Hoe u de IP-adressen van uw router kunt vinden

Inhoudsopgave:

Hoe u de IP-adressen van uw router kunt vinden
Hoe u de IP-adressen van uw router kunt vinden
Anonim

Een breedbandrouter voor thuisgebruik maakt gebruik van twee IP-adressen. Een daarvan is het privéadres op het lokale netwerk. De andere is het externe, openbare IP-adres dat communiceert met externe netwerken op internet.

Dit artikel bevat instructies voor een aantal populaire routermerken, maar de specifieke stappen zijn afhankelijk van uw router.

Het externe IP-adres van de router vinden

Het externe adres dat door een router wordt beheerd, wordt ingesteld wanneer deze verbinding maakt met de internetserviceprovider met een breedbandmodem. Dit adres kan worden bekeken via webgebaseerde IP-zoekservices zoals IP Chicken en ook van de router.

Het is een soortgelijk proces met andere fabrikanten, maar op Linksys-routers kunt u het openbare IP-adres zien op de Status pagina in de Internetsectie. NETGEAR-routers kunnen dit adres het IP-adres van de internetpoort noemen en het laten weergeven in het Maintenance > Router Status scherm.

Image
Image

Het lokale IP-adres van de router vinden

Thuisrouters hebben hun lokale adres ingesteld op een standaard privé IP-adresnummer. Het is meestal hetzelfde adres voor de andere modellen van die fabrikant, en het is te vinden in de documentatie van de fabrikant.

U kunt dit IP-adres ook controleren in de instellingen van de router. De meeste Linksys-routers vermelden bijvoorbeeld het privé-adres, het lokale IP-adres, in het Setup > Basic Setup scherm. Een NETGEAR-router zou dit een Gateway IP-adres kunnen noemen op de Maintenance > Router Status pagina.

Sommige routers zijn alleen toegankelijk via een mobiele app, zoals Google Wifi. Met die app kun je de Network & General > Advanced networking > LAN pagina openen om de het lokale IP-adres van de router.

Image
Image

Hier zijn de standaard lokale IP-adressen voor enkele van de meest populaire merken routers:

  • Linksys-routers gebruiken meestal 192.168.1.1 voor het standaard interne adres.
  • D-Link- en NETGEAR-routers zijn meestal ingesteld op 192.168.0.1.
  • Cisco-routers zijn vaak 192.168.10.2, 192.168.1.254 of 192.168.1.1.
  • Sommige Belkin- en SMC-routers gebruiken 192.168.2.1.
  • VS Robotica-routers gebruiken 192.168.123.254.

Beheerders hebben de mogelijkheid om dit IP-adres te wijzigen tijdens het instellen van de router of op een later tijdstip in de beheerdersconsole van de router.

In tegenstelling tot andere IP-adressen op thuisnetwerken die gewoonlijk periodiek veranderen, blijft het privé IP-adres van de router statisch (vast) tenzij iemand het handmatig wijzigt.

Zoek ook het lokale IP-adres van de router in Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen door het standaard gateway-adres te verifiëren.

Meer informatie over IP-adressen

Het openbare IP-adres van een thuisnetwerk verandert periodiek omdat de ISP dynamische adressen toewijst aan de meeste klanten. Deze veranderen in de loop van de tijd omdat elk IP-adres opnieuw wordt toegewezen vanuit de adrespool van het bedrijf.

Deze cijfers zijn van toepassing op de traditionele IPv4-adressering die gewoonlijk op netwerken wordt gebruikt. De nieuwe IPv6 gebruikt een ander nummeringssysteem voor zijn IP-adressen, hoewel vergelijkbare concepten van toepassing zijn.

Op bedrijfsnetwerken bepalen netwerkdetectieservices op basis van Simple Network Management Protocol automatisch de IP-adressen van routers en andere netwerkapparaten.

Aanbevolen: