Aphaca BT69 draadloze Bluetooth FM-zender Review: een compacte Bluetooth-autoradiozender

Inhoudsopgave:

Aphaca BT69 draadloze Bluetooth FM-zender Review: een compacte Bluetooth-autoradiozender
Aphaca BT69 draadloze Bluetooth FM-zender Review: een compacte Bluetooth-autoradiozender
Anonim

Bottom Line

De Aphaca draadloze auto Bluetooth FM-zender is een voorbeeld van compact en eenvoudig ontwerp. Hoewel sommige functies van andere zenders ontbreken, werkte de Aphaca prima voor ons.

Aphaca BT69 draadloze auto Bluetooth FM-zender

Image
Image

We hebben de Aphaca BT69 draadloze auto Bluetooth FM-zender gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Aphaca Wireless Car Bluetooth FM-zender is een zeer eenvoudige, compacte en goed ontworpen Bluetooth FM-zender waarmee u bijna elk Bluetooth-audioapparaat kunt aansluiten op het stereosysteem van uw auto. In deze review zullen we het compacte ontwerp, de geluidskwaliteit en functies van de zender onderzoeken om te zien of deze kleine zender een goede koop is. Spoiler alert: het is.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en compact

De Aphaca Bluetooth Car FM Transmitter is een slank apparaat dat gemakkelijk in het 12V-stopcontact van elke auto past. Het is slechts 3 x 1,8 x 1,8 inch en 1,12 ounces, waardoor het de kleinste zender is die we hebben getest. Het ontwerp is ongelooflijk eenvoudig en het ziet er zelfs een beetje cool uit als het in uw voertuig is geïnstalleerd, hoewel het zo klein is dat u misschien vergeet dat het er helemaal is.

Het gezicht van de zender is bijna volledig een LED-display dat ook dienst doet als een vierrichtingsknop. Nadat u de zender op het 12V-stopcontact van uw auto hebt aangesloten, ziet u de volgende/laatste pijlen op de linker- en rechterknoppen voor FM-kanaalselectie bovenaan, afspelen/pauzeren onderaan en informatie op een centraal display. De interface heeft zelfs een voelbaar, klikachtig gevoel en geluid.

Met zoveel keuzes op de markt en zo weinig prijsverschil tussen hen, kan esthetiek een belangrijke onderscheidende factor zijn, en de Aphaca heeft stijl in schoppen.

De Aphaca beschikt over een paar standaard 5V/2.1A USB-oplaadpoorten, een die ook dienst doet als datapoort om USB-dongles met muziekbestanden te accepteren. Dit is een gebied waar de grootte van het apparaat een beetje een risico is: het is zo klein en ondiep dat het voor sommige mensen moeilijk kan zijn om USB-kabels aan te sluiten. Naast de USB-audio-optie is er een verborgen TF-kaartsleuf onder de siliconen hoes die u ook kunt gebruiken om muziekbestanden te laden.

In tegenstelling tot andere Bluetooth FM-zenders die we hebben getest, heeft de Aphaca BT69 geen 3,5 mm aux-ingang. Als de reden dat je een zender koopt is om je draagbare muziekspeler te gebruiken, dan is de BT69 niets voor jou, maar het weglaten van de aux-aansluiting is waarschijnlijk een groot deel van hoe Aphaca de zender zo klein kon houden.

Configuratieproces: zo eenvoudig mogelijk

We hebben deze zender getest in een Toyota RAV4 uit 2018, die twee extra 12V-stopcontacten onder het dashboard heeft. Het paste gemakkelijk in beide, maar omdat ze zich onder het dashboard bevinden, was het onmogelijk om vanaf de bestuurdersstoel in een van de stopcontacten te kijken. Het heeft betere kijkhoeken dan elk ander apparaat dat we hebben getest, maar vanwege waar ons stopcontact zich bevindt, voelden we ons ongemakkelijk om ernaar te kijken tijdens het rijden.

Nadat ik hem had aangesloten, lichtte het display meteen op en hebben we hem verbonden met de Bluetooth van onze telefoon. Het was supergemakkelijk en meteen aangesloten. We merkten wel dat het langer duurde om opnieuw verbinding te maken dan elk ander apparaat toen we het voertuig uitschakelden en weer aanzetten.

We hebben de FM-frequentie ingesteld met behulp van de knoppen aan de voorkant van het apparaat en kregen meteen geweldige audiokwaliteit. Over het algemeen vonden we deze zender gemakkelijk en intuïtief in zowel installatie als gebruik. Er waren geen verwarrende bedieningselementen, de pictogrammen zijn allemaal logisch en het is duidelijk ontworpen om eerst een Bluetooth-apparaat te zijn, met de USB- en TF-kaartopties slechts een toegevoegde bonus. We hebben echt genoten van de eenvoud van het ontwerp van Aphaca.

Audiokwaliteit: kristalhelder

De BT69 heeft goede interferentie- en ruisonderdrukkingstechnologie en levert geweldig geluid. Het enige witte geluid dat we hoorden was stil en kwam door onze luidsprekers als we geen audio hadden, maar de volumeknop van onze auto omhoog stond. De audio van USB- en Micro SD-apparaten had hetzelfde volume en dezelfde kwaliteit als de Bluetooth-verbinding.

De BT69 heeft goede interferentie- en ruisonderdrukkingstechnologie en levert geweldig geluid.

Geluid bleef kristalhelder zolang we een frequentie selecteerden die niet in de buurt was van een aangrenzend FM-station dat storing zou veroorzaken. De Aphaca BT69 maakt gebruik van Bluetooth-versie 4.2 en we hebben nooit last gehad van breuk of vervorming van de Bluetooth-connectiviteit.

Image
Image

Kenmerken: Een vreemde toevoeging

De Aphaca BT69 Bluetooth Car FM-zender heeft een unieke functie die we niet hebben gezien in een andere zender die we hebben getest, en het is een vreemde. Aphaca heeft een app genaamd Fast Find Car voor zowel iOS- als Android-apparaten die de locatie van uw auto markeert wanneer u parkeert. We hebben maar één app met die naam gevonden, met tien beoordelingen en alle verschillende beoordelingen die zeggen dat het niet werkt.

Het is een jaar geleden voor het laatst bijgewerkt, ziet er niet echt geweldig uit, en we weten niet eens zeker of dit de officiële app voor deze zender is, omdat de BT69 nergens in de beschrijving bij naam wordt genoemd. Het punt is dat onze telefoons dit hoe dan ook kunnen doen, en er zijn genoeg apps die echt werken en regelmatig worden bijgewerkt. Het is een wegwerpfunctie die meer lijkt te zijn ontworpen als een marketingbulletin dan voor een echt hulpprogramma.

Bottom Line

Afgezien van de vergeetbare mobiele app, werkt de software op het eigenlijke apparaat goed. Het is eenvoudig en handig, en het apparaat geeft de informatie weer die u nodig hebt wanneer u het nodig hebt. We ontdekten dat onze digitale audiobestanden goed werden gedecodeerd en geweldig klonken. We hebben geen storingen of vertragingen opgemerkt, behalve de vertraging bij het opnieuw koppelen van Bluetooth bij het opstarten van de auto.

Prijs: geweldige prijs voor een geweldig ontwerp

De Aphaca Wireless Car Bluetooth FM-zender kost ongeveer $ 23, in hetzelfde bereik als de meeste huidige generatie Bluetooth FM-zenders met een kleine vormfactor. Apparaten met zwanenhalsbevestigingen zoals de Nulaxy KM18 of Sumind BT70B zijn over het algemeen iets duurder.

De Aphaca BT69 deed precies wat we wilden, deed het goed en nam weinig tot geen ruimte in beslag. We hebben een aantal lelijke compacte ontwerpen van andere fabrikanten gezien, terwijl de Aphaca niet alleen beter presteert, maar er ook nog eens goed uitziet. Absoluut de prijs waard.

Concurrentie: Aphaca BT69 vs. Criacr US-CP24

Je begrijpt nu waarschijnlijk dat we de Aphaca BT69 veel graven. Er zijn echter goedkopere compacte Bluetooth Car FM-zenders, hoewel ze meestal met enkele kwalificaties worden geleverd. De Ciacr US-CP24 is een populaire keuze en doet alles wat de Aphaca BT69 doet en voor slechts ongeveer $ 17, maar het heeft niets te maken met de geweldige esthetiek van de Aphaca en wordt ook belast door enkele andere serieuze problemen.

De Criacr US-CP24 heeft één belangrijke opvallende eigenschap, namelijk ondersteuning voor een aantal bestandsformaten, waaronder MP3-, WMA-, WAV- en FLAC-audiobestanden. Het is de enige Bluetooth-auto FM-zender die we hebben getest en die audio zonder verlies kan afspelen. Helaas wordt dat voordeel grotendeels teniet gedaan vanwege problemen met de geluidskwaliteit - de US-CP24 heeft last van behoorlijk ernstige ruis- en interferentieproblemen. In een rechtstreeks gevecht is de Aphaca BT69 een duidelijke winnaar.

De Aphaca draadloze Bluetooth FM-zender voor in de auto is een uitstekend model dat zijn ontwerp helemaal afmaakt

Met zoveel keuzes op de markt en zo weinig prijsverschil tussen hen, kan esthetiek een belangrijke onderscheidende factor zijn, en de Aphaca heeft stijl in schoppen. Wat de functionaliteit betreft, houdt de Aphaca zich gemakkelijk staande, en al zijn kanttekeningen zijn uiterst gering. Het is gemakkelijk aan te bevelen aan iedereen die op zoek is naar een aantrekkelijke, goedkope manier om Bluetooth-functionaliteit aan hun voertuig toe te voegen.

Specs

  • Productnaam BT69 Draadloze auto Bluetooth FM-zender
  • Product Merk Aphaca
  • UPC BT69
  • Prijs $23,00
  • Gewicht 1.12 oz.
  • Productafmetingen 3 x 1,8 x 1,8 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver
  • Poorten Dual 5V/2.1A USB-oplaadpoorten, TF-kaart
  • Ondersteunde formaten MP3, WMA
  • Audio-connectiviteitsopties Bluetooth, TF-kaart, USB-poort
  • Mic Ja

Aanbevolen: