Is Blizzard Battle.net down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Blizzard Battle.net down of ligt het aan jou?
Is Blizzard Battle.net down of ligt het aan jou?
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met Blizzard Battle.net, kan het zijn dat Battle.net niet werkt, maar het kan ook een eenvoudig probleem zijn met je computer of de app. Het kan soms moeilijk zijn om erachter te komen of de Blizzard-servers voor iedereen of alleen voor jou down zijn, maar er zijn enkele belangrijke manieren om erachter te komen waar het probleem ligt.

De instructies in dit artikel zijn algemeen van toepassing op alle apparaten die verbinding kunnen maken met Battle.net, d.w.z. zowel pc's als Macs.

Hoe weet ik of Battle.net niet beschikbaar is

Als je denkt dat de Blizzard Battle.net-servers voor iedereen down zijn, probeer dan deze stappen om te controleren:

  1. Controleer de Battle.net-statuspagina.

    Image
    Image

    Battle.net heeft geen typische Blizzard-servicestatussite, maar de statuspagina vermeldt vaak potentiële problemen die mogelijk aan de gang zijn.

  2. Zoek op Twitter naar battlenetdown. Let op wanneer de tweets zijn verzonden om te bepalen of dit een recent probleem is of van een tijdje terug.

    Image
    Image

    Als je probleem te maken heeft met specifieke games die aan Battle.net zijn gekoppeld, zoals World of Warcraft of Overwatch, zoek dan naar hashtags zoals wowdown of overwatchdown.

    Terwijl je op Twitter bent, kun je het Twitter-account van de Blizzard-klantenondersteuning raadplegen voor updates over of Battle.net niet beschikbaar is.

    Image
    Image

    Als je Twitter ook niet kunt openen en andere populaire sites zoals Google of YouTube zijn ook offline, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant of bij je ISP.

  3. Gebruik een externe statuschecker-website zoals Down For Everyone of Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? of is de service niet beschikbaar? om te controleren of andere mensen problemen hebben en of er een bekend probleem is met de service.

    Image
    Image
  4. Als je probleem specifiek betrekking heeft op het inloggen op World of Warcraft, kijk dan op de realm-servicestatuspagina voor meer inzicht.

Als niemand anders problemen met Battle.net meldt, ligt het probleem waarschijnlijk bij je pc of ISP.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Battle.net

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als Battle.net en de Blizzard-servers goed lijken te werken voor iedereen behalve jij:

  1. Zorg ervoor dat Battle.net up-to-date is op je systeem.
  2. Als Battle.net de laatste tijd goed werkte, probeer het dan later opnieuw. Soms kunnen er problemen optreden als te veel mensen tegelijk verbinding proberen te maken.
  3. Probeer uw pc of Mac opnieuw op te starten om te zien of het probleem zichzelf oplost. Opnieuw opstarten werkt vaak om allerlei problemen op te lossen.
  4. Probeer Battle.net opnieuw te installeren. Dit vereist niet het opnieuw installeren van alle games die eraan zijn gekoppeld. Verwijder Battle.net en installeer het opnieuw om het probleem op te lossen.
  5. Verwijder de Battle.net-cachemap op je pc of Mac. Het bevindt zich meestal in de Blizzard Entertainment map > Battle.net > Cache hoewel dit kan veranderen afhankelijk van hoe je het spel hebt geïnstalleerd.

  6. Schakel je firewall uit om te zien of dat Battle.net blokkeerde.

    Doe dit alleen tijdelijk en zorg ervoor dat u het herstelt zodra het probleem is verholpen.

  7. Het is een ongewoon probleem, maar soms kunt u een probleem hebben met uw DNS-server. Als je wilt proberen van DNS-server te wisselen, zijn er tal van gratis en openbare opties, maar ze vereisen behoorlijk geavanceerde kennis om in te stellen.

Als nog niets heeft gewerkt, heb je mogelijk te maken met een internetprobleem. U kunt bijvoorbeeld te veel apparaten hebben die uw netwerkbandbreedte gebruiken, waardoor de service te veel wordt vertraagd. Als alternatief kan uw ISP problemen hebben. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

Veel voorkomende Battle.net-foutmeldingen

Battle.net is best goed in het je vertellen als er een probleem is. Hier moet je op letten.

  • Er ging iets mis en onze kobolden wisten helaas niet wat. Het beste is om het opnieuw te proberen. Foutcodes: BLZBNTBNU00000006. Dit betekent meestal dat je Battle.net opnieuw moet installeren om de fout te corrigeren.
  • We konden je niet inloggen. Controleer het laatste nieuws of probeer het later opnieuw. Foutcode: BLZBNTBGS80000011. Dit betekent meestal dat de Blizzard-servers zich momenteel in de onderhoudsmodus bevinden, dus u moet het later opnieuw proberen.
  • We hebben een probleem met het overzetten van gegevens. Controleer uw internetverbinding voor het geval dat en probeer het opnieuw. Foutcode: BLZBNTAGT000008A4. Dit wordt vaak verholpen door ofwel uw pc opnieuw op te starten of ervoor te zorgen dat u voldoende beschikbare bandbreedte op uw internetverbinding heeft. Het kan voorkomen wanneer te veel mensen dingen online proberen te doen op uw netwerk.

Als Battle.net niet bereikbaar is met een bericht over enig onderhoud of probleem met zijn servers, dan is afwachten het enige wat je kunt doen. Soms treft dergelijk onderhoud elke gebruiker, maar soms is het maar een klein deel, afhankelijk van de servertoewijzing.

Aanbevolen: