Plantronics Voyager 5200 Review: fitnessvriendelijke headset

Inhoudsopgave:

Plantronics Voyager 5200 Review: fitnessvriendelijke headset
Plantronics Voyager 5200 Review: fitnessvriendelijke headset
Anonim

Bottom Line

Als je je geld hebt gespaard voor een premium Bluetooth-headset (en je de juiste oordopjes kunt vinden), dan is deze headset een goede keuze.

Plantronics Voyager 5200

Image
Image

We hebben de Plantronics Voyager 5200 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Plantronics Voyager 5200 is niet precies zoals de Bluetooth-oortjes van tien jaar geleden. Het heeft een look die ergens tussen een achter-het-oor oefenoordopje zit en de oordopjes in plaatstijl die Bluetooth-headsets populair maakten.

Met intuïtieve bediening met een zeer beperkte set fysieke knoppen (we waren verbaasd over hoe handig die ene rode multifunctionele knop was), een uiterst heldere gesprekskwaliteit en vochtbestendigheid, zou je dat bijna vergeten de pasvorm is gewoon een beetje los en onhandig. In feite was dit ons enige echte nadeel van de headset, maar het is zeker een groot nadeel.

Het is duidelijk dat het ontwerp en de functieset van de 5200-serie bedoeld zijn om hem in de ruimte voor onderweg te plaatsen. Zonder een solide pasvorm vinden we het echter moeilijk te geloven dat je dit gemakkelijk naar buiten kunt brengen.

Image
Image

Design: een gedurfde, sportieve headset met een omvangrijke behuizing

De 5200 is waarschijnlijk de meest opvallende headset die beschikbaar is in deze single-ear Bluetooth-headset. Het zwart-zilveren kleurenschema op de 5200 wordt geaccentueerd door dramatische rode accenten, zowel onder het siliconen oordopje als op de metalen multifunctionele knop. Maar de glans van de boommicrofoon is waarschijnlijk het meest in het oog springend. Als je qua kleur onopvallend wilt zijn, is dit niet de headset voor jou.

Het onderdeel van de boommicrofoon meet iets minder dan drie centimeter, terwijl de diameter van de behuizing voor de luidspreker van de oortelefoon ongeveer een halve inch is. Dit komt grotendeels overeen met de andere oortjes in de ruimte, maar we ontdekten dat het flitsende kleurenschema de boommicrofoon langer deed lijken dan hij in werkelijkheid is.

Het echte probleem met het ontwerp zit in de achterkant van de behuizing waar de batterij en de meeste componenten zich bevinden. Net als de Voyager Legend-serie is er een superdik (ongeveer een halve inch) achter-het-oorgedeelte dat omvangrijk en zwaar is. Als je oor groot genoeg is, v alt het niet zo op omdat het erachter zit, maar het is een onhandig ontwerponderdeel om in gedachten te houden.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: vochtbestendig en stressbestendig

Vreemd genoeg bieden maar heel weinig Bluetooth-headsets in deze categorie grote beloften van IP-niveauclassificaties (deze is alleen IPX4). We weten niet zeker waarom dit het geval is, vooral wanneer deze headsets bedoeld zijn om gedurende lange tijd te worden gedragen, en de 5200 lijkt ontworpen voor gebruik buitenshuis. Maar Plantronics biedt wel een nano P2i-coating die het licht bestand maakt tegen luchtvochtigheid en zweet.

Je moet deze zeker niet in stilstaand water laten vallen of onder een kraan laten lopen, maar lichte neerslag is meestal prima. We ontdekten dat de constructie verder eigenlijk heel goed was. Het merk van de giek is gemaakt van dik, stevig plastic en de rest van het apparaat heeft een goede hoeveelheid veerkrachtige flex. De kneedbare aard van de materialen is belangrijk omdat het lijkt alsof het lang meegaat en bestand moet zijn tegen de herhaalde slijtage van het verwijderen en weer aanbrengen.

Comfort: Vrij los en een beetje onhandig

Zoals we al zeiden, is een van de grootste nadelen van de 5200-serie dat het ontwerp, net als een paar andere tegenhangers van Plantronics, niet zo strak en solide is als we zouden verwachten. Vanwege het flitsende ontwerp en de waterbestendigheid, verwachtten we dat dit een strakke pasvorm zou zijn die tijdens het joggen zou kunnen worden gedragen. We ontdekten dat, omdat het siliconen oorkussen harder en minder flexibel is dan oordopjes in schuimstijl, het niet aan ons oor aanpaste en ongemakkelijke drukpunten achterliet in bepaalde hoeken.

Bovendien is de vleugel die achter het oor gaat - normaal gesproken het onderdeel dat bedoeld is om een headset aan je oor vast te pinnen - omvangrijk en zwaar, dus hij hangt daar gewoon achterin, in plaats van te dienen als een stabiliserende functie. Door deze twee factoren moesten we het oorstukje in ons oor voortdurend bijstellen. Het is belangrijk op te merken dat dit een subjectieve kwestie is, en er zijn meerdere maten siliconen pads, dus het is waarschijnlijk dat u een pasvorm zult vinden die voor u werkt en comfortabel aanvoelt. Maar als je gaat sporten, kan deze headset een probleem zijn.

Plantronics prijst hun multifunctionele knoppen die fungeren als zowel oproepbeantwoordingsknoppen als schakelaars om uw slimme assistent te activeren.

Bediening en connectiviteit: verrassend bevredigend en echt intuïtief

Toen we deze recensie ingingen, hadden we niet verwacht dat de bedieningselementen en interactieve functionaliteit een opvallend kenmerk van een Bluetooth-headset zouden zijn, maar we waren aangenaam verrast dat dit het geval was voor de 5200.

Plantronics prijst hun multifunctionele knoppen die fungeren als zowel oproepbeantwoordingsknoppen als schakelaars om je slimme assistent te activeren (het werkte met Siri in onze tests). Bovendien, wanneer u op de knop drukt terwijl u aan het bellen bent, wordt de microfoon gedempt voor snelle terzijdes. Wat ook cool is, is dat er een dynamische mute-waarschuwing is die je vertelt of je probeert te praten en je bent vergeten het dempen van de microfoon op te heffen, wat echt een slimme toevoeging is.

Image
Image

Bovendien zijn er slimme sensoren op het oorstukje die automatisch vertellen of het in je oor zit of niet. In de praktijk betekende dit dat als we de headset op een tafel legden en een oproep ontvingen, onze telefoon ons in staat zou stellen de oproep op onze smartphone zelf te beantwoorden, in plaats van standaard naar de headset te gaan. Als de headset naar ons oor werd gebracht terwijl onze telefoon rinkelde, konden we de oproep beantwoorden met de headset.

De 5200 beschikt ook over het Bluetooth 4.1-protocol met een bereik tot 30 meter, A2DP-mogelijkheden en alle bedieningsfuncties van de headset die u zou verwachten. We ondervonden heel weinig interferentie in onze praktijktesten, en over het algemeen heb je een eersteklas apparaat wat betreft connectiviteit.

De gesprekskwaliteit op deze headset ging van teen tot teen met de duurste die er zijn.

Oproepkwaliteit: een van de duidelijkste die je kunt krijgen

We hebben de afgelopen twee weken Bluetooth-headsets van meerdere fabrikanten getest en de prijzen variëren van $ 30 tot ongeveer $ 150. De 5200 zit daar ergens tussenin, maar we ontdekten dat de gesprekskwaliteit op deze headset van top tot teen ging met de duurste die er zijn. Deze scherpe kwaliteit is mede te danken aan de 4-mic array met DSP-ruisonderdrukking. Deze microfoons leken in staat om achtergrondgeluid te isoleren en wat magie te gebruiken om het aan de andere kant te elimineren, wat betekent dat deze hoofdtelefoon geweldig zou moeten zijn om te wandelen en te praten, zelfs in onze lawaaierige testgebieden in de straten van NYC.

Er is een 20-bands EQ die is geoptimaliseerd voor spraakoproepen, akoestische echo-onderdrukking en zelfs wat Plantronics een "zijtoon"-eliminatie noemt, die in onze oren onaangename resonantie isoleert. Nog een belangrijk kenmerk is de WindSmart-technologie van Plantronics, die volgens de fabrikant "zes lagen bescherming biedt tegen windgeruis door een combinatie van aerodynamische ontwerpelementen en een adaptief eigen algoritme." We kunnen niet instaan voor het algoritme, maar we kunnen je wel vertellen dat wind geen probleem was tijdens buitengesprekken.

Image
Image

Een sluitend punt op de gesprekskwaliteit is dat de spreker zelf niet veel definitie heeft buiten het spraakvriendelijke deel van het frequentiespectrum. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de slechte pasvorm die we eerder bespraken, maar is waarschijnlijk ook te wijten aan het feit dat de driver niet specifiek is ontworpen voor muziek. Dit is niet de grootste deal, omdat de meeste gebruikers op zoek zijn naar een randapparaat voor hun telefoon, maar het is goed om te weten.

Batterijlevensduur: een apparaat dat lang meegaat met veelzijdige oplaadopties

Plantronics schat het totaal op 7 uur gesprekstijd en 9 dagen stand-by na één keer opladen. De standby-tijd neigde naar meer dan een week, dus het is daar, en we hebben eigenlijk ongeveer 7,5 uur gesprekstijd. Uw kilometerstand kan variëren, afhankelijk van hoe luid het volume is en of u zich in een gebied bevindt met veel andere draadloze apparaten in de buurt, maar het is erg leuk om te zien dat de geadverteerde uren standhouden. Het duurt 75-90 minuten om de headset volledig op te laden, wat niet toonaangevend is in de branche, maar in lijn is met veel van de concurrentie.

Een interessant feit hier is dat, hoewel Plantronics alleen micro-USB op de lijst met specificaties vermeldt, ons apparaat ook de eigen pin-verbindingspoort had die we op de Voyager Legend-serie vonden. Hoewel de 5200 niet werd geleverd met de magnetische dockinglader, zou je, als je andere Plantronics-apparaten hebt, deze connector in theorie kunnen gebruiken om naast een micro-USB op te laden.

Prijs: waar voor uw geld

De Plantronics-site stelt de catalogusprijs van de 5200 op $ 120, wat waarschijnlijk een redelijke prijs is voor de connectiviteit en functies hier. Maar op Amazon is de headset dichter bij $ 80, en na echt de markt te hebben onderzocht, lijkt dit de beste deal die beschikbaar is voor de betrouwbaarheid. Sommige van de $ 40-60 opties hebben de neiging om wat Bluetooth-mogelijkheden te missen, en de $ 150 keuzes zijn gewoon te duur voor een eenvoudig randapparaat. Dit is echt de goede plek voor de prijs.

Image
Image

Concurrentie: een solide concurrent in deze prijsklasse

De voor de hand liggende concurrent is de iets goedkopere Voyager Legend-optie van Plantronics. Wat je krijgt met de 5200 is een modernere Bluetooth-verbinding, een betere microfoonarray (voor duidelijkere oproepen) en een flitsender ontwerp. Aan de andere kant van het productaanbod van Plantronics vindt u de over-ear Voyager Focus. Dit is het neusje van de zalm voor Plantronics, en het heeft een opgeblazen prijskaartje. Als comfort en premium build uw focus zijn, ga dan voor de Focus, maar verder is de 5200 een betere waarde.

Jabra is een van de weinige merken die nog steeds een mono-headset heeft zoals de Voyager-serie, en de Jabra Motion komt ongeveer voor dezelfde prijs binnen. Het ontwerp is een beetje ronder en je kunt de pasvorm iets beter aanpassen, dus als comfort je prioriteit is, kijk dan hier.

Lees meer recensies van de beste Bluetooth-headsets die online te koop zijn.

De pasvorm is een beetje los, maar telefoontjes klinken fantastisch

Als je een Bluetooth-headset nodig hebt voor dagelijks bellen en prioriteit geeft aan een solide verbinding en heldere gesprekken, zou het moeilijk zijn om een betere optie te vinden dan de Plantronics Voyager 5200. Wees gewaarschuwd dat hij misschien niet blijft zitten uw oor als u gaat joggen of naar de sportschool gaat.

Specs

  • Productnaam Voyager 5200
  • Productmerk Plantronics
  • Prijs $119,99
  • Releasedatum april 2016
  • Gewicht 0,71 oz.
  • Productafmetingen 1 x 1 x 1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Batterijlevensduur 7 uur gesprek/9 dagen stand-by
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 98 ft.
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Headset-protocol A2DP, PBAP, AVRCP, HFP, HSP

Aanbevolen: