Plantronics Voyager Focus UC Review: volledig uitgeruste headset

Inhoudsopgave:

Plantronics Voyager Focus UC Review: volledig uitgeruste headset
Plantronics Voyager Focus UC Review: volledig uitgeruste headset
Anonim

Bottom Line

De Plantronics Voyager Focus-headset voldoet aan alle eisen, van moderne Bluetooth-stabiliteit, intuïtieve headset-bediening en ijzersterke gesprekshelderheid.

Plantronics Voyager Focus UC

Image
Image

We hebben de Plantronics Voyager Focus UC gekocht zodat onze deskundige reviewer hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar een volledig uitgeruste Bluetooth-headset en geen compromissen wilt sluiten, dan is de Plantronics Voyager Focus UC de juiste keuze. Deze on-ear stereoheadset werkt net zo goed tijdens conferentiegesprekken als voor informeel luisteren naar muziek, wat veel meer is dan je kunt zeggen over de meeste monoheadsets.

Er is actieve ruisonderdrukking, een superheldere boommicrofoon, mooie pasvorm-en-afwerkingsfuncties zoals oorkussens van traagschuim en een goede spreiding van accessoires. Je beta alt er een premie voor, maar als je in deze categorie winkelt, weet je dat waarschijnlijk al. Laten we alles op een rijtje zetten wat deze krachtpatser te bieden heeft.

Image
Image

Design: strak en professioneel met een vleugje flair

Net als de Voyager 5200 heeft de Focus UC een heel interessant ontwerp, vooral gezien de andere headsets op de markt. Meestal blijft een headset die is gericht op zakelijke gesprekken bij zwart, grijs en zilver. Hoewel Voyager Focus zwaar leunt op dit kleurenschema, vouwt het een aantal interessante rode tinten op, zowel in het elastiek van de hoofdband als onder de gaasgaten op de oorschelpen. Het lijkt een beetje een vreemde keuze voor een kantoorrandapparaat, maar dit vertelt ons dat Plantronics niet bang is om hun producten een beetje in andere richtingen te laten leunen.

De oorkussens zelf hebben een diameter van iets minder dan 3 inch en de plastic zilveren boommicrofoon is ook iets minder dan 3 inch. De hoofdband is gemaakt van twee stevige plastic bases en een kale metalen boog die over je hoofd gaat. Daaronder zit een elastisch ondersteund hoofdkussen dat samenkomt met die interessante rode accenten die we noemden. Zelfs de koffer draagt het kleurenschema met een rode rits. Al met al is het een verfrissend ontwerp voor deze categorie en we denken dat het een echt verkoopargument is.

Deze on-ear stereoheadset werkt net zo goed tijdens telefonische vergaderingen als voor informeel luisteren naar muziek.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: solide en premium met veel accessoires

We waren erg blij om te zien dat Plantronics geen enkele moeite heeft gedaan met de constructie van deze headset. De hoofdbandversteviging is een zeer stijve, grotendeels onbeweeglijke stalen boog, en de elastische / lederen / schuimhoofdsteun voelt ook behoorlijk substantieel aan. Aangezien dit een van de meest voorkomende plaatsen is waar een headset uitv alt, is het goed om te zien dat Plantronics op dit punt is opgekomen voor hoogwaardige componenten.

De draaibare oorschelpen zijn een beetje aan de losse kant, wat leidt tot bewegingsvrijheid, maar het lijkt erop dat ze na verloop van tijd nog meer verslijten. De accessoires zijn ook behoorlijk stevig, met een dikke rubberen standaard die stevig op je bureau staat en een gevoerde reiskoffer. Aangezien veel van deze headsets geen accessoires bevatten, is het leuk om te zien. Een ander ding om op te merken is dat er geen geadverteerde water- of stofbestendigheid is, wat in de praktijk niet zo'n probleem zou moeten zijn omdat dit een kantoorheadset is.

Image
Image

Comfort: Uiterst draagbaar met zeer weinig vermoeidheid

We hebben een paar headsets in deze categorie getest en of het nu een monoheadset met één oor of stereo-apparaten zijn, het comfortniveau was altijd een twistpunt. Als je je headset gebruikt om de hele dag verkoopgesprekken te voeren, moeten ze comfortabel zijn.

De dikke laag traagschuim op de Voyager Focus maakte ze beslist gemakkelijk te dragen voor lange periodes, en omdat ze op het oor zitten, geen over-ear pads, was er niet veel oververhitting.

We waren verbaasd over hoe weinig van deze zakelijke headsets comfort bieden. De dikke laag traagschuim op de Voyager Focus maakte ze beslist gemakkelijk te dragen voor lange periodes, en omdat ze op het oor zitten, geen over-ear-pads, was er niet veel oververhitting. De hoofdband bovenop heeft zijn eigen lagen leer en traagschuim, en omdat hij wordt ondersteund door een elastische band, rust hij mooi recht op je hoofd. Bovendien is het gewicht met een gewicht van 5,5 gram niet al te omslachtig, hoewel we het liever iets lichter hadden gezien.

Oproepkwaliteit: bijna perfect met veel definitie

Met zulke grote drivers waren we niet verbaasd dat de geluidskwaliteit beter was dan die van je gemiddelde callcenterheadsets. Wat ons wel verbaasde, was hoe vol het spectrum aanvoelde. De geluidsrespons was duidelijk niet zo geweldig als je zou krijgen van speciale muziekkoptelefoons, maar het was een stuk beter dan andere oproepheadsets, met een goede hoeveelheid bas en een rijke respons in de belangrijkste vocale frequenties. Natuurlijk kun je telefoongesprekken goed horen op deze headset, maar met een array met drie microfoons die je stem probeert te optimaliseren door achtergrondgeluid, was de spraakkwaliteit ook behoorlijk goed om te horen.

Wat interessant is, is dat Plantronics heeft besloten te gaan voor een systeem met drie microfoons in plaats van het systeem met vier microfoons dat te vinden is op de goedkopere Voyager 5200 met één oor. We ontdekten dat de gesprekskwaliteit echt geweldig was, maar misschien niet zo puntig en directioneel als op de 5200. Ten slotte, met redelijk behoorlijke actieve ruisonderdrukking, was het gemakkelijk om de spreekstem in te stellen, zelfs in luidruchtige kantoor- of buitenomgevingen.

Image
Image

Batterijlevensduur: beter dan mono-headsets, maar misschien een beetje teleurstellend

Omdat de rest van de functies van deze headset zo premium zijn, hoopten we op een batterijduur van 15-20 uur na één keer opladen (dat is de laagste schatting van premium Bluetooth-muziekhoofdtelefoons). Plantronics klokt de gesprekstijd op 12 uur, en dichter bij 10 als je actieve ruisonderdrukking hebt ingeschakeld. Als je alleen maar luistert, kun je tot 15 uur krijgen op een enkele lading, maar realistisch gezien zul je hier wat gesprekken over voeren, dus de werkuren zijn dichter bij 10-12. In onze tests kwamen we dichter bij 10 uur, dus het is veilig om te zeggen dat je deze een behoorlijk bedrag moet opladen.

Wat geweldig is, is dat Plantronics een premium oplaadstation bij het pakket heeft dat we hebben gekregen, en er is ook een extra micro-USB-oplader. Dit betekent dat u het oplaadstation niet onderweg hoeft mee te nemen, hoewel er een mooie reisetui is als u op zakenreis bent. Deze veelzijdigheid is echt leuk om te zien voor de prijs.

Bediening en connectiviteit: echt intuïtief met heel weinig haperingen

Image
Image

Net als andere eenheden aan het premium-uiteinde van de Plantronics-lijn, zijn de bedieningselementen op de Voyager Focus UC echte opvallende kenmerken. Er is een enorm scala aan opties: ten eerste wordt het volume geregeld door de linkeroorschelp naar voren of naar achteren te draaien, waardoor het heel gemakkelijk is om snel aan te passen. Er zijn bedieningselementen voor pauzeren, afspelen en overslaan op dezelfde oorschelp.

Op de andere oorschelp bevindt zich een gigantische knop voor het beantwoorden van oproepen. De aan/uit-tuimelschakelaar fungeert ook als de Bluetooth-koppelingsschakelaar door de schakelaar in de tegenovergestelde richting te houden. Er is ook een Open Mic/Mute-knop waarmee je je stem on-demand kunt dempen wanneer je in gesprek bent. Het mooie hiervan is dat de headset slimme sensoren op de luidspreker gebruikt om te herkennen of je de headset neerlegt of niet, en de mute automatisch voor je inschakelt. Hij piept zelfs als je probeert te praten als hij op mute staat.

De bedieningselementen op de Voyager Focus UC zijn echte opvallende kenmerken.

De Bluetooth 4.1-connectiviteit op deze hoofdtelefoon was in onze tests ijzersterk. Dat protocol betekent dat je ongeveer 30 meter bereik hebt vanaf je Bluetooth-apparaat, veel meer dan je in de praktijk waarschijnlijk nodig zult hebben. Er is een A2DP-headsetprotocol en u kunt zelfs enkele bijbehorende apps downloaden om de bedieningselementen verder aan te passen op basis van uw aangesloten apparaat. Over het algemeen werkte de headset goed met onze Bluetooth-apparaten, maar er is een meegeleverde USB-dongle waarmee hij kan werken met niet-Bluetooth-apparaten. We vonden de geluidskwaliteit op de een of andere manier beter toen we standaard de USB-dongle gebruikten. En omdat de headset is ontworpen met het oog op compatibiliteit tussen verschillende apparaten, zou hij goed in uw omgeving moeten passen.

Bottom Line

De adviesprijs van Plantronics is $ 299,99, wat veel te veel is voor een headset met deze smalle focus. Op het moment van schrijven is het ongeveer $ 160 op Amazon, wat nog steeds veel geld is voor een zakelijke headset. De ruisonderdrukking is een leuke functie die normaal niet op deze headsets te zien is, en de onberispelijke hoeveelheid ingebouwde bedieningselementen maakt het de moeite waard voor specifieke gebruikers, maar alleen als je het prijskaartje kunt verdragen.

Concurrentie: een goede prijs in zijn prijsklasse

De Jabra Evolve 75 is misschien wel de enige echte concurrent in het veld, aangezien Jabra en Plantronics de twee belangrijkste merken zijn met headsets binnen deze prijsklasse. Voor het grootste deel biedt de Jabra een aantal interessante visuele functies en workflow-toevoegingen, terwijl de Plantronics een betere waarde lijkt te hebben met een duidelijkere gesprekskwaliteit.

De Jabra Engage 65 is een kleine stap vooruit met een fantastisch Bluetooth-bereik (ongeveer 30 meter) en een echt premium ontwerp, maar hij heeft ook een hoge adviesprijs.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees ons beste artikel over Bluetooth-headsets.

De prijs is het waard als u wilt investeren in zakelijke gesprekken

De Plantronics Voyager Focus UC biedt echt geweldige connectiviteit, duidelijke gesprekskwaliteit en een solide integratie in uw workflow met slimme, innovatieve bedieningselementen en sensoren. Voor meer informele handsfree telefoongesprekken zijn er tal van goedkopere opties.

Specs

  • Productnaam Voyager Focus UC
  • Productmerk Plantronics
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum augustus 2015
  • Gewicht 5.5 oz.
  • Productafmetingen 5,4 x 3,5 x 6,1 inch.
  • Kleur Zwart/Rood/Zilver
  • Batterijlevensduur Tot 12 uur gesprekstijd
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 98 ft.
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Headset-protocol A2DP
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: