunt van hygiëne, maar ook vanwege het gemak en de eenvoud.

Het opvallende kenmerk van de Vivoactive 3 Music is natuurlijk dat hij muziek kan opslaan en afspelen, en dat is alles wat de Vivoactive 3 onderscheidt van de Vivoactive 3 Music. Het kan tot 500 nummers opslaan en ik heb verschillende albums gedownload via Spotify om onderweg naar te luisteren. Het horloge maakt verbinding met een draadloze hoofdtelefoon via Bluetooth, wat samen met de ingebouwde GPS en Wi-Fi betekent dat je in veel gevallen je telefoon niet mee hoeft te sjouwen om veel van de functies van het horloge te gebruiken.

Image
Image

Bottom Line

Met zijn adviesprijs van $ 249 is de Garmin Vivoactive 3 Music acceptabel geprijsd voor de functies die hij bevat. Omdat hij echter vaak te vinden is voor ongeveer vijftig dollar minder dan dit, is het een grote waarde als je het kunt haken tegen die korting.

Garmin Vivoactive 3 Muziek vs. Fossil Sport

Voor minder dan de helft van de kosten van de Garmin Vivoactive 3 Music biedt de Fossil Sport (bekijk op Amazon) veel vergelijkbare mogelijkheden. De Fossil Sport heeft ook een meer premium uitstraling en een scrollwiel, evenals drie speciale knoppen voor navigatie. Samen met Google's geliktere gevoel WearOS, is de Fossil Sport gemakkelijker te gebruiken en heeft een veel helderder scherm, waardoor het aanzienlijk gemakkelijker te lezen is bij helder daglicht.

De Garmin Vivoactive 3 Music is een volledig uitgeruste smartwatch boordevol potentieel, maar opgezadeld met vervelende gebreken

Er is veel leuks aan de Garmin Vivoactive 3 Music, het is aantrekkelijk, boordevol functies en biedt een diep niveau van fitness-tracking. Ik kon er echter nooit volledig van genieten vanwege de minder dan de optimale interface en de trage werking. Dit kan een goede optie zijn als je al in de producten van Garmin hebt geïnvesteerd, maar voor mij is het moeilijk om de gebreken te negeren.

Specs

  • Productnaam Garmin Vivoactive 3 Music
  • Product Merk Garmin
  • Prijs $249.00
  • Gewicht 1.37 oz.
  • Productafmetingen 1,7 x 1,7 x 0,5 inch.
  • Kleur Granietblauw/Rose Goud, Zwart/Zilver
  • Batterijlevensduur tot 7 dagen
  • Garantie 1 jaar
  • Waterdichtheid 5 ATM
  • Draadloze wifi, Bluetooth
  • Weergaveresolutie 240 x 240 pixels
  • Beeldscherm 1,2"

Aanbevolen: