Hoe het te repareren wanneer Windows 11 Bluetooth niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer Windows 11 Bluetooth niet werkt
Hoe het te repareren wanneer Windows 11 Bluetooth niet werkt
Anonim

Windows 11 Bluetooth-problemen zijn meestal softwaregerelateerd, maar ze kunnen ook worden veroorzaakt door een hardwarestoring.

Waarom werkt mijn pc Bluetooth niet?

Ontbrekende of corrupte stuurprogramma's zijn soms de reden voor Windows 11 Bluetooth-problemen. Gelukkig is het gemakkelijk om vast te stellen dat er iets mis is met een schijf, en het installeren ervan is net zo eenvoudig.

Niet alle Bluetooth-problemen zijn echter gerelateerd aan het stuurprogramma. Er is een groot aantal problemen die Bluetooth in de weg staan om correct te werken, dus uw oplossingen omvatten alles van een eenvoudige herstart tot het bewerken van programma-instellingen en het opnieuw opstarten van een Windows-service.

Problemen oplossen met Windows Bluetooth-problemen

Als je zeker weet dat zowel je apparaat als je computer Bluetooth ondersteunen en je het apparaat al aan je computer hebt gekoppeld, kun je het volgende proberen om het werkend te krijgen:

  1. Schakel Bluetooth in op je computer. Het is gebruikelijk om aan te nemen dat het altijd aan staat, dus het is gemakkelijk om deze eenvoudige maar essentiële stap over het hoofd te zien. Het koppelen van een Bluetooth-apparaat is slechts een deel van het proces.

    Open het actiecentrum aan de rechterkant van de taakbalk, naast de klok, en selecteer Bluetooth zodat het oplicht. Na een seconde of twee kan de knop Niet verbonden zeggen, maar dat is prima, we zullen dit hieronder bespreken.

    Image
    Image
  2. Schakel het apparaat in dat je probeert te koppelen met je computer. Het moet volledig zijn ingeschakeld om met uw pc te kunnen communiceren. Op sommige apparaten kunt u het eenvoudig opnieuw opstarten om het koppelingsproces te starten.

    Neem deze tijd om ook te overwegen hoe dicht het apparaat bij uw computer is. Bluetooth is niet zoals wifi, waar je in wezen overal in huis kunt zijn en toch een verbinding kunt krijgen. Laat slechts een armlengte tussen het apparaat en uw pc, in ieder geval totdat de verbinding tot stand is gebracht.

  3. Schakel Windows 11 Bluetooth uit en vervolgens weer in. Als je stap 1 niet hoefde te voltooien omdat het al is ingeschakeld, schakel het dan uit, wacht een paar seconden en schakel het dan weer in.

    Bluetooth uit- en weer inschakelen gaat het gemakkelijkst via het actiecentrum zoals beschreven in stap 1.

  4. Start de Bluetooth-service opnieuw. Het is vereist voor Windows 11 om Bluetooth-apparaten te vinden en er verbinding mee te maken. Stap 3 zou voldoende moeten zijn om de service aan en uit te zetten, maar het via Services forceren is een andere manier.

    Zoek naar Services in de zoekbalk en dubbelklik vervolgens op Bluetooth Support Service in de lijst. Selecteer op het tabblad Algemeen Stop en vervolgens Start Wijzig ook het opstarttype inAutomatisch Opslaan met OK

    Image
    Image
  5. Voer de ingebouwde Bluetooth-probleemoplosser van Windows uit. Het zal waarschijnlijk het meeste bereiken van wat hierboven al is behandeld, maar het kan geen kwaad om het eens te proberen.

    Open hiervoor Instellingen en ga naar Systeem > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers > Bluetooth. Selecteer Voer de probleemoplosser uit om Bluetooth-problemen te vinden en op te lossen.

    Image
    Image
  6. Start je computer opnieuw op. Mogelijk zijn er achtergrondprocessen of andere software actief die het vermogen van de computer om het Bluetooth-apparaat effectief te bereiken, verstoort. Als u Windows 11 opnieuw opstart, wordt de lei gewist (om zo te zeggen) en kunt u het opnieuw proberen voordat er meer processen worden gestart.

    Een snelle manier om dit te doen is door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en naar Afsluiten of afmelden > Herstart te gaan.

  7. Als je een Bluetooth-adapter gebruikt, koppel je deze los van waar hij zich bevindt en sluit je hem aan op een andere USB-poort. Als er een kabelverlenging wordt gebruikt, sla deze dan tijdelijk over en steek de adapter rechtstreeks in de poort.
  8. Bekijk andere Bluetooth-verbindingen. Als er meerdere apparaten tegelijk op uw pc zijn aangesloten, of als uw apparaat tegelijkertijd een telefoon of computer in de buurt probeert te bereiken, kan dit gemakkelijk problemen veroorzaken.

    Schakel Bluetooth uit op alle telefoons of computers in de buurt waarmee het apparaat eerder is verbonden en schakel andere Bluetooth-apparaten uit die mogelijk tegelijkertijd dezelfde computer proberen te bereiken. Het idee hier is om slechts die ene computer met Bluetooth ingeschakeld te hebben, en alleen het ene apparaat dat ermee probeert te koppelen.

    U kunt een Bluetooth-apparaat in Windows 11 loskoppelen via Settings > Bluetooth & Devices.

  9. Controleer op een update van het Bluetooth-stuurprogramma. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de gemakkelijkste methode is om een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's te gebruiken.
  10. Bedenk dat het misschien geen Bluetooth-probleem is. Het apparaat dat u probeert te gebruiken met uw computer, of de software die op uw pc is geïnstalleerd, kan in plaats daarvan de schuldige zijn.

    Als je in staat bent, sluit je het apparaat aan op een andere computer. Als het daar ook niet werkt, is de kans groot dat het apparaat zelf defect is, niet de Bluetooth van uw pc.

    Let ook op de software die je gebruikt. Als je koptelefoon bijvoorbeeld niet werkt met Zoom, bevestig dan dat ze ergens anders wel werken, zoals in je webbrowser of met een videobestand. Als slechts één programma de schuldige is, controleer dan de instellingen om te controleren of het toegang heeft tot je koptelefoon; het kan zijn dat u de software moet bijwerken of opnieuw moet installeren.

FAQ

    Hoe zet ik Bluetooth aan in Windows 11?

    Om Bluetooth op Windows in te schakelen, selecteert u het Bluetooth-pictogram in het actiecentrum zoals hierboven vermeld. U kunt ook naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten gaan en de schakelaar verplaatsen naarAan naast Bluetooth.

    Hoe sluit ik een Xbox One Bluetooth-controller aan in Windows 11?

    Ga naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten en selecteerApparaat toevoegen > Bluetooth Wanneer je je controller in de lijst met apparaten ziet, selecteer je Connect om te koppelen. Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je controller op je pc, controleer dan of er een firmware-update voor de Xbox One-controller is.

Aanbevolen: