Apple Watch-activeringsslot in- en uitschakelen

Inhoudsopgave:

Apple Watch-activeringsslot in- en uitschakelen
Apple Watch-activeringsslot in- en uitschakelen
Anonim

Het Apple Watch-activeringsslot is een diefstalbeveiliging voor het horloge dat de veiligheid van uw persoonlijke gegevens garandeert als het wordt gestolen. Wanneer u klaar bent om uw horloge te verkopen, wilt u het activeringsslot uitschakelen. Mogelijk moet u ook het activeringsslot verwijderen als u uw horloge laat repareren of onderhouden. Hier leest u hoe u het activeringsslot van Apple Watch in- en uitschakelt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Apple Watches met watchOS 6 en eerder en op de iPhone Watch-app in iOS 13, iOS 12, iOS 11 en iOS 10.

Wat is activeringsslot?

Als je bekend bent met het activeringsslot op je iPhone, zul je op de Apple Watch geen verrassingen tegenkomen. Het is een robuuste vorm van diefstalbeveiliging die Apple in het horloge heeft ingebouwd. Als u uw Apple Watch verliest, blijft het horloge verbonden met uw Apple ID, en Activeringsslot voorkomt dat iemand anders het wist en gebruikt.

Als je de toegangscode ook hebt ingeschakeld op je Apple Watch, hebben vreemden zelfs geen toegang tot apps of schermen op het horloge als het niet om je pols zit.

Vanwege het activeringsslot kun je je horloge lokaliseren met de Zoek mijn-service van Apple, en vreemden hebben geen toegang tot de gegevens van je horloge.

Waar het op neerkomt is dat zolang het activeringsslot is ingeschakeld, alleen jij (of iemand die je Apple ID-wachtwoord kent) het volgende kan:

  • Schakel de Zoek mijn-service uit
  • Ontkoppel het horloge van je iPhone
  • Koppel het horloge met een andere iPhone

Hoe zorg je ervoor dat het activeringsslot van Apple Watch werkt

Activeringsslot is handig, maar alleen als het is ingeschakeld en werkt. Om ervoor te zorgen dat uw activeringsslot is ingeschakeld:

  1. Open de Watch app op je iPhone.
  2. Tik op het tabblad Mijn horloge onder aan het scherm om ervoor te zorgen dat u zich op de pagina Mijn horloge bevindt.
  3. Tik op de naam van het horloge bovenaan de pagina Mijn horloge.
  4. Tik op de omcirkelde i rechts van de naam van je horloge.
  5. Je zou Find My Apple Watch moeten zien. Als u dit doet, is het activeringsslot van uw horloge ingeschakeld en werkt het naar behoren. Als je het niet ziet, kun je het activeringsslot inschakelen.

    Image
    Image

Apple Watch-activeringsslot inschakelen

Als je Find My Apple Watch niet ziet in de Watch-app, is het activeringsslot niet ingeschakeld voor je horloge. Het is echter gemakkelijk aan te zetten, omdat het automatisch wordt ingeschakeld wanneer Zoek mijn iPhone is ingeschakeld.

  1. Open de Settings app op je iPhone.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op Vind mijn.
  4. Tik op Zoek mijn iPhone. Veeg in het volgende scherm met de schakelaar naast Zoek mijn iPhone om het in te schakelen.

    Image
    Image

    Terwijl je hier bent, is het een goed idee om zowel Offline zoeken inschakelen als Laatste locatie verzenden in te schakelen, aangezien ze het halen gemakkelijker om een verloren telefoon te vinden, maar die opties zijn niet essentieel.

Het activeringsslot van uw Apple Watch is nu ingeschakeld.

Activeringsslot op Apple Watch verwijderen

Als je Apple Watch en iPhone zijn gekoppeld en dicht bij elkaar staan, kun je het activeringsslot uitschakelen via de Watch-app op de iPhone.

  1. Open de Watch app op je iPhone.

  2. Tik op het tabblad Mijn horloge onder aan het scherm.
  3. Tik op je naam bovenaan de My Watch-pagina.
  4. Tik op de omcirkelde i rechts van de naam van je horloge.
  5. Tik op Apple Watch ontkoppelen. Tik in het pop-upvenster onder aan het scherm op Unpair [YourName's] Apple Watch.

    Image
    Image

Activeringsslot op Apple Watch van internet verwijderen

Als je horloge en telefoon momenteel niet zijn gekoppeld, of ten minste één ervan niet beschikbaar is, zodat je ze niet dicht bij elkaar kunt brengen, kun je de Zoek mijn-service van Apple in een webbrowser gebruiken om het activeringsslot te verwijderen.

Je kunt deze procedure ook gebruiken als je Apple Watch onderhoud nodig heeft en niet goed genoeg werkt om met je iPhone te communiceren.

  1. Log in op iCloud.com in een webbrowser met uw Apple ID en wachtwoord. Selecteer Zoek mijn of Zoek iPhone in de menu-items.
  2. Selecteer Alle apparaten bovenaan het scherm en kies uw Apple Watch in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Erase Apple Watch bevestig dat dit is wat u wilt doen door Erase te kiezen.

    Image
    Image

Aanbevolen: