Hoe COM te repareren Surrogate werkt niet meer op Windows 10, 8 en 7

Inhoudsopgave:

Hoe COM te repareren Surrogate werkt niet meer op Windows 10, 8 en 7
Hoe COM te repareren Surrogate werkt niet meer op Windows 10, 8 en 7
Anonim

Een 'COM-surrogaat werkt niet meer' of 'DLL-host reageert niet' is een vreemde en frustrerende fout om tegen te komen. COM-surrogaatfouten zijn niet catastrofaal, maar als deze fouten vaak genoeg voorkomen, kan het storend zijn.

Hoe u het COM-surrogaatprobleem kunt oplossen, hangt af van het besturingssysteem, maar we helpen u er doorheen, of u nu Windows 10, Windows 8 of Windows 7 hebt.

Wat is COM-surrogaat?

COM Surrogate is een verzamelnaam voor processen genaamd dllhost.exe die Windows Verkenner scheidt van individuele DLL-hosts die het potentieel hebben om te crashen. In het bijzonder DLL's die te maken hebben met mediaminiaturen. Er zijn er nog veel meer, maar dat is een van de meest voorkomende.

Image
Image

COM Surrogate zorgt ervoor dat als een van die DLL-bestanden crasht, de bestanden niet de hele Windows Verkenner laten crashen. Zie het als een eerste verdedigingslinie voor systeemstabiliteit.

Wat zorgt ervoor dat COM Surrogate niet meer werkt?

De fout 'COM Surrogate werkt niet meer' lijkt u er niet van te weerhouden veel te doen. De onderbreking ervan kan echter irritant zijn en het is niet vaak duidelijk wat het probleem veroorzaakte.

Het is niet altijd gemakkelijk om de precieze oorzaak vast te stellen waarom een DLL-host niet reageert. Er zijn een paar manieren waarop het mis kan gaan. Het meest typische is dat er enige corruptie is geweest in een codec waarmee de miniaturen van bepaalde media kunnen worden weergegeven. In andere gevallen kan een beschadigd beeldschermstuurprogramma de oorzaak zijn van fouten op een opslagstation.

In sommige niche-gevallen zijn er meldingen geweest van specifieke toepassingen, zoals Adobe Photoshop en Nero-schijfbrander, waardoor COM Surrogate niet meer werkte. Dat is minder waarschijnlijk, en we pleiten voor enkele van de meer algemene oplossingen hieronder voordat we met de vinger naar een bepaalde toepassing wijzen. Als je onlangs een nieuwe app hebt geïnstalleerd en een fout ervaart, kan het een goede eerste stap zijn om terug te gaan naar voordat je de app installeerde.

Fix COM Surrogate werkt niet meer in Windows 10

Zonder een duidelijke oorzaak voor COM-surrogaatfouten, is het vaak goed om eerst enkele algemene oplossingen te proberen die een reeks problemen kunnen oplossen. Na een van de volgende oplossingen, start u uw systeem opnieuw op en herha alt u de stappen om het COM-surrogaatprobleem te activeren. Als alles goed is, zou het niet meer moeten verschijnen.

Deze stappen zijn ontworpen om te werken met Windows 10. Deze zijn ook van toepassing op Windows 8.1 en 7; de methoden om daar te komen kunnen echter enigszins verschillen.

  1. Voer een antivirusscan uit. Het is waarschijnlijk geen malwareprobleem, maar het is altijd een goed idee om een antivirusscan uit te voeren als je een probleem hebt met je Windows-pc.
  2. Update grafische stuurprogramma's. Een onbetrouwbaar beeldschermstuurprogramma kan de reden zijn dat COM Surrogate geen werkfouten meer heeft. Het verwijderen van de bestaande en het installeren van een bijgewerkte versie (of een oudere waarvan is bevestigd dat deze werkt) kan een goede plek zijn om te beginnen met het oplossen van problemen met de DLL-host die niet reageert.

    Om er zeker van te zijn dat je alles hebt verwijderd wat met de grafische stuurprogramma's te maken heeft, download en voer je Display Driver Uninstaller uit. Het is iets ingewikkelder, maar de stappen spreken voor zich en de wizard leidt je door het proces.

    Als dit de fout niet oplost en je denkt dat het updaten naar een recent stuurprogramma dit heeft veroorzaakt, download dan een ouder stuurprogramma waarvan je weet dat het werkt en installeer dat in plaats daarvan.

  3. Controleer op schijffouten. Problemen met een opslagstation kunnen de oorzaak zijn van DLL-hostfouten, dus het is een goed idee om het een keer over te doen als u dat probleem tegenkomt.
  4. Voeg een DEP-uitzondering toe. Preventie van gegevensuitvoering, of DEP, is een Windows-beveiligingshulpprogramma dat voorkomt dat niet-herkende scripts in het gereserveerde geheugen worden geladen. Een overijverige DEP kan voorkomen dat COM Surrogate correct werkt. Om dat op te lossen, voegt u het toe aan de DEP-uitzonderingslijst.

Aanbevolen: