Ace Bayou X Rocker II Review: een stijlvolle stoel

Inhoudsopgave:

Ace Bayou X Rocker II Review: een stijlvolle stoel
Ace Bayou X Rocker II Review: een stijlvolle stoel
Anonim

Bottom Line

De Ace Bayou X Rocker II gaming-vloerstoel biedt stijl, comfort en uitstekende luidsprekers voor een redelijke prijs, hoewel langere mensen het misschien niet comfortabel vinden.

Ace Bayou X Rocker II

Image
Image

We hebben de Ace Bayou X Rocker II gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Ace Bayou's X Rocker II gaming-vloerstoel met ingebouwde luidsprekers verpakt de helft van een thuisbioscoop in één gestroomlijnd, compact pakket. Stevige luidsprekers en een stevige constructie liggen ten grondslag aan het stijlvolle ontwerp, hoewel sommige van de bekabelde verbindingen één voet stevig in het verleden houden en het ontwerp mogelijk niet optimaal is voor grotere gebruikers. Al met al biedt het echter een solide waarde voor al zijn bruikbaarheid.

We hebben meer dan een week met de stoel in ons appartement doorgebracht om het installatiegemak, de aantrekkelijkheid van het ontwerp en het algehele comfort te evalueren, om te beoordelen of deze een plaats verdient in uw thuisbioscoop- of gaming-opstelling.

Design en comfort: één maat past niet allemaal

De X Rocker II is meteen uitnodigend, met pluche schuimstof bekleding en een elegante algehele esthetiek. De zwarte vinylbekleding heeft het uiterlijk van leer en samen met de zilveren accenten van de armen en de rocker geven ze de stoel een stijlvolle, ingetogen look die bestand is tegen enkele van de meer opzichtige tendensen in gamer-gerichte producten. Zelfs na een week gebruik zijn de stiksels strak en voelt de algehele bouwkwaliteit stevig aan.

De zwarte vinylbekleding heeft het uiterlijk van leer, en samen met de zilveren accenten van de armen en rocker geven ze de stoel een stijlvolle, ingetogen look die bestand is tegen enkele van de meer opzichtige tendensen in gamer-gerichte producten.

Ons grootste probleem met het ontwerp van de X Rocker II is dat het geproportioneerd lijkt voor mensen met een kleiner frame en dat er geen enkele vorm van ergonomische aanpassing mogelijk is om te compenseren. Iemand van ongeveer 1,80 meter lang moet een beetje onderuit zakken om de armen op een bruikbare hoogte te krijgen en de rug en hoofdsteun in een comfortabele positie. De zachte helling van de rugleuning maakt dit enigszins comfortabel, maar je hebt misschien een klein onderrugkussen nodig om het aan te vullen.

Image
Image

Het hoofdkussen is prima om achterover te leunen om iets op televisie te kijken of af te spelen, maar voor langere sessies met een laptop of tablet wilden we meestal een kussen voor ons hoofd, dat helaas de luidsprekers zou dempen. Over het algemeen hebben we geconstateerd dat de stoel comfortabel is voor het spelen of het bekijken van sessies van enkele uren, hoewel langere mensen misschien wat moeten experimenteren om de meest comfortabele configuratie voor hen te vinden.

Montage- en installatieproces: eenvoudig te bouwen, maar flirten met veroudering

Uit de doos kostte de montage van de X Rocker II niet meer dan dertig minuten met één persoon. Het grootste deel van die tijd ging naar het op de zijkant schroeven van de armen met een meegeleverde inbussleutel. Samen met de sleutel zijn alle benodigde schroeven en ringen netjes verpakt in doorzichtig plastic met een kartonnen achterkant. De stoel zelf komt dubbelgevouwen aan, dus je hoeft hem alleen maar uit te klappen en de rugleuning op zijn plaats te vergrendelen met een pin die al op zijn plaats wacht.

Image
Image

Het instellen van de audio is ook heel eenvoudig, vooral voor alles dat een 3,5 mm audio-aansluiting gebruikt. Het gemak om iets als een televisie of gameconsole aan te sluiten, hangt af van het feit of uw systemen RCA-aansluitingen hebben. De handleiding van de stoel suggereert dat je de draadloze adapter via RCA rechtstreeks op de audio-uitgang van een gameconsole moet kunnen aansluiten, wat niet mogelijk is op de meeste hedendaagse hardware. We hebben dit kunnen omzeilen door verbinding te maken met de audio-uitgang van de televisie, maar niet elke televisie heeft noodzakelijkerwijs een RCA-uitgang.

Ons grootste probleem met het ontwerp van de X Rocker II is dat het geproportioneerd lijkt voor mensen met een kleiner frame en dat er geen enkele vorm van ergonomische aanpassing mogelijk is om te compenseren.

Het kan zijn dat je een aparte analoog-naar-digitaal-adapter of audio-extractor moet kopen, afhankelijk van het apparaat dat je probeert aan te sluiten. De draadloze adapter van de stoel vereist ook twee AAA-batterijen of een 3V-stroomadapter om te werken, die geen van beide zijn inbegrepen.

Performance: Verdwaal in het geluid

De meest overtuigende functie van de X Rocker II is het ingebouwde surround sound-systeem, dat rechtstreeks of via een meegeleverde draadloze adapter kan worden aangesloten op alles dat via 3,5 mm of RCA-audio kan worden uitgevoerd. Twee luidsprekers flankeren het hoofd van de gebruiker precies bovenin de stoel en een subwoofer in de stoel zorgt voor een meeslepend gerommel.

Test met films, games, muziek en podcasts, we ontdekten dat de audio helder en duidelijk was, met de instelbare bas die een mooie punch gaf wanneer deze werd opengedraaid. We waren vooral onder de indruk bij het testen met games. In Bloodborne bijvoorbeeld fluisterden de spookachtige, subtielere elementen van de soundscape in onze oren, terwijl de grommende bas elke viscerale slag door ons lichaam liet trillen.

Het bedienings- en invoer-/uitvoerpaneel aan de rechterkant van de stoel is eenvoudig te gebruiken, met een grote volumeknop die gemakkelijk te vinden is door het blauwe licht. Het is ook gemakkelijk vast te pakken vanwege een plastic nop die de huidige positie aangeeft. Een kleine ergernis is echter dat de stoel altijd moet zijn aangesloten om de audio te kunnen gebruiken. De meegeleverde voedingsadapter is ongeveer twee meter lang, wat niet het meest vergevingsgezind of handig is, afhankelijk van waar je de stoel probeert te gebruiken ten opzichte van stopcontacten in de kamer. Ook in een tijdperk van HDMI en Bluetooth voelt de afhankelijkheid van de X Rocker II van RCA-verbindingen, zoals hierboven beschreven, een beetje onhandig en achterhaald.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bottom Line

Geprijsd op $ 127 op het moment van schrijven, levert de Ace Bayou X Rocker II solide waarde, waarbij een balans wordt gevonden tussen stoelconstructie en luidsprekerkwaliteit. Het is gemakkelijk om aanzienlijk meer uit te geven aan een comfortabele stoel of een goede set luidsprekers, dus beide voor deze prijs is een efficiënte manier om je geld uit te geven, waardoor de Rocker II waar voor je geld is.

Competitie: Grote jongen op de speelplaats

Ace Bayou is een van de weinige fabrikanten van gaming-vloerstoelen met ingebouwde luidsprekers, dus de X Rocker II heeft niet veel concurrenten. Binnen de X Rocker-lijn biedt de II een goede middenweg tussen de meer luxe Pro, die meer luidsprekers en een stevigere constructie heeft, of de goedkopere Extreme of Surge, zonder armen en de vinylhoes verwisselt voor goedkopere en gemakkelijker te bevlekken stof en polyester. Verschillende van de nieuwere modellen van de fabrikant bevatten Bluetooth-compatibiliteit, wat voor sommigen een belangrijke overweging kan zijn.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees ons beste artikel over gamestoelen.

Een halve thuisbioscoop voor één lage prijs

Pluche schuimvulling en een strak ontwerp maken de Ace Bayou X Rocker II tot een uitnodigende stoel voor langere speel- of kijksessies, versterkt door uitstekende ingebouwde luidsprekers en een dreunende subwoofer in de stoel.

Specs

  • Productnaam X Rocker II
  • Product Merk Ace Bayou
  • Prijs $199.00
  • Gewicht 47 lbs.
  • Productafmetingen 27,8 x 18,5 x 17,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Materia altype Schuim
  • Garantie 90 dagen
  • Compatibiliteit 3,5 mm, RCA
  • Maximale gewichtscapaciteit 250 pond

Aanbevolen: