Teac PD-301 Review: een stijlvolle cd-speler met kwaliteitsgeluid

Inhoudsopgave:

Teac PD-301 Review: een stijlvolle cd-speler met kwaliteitsgeluid
Teac PD-301 Review: een stijlvolle cd-speler met kwaliteitsgeluid
Anonim

Teac PD 301 CD-speler

Teac PD 301 CD-speler

Image
Image

We hebben de Teac PD-301 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor de meesten van ons hebben cd-spelers een achterbank ingenomen met digitale audiostreaming. Maar er zijn nog steeds mensen die naar muziek willen luisteren die niet is gecomprimeerd tot bestanden die via 4G-netwerken kunnen worden gestreamd. Als je nog steeds met volledige geluidskwaliteit van je cd-collectie wilt genieten, is de Teac PD-301 cd-speler een geweldige keuze voor de beginnende audiofiel.

We hebben de Teac PD-301 cd-speler en zijn USB-functies getest om te zien of hij de belofte van geweldig geluid waarmaakt tegen een gemiddelde prijs.

Ontwerp: Stijlvol en klein

Het eerste wat we moeten zeggen over de Teac PD-301 CD-speler is dat hij mooi is. Alles ziet er mooi uit, van de zilveren zijkanten tot de blauwe lichten die de bedieningspanelen verlichten, tot het punt dat je het niet wilt verbergen in een stereokast of in een entertainmentcentrum.

Het is ook veel kleiner dan de meeste cd-spelers, 8,5 inch breed, 9 inch lang en iets meer dan 2 inch hoog. Het grootste deel van het lichaam is van zwart gestructureerd metaal, maar de zijkanten hebben zilveren metalen platen die aan alle kanten buiten de doos uitsteken, wat een groot deel van de aantrekkingskracht van het ontwerp uitmaakt. Het is ontworpen om er op zichzelf geweldig uit te zien met een set boekenplankluidsprekers of met een volledig stereosysteem. Teac beweert dat deze functies helpen om trillingen onder controle te houden voor een beter geluid.

Image
Image

Elk van de knoppen - aan / uit, stop, afspelen/pauzeren, volgende track, vorige track en bron - is zilverkleurig, passend bij de richels. Het bedieningspaneel aan de voorkant heeft ook een USB-poort voor een flashstation.

Het beeldscherm v alt qua functionaliteit tegen. Het heeft een blauwe achtergrond met lichtblauwe letters die gemakkelijk te lezen zijn als je er recht naar kijkt, maar de letters verdwijnen snel als je er vanuit een hoek naar kijkt.

Aan de achterkant bevinden zich drie sets uitgangen. Voor analoge audio is er een stereo RCA-aansluiting en een optische uitgang en een coaxiale uitgang voor digitaal signaal. Er is ook een FM-ingang die op de meegeleverde FM-antenne past.

Configuratieproces: eenvoudig en snel

De installatie was eenvoudig, aangezien de cd-speler in feite plug-and-play is. We gebruikten zowel coaxiaal om de digitale uitgang te testen als RCA om de analoge uitgang te testen. Het enige wat we hoefden te doen, was het juiste snoer in de juiste sleuf steken, en het werkte - het moeilijkste was het snoer door de verwarde puinhoop in ons entertainmentcentrum te laten glijden.

Image
Image

Omdat de Teac PD-301 kleiner is dan de meeste cd-spelers, maakte het formaat het voor onze armen veel gemakkelijker om te bereiken waar ze moesten gaan.

Prestaties: Makkelijk te gebruiken

De Teac PD-301 CD-speler heeft een aantal geweldige functies die het gebruik plezierig maken. Het heeft een automatische energiebesparingsfunctie (APS) die u kunt in- of uitschakelen, toegankelijk via de menuknop op de afstandsbediening, en als u vergeet de speler uit te zetten wanneer u klaar bent (zoals wij doen), is deze functie een geweldige manier om elektriciteit te besparen.

In het menu kun je ook CD autostart "aan" of "uit" selecteren, evenals drie verschillende lichtinstellingen op het scherm (helder, gedimd en uit). Als je naar muziek luistert terwijl je gaat slapen, wil je niet dat er een fel blauw licht in je gezicht schijnt. De afstandsbediening werkt ook vanuit een groothoek, ongeveer 45 graden naar links en iets meer naar rechts.

De Teac PD-301 CD-speler heeft een aantal geweldige functies die hem prettig in het gebruik maken.

Met de "programma"-functie kun je ook een andere volgorde instellen voor de nummers op de cd, hoewel we het proces omslachtig vonden en niet echt de moeite waard.

Er zijn een paar knoppen op de afstandsbediening die alleen van toepassing zijn op Europese gebruikers (de PTY-, PS- en RT-knoppen) en die overeenkomen met de Europese FM-radiosystemen. Gebruikers in de Verenigde Staten kunnen deze knoppen helemaal negeren.

Digitale bestanden: ondersteunt slechts 300 bestanden op een schijf

Kwaliteit digitaal geluid hangt af van het type bestand dat je gebruikt en wat de speler kan lezen. Standaard-cd's hebben een bemonsteringskwaliteit van 48 kHz, een bitdiepte van 24 of 32 en een bitsnelheid van ongeveer 320 kbps. Je zult merken dat de Teac PD-301 die kwaliteit in alle bestanden ondersteunt, behalve WAV, die een bitdiepte van 16 ondersteunt. Dit is minder belangrijk bij lossy formaten, maar de PD-301 kan lossless formaten op hun volledige kwaliteit afspelen.

De USB-poort ondersteunt alleen een flashstation met in totaal maximaal 300 bestanden. Hoewel dat veel muziek is om af te spelen, is het ook een stuk kleiner dan de muziekbibliotheek van de meeste mensen.

Toen we de bestanden testten, werkte alles soepel. De speler navigeerde gemakkelijk door een maphiërarchie en het scherm toonde ook bestandsnamen tijdens het afspelen. Bij het afspelen van een audiobestand kan het de bestandsnaam, de titel van het nummer, de albumtitel, de maptitel en de naam van de artiest weergeven.

De USB-poort ondersteunt alleen een flashstation met in totaal maximaal 300 bestanden. Hoewel dat veel muziek is om af te spelen, is het ook een stuk kleiner dan de muziekbibliotheek van de meeste mensen, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van deze limiet als je je hele bibliotheek bij de hand wilt hebben.

De PD-301 ondersteunt ook digitale bestanden op een data-cd, dus u kunt mp3-cd's afspelen als u dat wilt.

Image
Image

Geluidskwaliteit: muziek in onze oren

De geluidskwaliteit van de Teac PD-301 is fantastisch, wat neerkomt op enkele technische specificaties. Deze cd-speler heeft een signaal-ruisverhouding van 105 dB, wat een grote verbetering is ten opzichte van de analoge systemen op andere cd-spelers die we hebben getest. Het geluid was nog beter toen we overschakelden van analoog naar digitaal coaxiaal. Het verschil tussen analoog en digitaal was ongeveer hetzelfde als het verschil tussen mp3's en cd's - als je de mogelijkheid hebt, ga dan voor digitaal.

De geluidskwaliteit van de Teac PD-301 is fantastisch, wat neerkomt op enkele technische specificaties.

We hebben ook de geluidskwaliteit getest voor verschillende digitale formaten. We hebben een enkel nummer ("A Man and the Blues" van Buddy Guy) geconverteerd naar MP3, WAV en AAC in zowel lossy als lossless formaten, ze vervolgens op een USB-drive gezet en afgespeeld in de TEAC PD-301. Als we heen en weer gingen tussen de lossy en lossless bestanden, konden we een verschil horen, zelfs op het oudere geluidssysteem dat we gebruikten, waarbij het ene vlak en het andere diep klonk.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

Op het moment van schrijven kost de Teac PD-301 cd-speler met FM-tuner USB tussen $ 350 en $ 400, wat hem boven de instap-cd-spelers plaatst die ongeveer $ 150 kunnen kosten.

Dus wat krijg je voor die prijs? U krijgt een verbeterde geluidskwaliteit in zowel analoge als digitale uitgangen. Het zijn alle details in de specificaties die ertoe doen. Als alles wat je wilt een cd-speler op instapniveau is, dan is deze niets voor jou. Maar als u op zoek bent naar iets dat zowel stijlvol is als een geweldige geluidskwaliteit heeft, is de Teac PD-301 een geweldige optie.

Image
Image

Competitie: enkele vergelijkbare modellen om uit te kiezen

De Yamaha CD-S300 CD-speler is een vergelijkbaar alternatief voor de Teac PD-301. De adviesprijs is $ 349, hoewel je het vaak voor minder dan $ 300 kunt krijgen. Qua specificaties heeft de Yamaha een S/N van 105 dB, terwijl de PD-301 113 dB is, en de harmonische vervorming voor de CS-S300 is een betere 0,003% vergeleken met de PD-301 met 0,005%. De Yamaha heeft ook een functie om het scherm en andere extra elektronica uit te schakelen om vervorming te verminderen.

Maar de grootste verschillen zitten in het ontwerp. De Yamaha CD-S300 laadt met een lade terwijl Teac een sleuf heeft. De Yamaha is ook veel groter met een breedte van 17 inch (ongeveer de standaardmaat voor de meeste audiocomponenten), en hij ziet er lang niet zo goed uit. Als je van het formaat en de stijl van de Teac PD-301 houdt, is dit de betere optie.

De NAD C 538 CD-speler is een eenvoudige, no-nonsense CD-speler die naast de PD-301 kan worden overwogen. Het heeft niet de extra functies van Teac: geen USB, geen digitale uitgang en geen fraai ontwerp. Maar laten we wel wezen: maar weinig mensen kopen een cd-speler om mp3's op een flashstation af te spelen. Hij is ook 17 inch breed, zoals de meeste componenten, en niet zo mooi als de Teac.

In termen van specificaties is de S/N-verhouding ongeveer hetzelfde, NAD op 110 dB en Teac op 113 dB, maar de harmonische vervorming is dramatisch anders. De NAD komt uit op 0,01% en Teac op 0,005%. De NAD C 538 is ongeveer dezelfde prijs als de Teac PD-301 (ongeveer $ 350) zonder enkele van de functies en het ontwerp.

Stijlvol design met geweldig geluid

De meeste hifi-componenten zien er hetzelfde uit, maar het ontwerp van de Teac PD-301 onderscheidt hem van andere vergelijkbare geprijsde cd-spelers - hij ziet er eigenlijk goed uit op het display. En hoewel hij duurder is dan cd-spelers op instapniveau, maakt zijn indrukwekkende geluidskwaliteit hem de prijs waard voor audiofielen.

Specs

  • Productnaam PD 301 CD-speler
  • Product Merk Teac
  • SKU PD-301-B
  • Prijs $377,27
  • Gewicht 4,5 lbs.
  • Productafmetingen 8,5 x 9 x 2,38 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver (niet beschikbaar in de VS)
  • Laadmechanisme Slot
  • Ingangen USB, FM-antenne
  • Uitgangen RCA Line Out, Optical Out, Coax Out
  • Compatibele schijfformaten CD, CD-R, CD-RW, MP3, WMA
  • Compatibele USB-formaten WAV, MP3, WMA, AAC
  • Tuner Frequentiebereik 87,5 MHz tot 108,0 MHz
  • Garantie 12 maanden
  • Inbegrepen 59-inch AC/DC-adapter, 66,5-inch netsnoer, 37-inch. RCA-audiokabel, 57 inch. FM-antennekabel, afstandsbediening met AAA-batterijen, gebruikershandleiding (in het Japans), registratiekaart (in het Japans)

Aanbevolen: