HP OfficeJet 3830 Review: een compacte maar capabele alles-in-één printer

Inhoudsopgave:

HP OfficeJet 3830 Review: een compacte maar capabele alles-in-één printer
HP OfficeJet 3830 Review: een compacte maar capabele alles-in-één printer
Anonim

Bottom Line

Als je een huis of een klein kantoor hebt, is de HP OfficeJet 3830 een goede keuze voor zowel een apparaat voor incidenteel gebruik als een betrouwbare, werkpaardprinter.

HP OfficeJet 3830

Image
Image

We hebben de HP OfficeJet 3830 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP OfficeJet 3830 is een AirPrint-printer die van grote waarde is voor zowel occasionele als gemiddelde printergebruikers. Het bevat wat u nodig hebt voor de meeste afdruk-, scan- en kopieertaken op kleine kantoren en thuis. De kwaliteit van de prints is verrassend hoog voor een budgetprinter en hij presteert consistent, snel en nauwkeurig. Voor printers onder de $ 100 is dit model moeilijk te verslaan.

Image
Image

Ontwerp: klein maar boordevol bruikbaarheid

De OfficeJet 3830 ziet eruit als de jongere broer van de grotere, zwaardere alles-in-één machine op een groot kantoor. Het doet allemaal hetzelfde, alleen op kleinere schaal. U kunt deze printer gebruiken om te kopiëren, printen, scannen, faxen en de meeste andere functies die u van een high-end printer mag verwachten, maar tegen een veel lager prijskaartje.

De HP OfficeJet 3830 is ongeveer net zo compact als all-in-one printers. Het meet slechts 11,3 x 17,6 x 2,9 inch en zou mooi op bijna elk oppervlak moeten passen. En omdat het draadloos is, zijn er veel meer opties voor waar je het in huis en op kantoor kunt plaatsen. Met een gewicht van 12 pond is hij ook vrij licht en kan hij gemakkelijk worden verplaatst.

De bovenkant van het apparaat heeft een documentinvoer voor kopiëren en faxen. Dit is erg handig als u snel kopieën wilt maken. Ons testmodel verwerkte met gemak een consistente feed van een tekstdocument van 100 pagina's. Het liep nooit vast of pakte nooit meer dan één vel papier. Omdat het is ontworpen voor 35 vellen papier, moesten we het handmatig invoeren, maar niet voor heel lang.

Het is de perfecte prijs voor mensen die slechts af en toe printen en scannen, of voor iedereen met een beperkt budget die een goedkope, betrouwbare inkjetprinter nodig heeft.

Deze inkjetprinter gebruikt de traditionele driekleuren- en zwarte cartridges. Dit is prima als je niet zo vaak kleur print, maar er is maar één inkttint nodig om op te raken voordat je een nieuwe moet kopen. De vervangingskosten kunnen snel oplopen als u van plan bent veel kleurendocumenten of foto's af te drukken. De tri-inktcartridge die bij onze testmachine werd geleverd, moest worden vervangen na slechts één dag intensief gebruik.

Het bedieningspaneel op de OfficeJet 3830 is een klein maar adequaat 2,2-inch touchscreen dat u in één oogopslag de status van de printer geeft en u gemakkelijk toegang geeft tot kopiëren, scannen en faxen. Je hebt ook toegang tot verschillende huishoudelijke hulpmiddelen via het setup-menu.

Het heeft ook een paar extra's die van pas kunnen komen. Met het gedeelte Printables op het bedieningspaneel kunt u eenvoudige documenten afdrukken, zoals kalenders, checklists, door een notebook gereguleerd papier, grafisch papier of blanco bladmuziek. Er is zelfs een sjabloon voor Sodoku-puzzels, wat een handige afleiding kan zijn tijdens je lunchpauze op kantoor.

Configuratieproces: gemakkelijk als je het niet vervuilt

Als er niets misgaat, duurt het niet langer dan 25 minuten om deze printer in te stellen. De installatiegids is volledig picturaal en gemakkelijk te volgen … voor het grootste deel. Toen we deze printer installeerden, installeerden we een van de inktcartridges verkeerd en veroorzaakten een vastgelopen wagen. Het oplossen van dat kleine ongelukje duurde langer en veroorzaakte meer frustratie dan het zou moeten zijn.

Desalniettemin, toen we de fout hadden gecorrigeerd, was de rest van de installatie een fluitje van een cent. Het downloaden en installeren van de HP-software was eenvoudig en de printer zelf had geen problemen met het detecteren of verbinden met ons wifi-netwerk.

Afdrukkwaliteit: doet het werk de eerste keer correct en snel

Gedrukte documenten waren van behoorlijke kwaliteit, zowel in kleur als in zwart-wit. Elk tekstkarakter en elke afbeelding was goed gedefinieerd en helder. De kleuren waren solide, consistent en gelijkmatig verdeeld. We hebben geen afdruklijnen, vegen of opmaakproblemen gezien die de kwaliteit van de afdruk zouden verminderen.

De OfficeJet 3830 drukt documenten af met een vrij snelle clip. Toen we het testten, drukten we een zwart-witkopie af van een scenario van 100 pagina's. Het duurde 11 minuten en 12 seconden om de taak te voltooien, een gemiddelde van 6,72 pagina's per minuut.

We gebruikten het ook om kleurintensieve documenten zoals kalenders en nieuwsbrieven af te drukken en ontdekten dat het gemiddeld 45 seconden duurt om een kleurendocument van één pagina af te drukken.

Fotokwaliteit: hoge kwaliteit verbruikt veel inkt

Hoewel de OfficeJet 3830 uitstekend werk levert bij het afdrukken van foto's, zorgt het gebruik ervan voor dat doel ervoor dat de driekleureninktcartridge zeer snel leeg raakt. We hebben ongeveer een dozijn 4x6 prints met deze machine geprint en drie 8x10's in full colour. We kregen een waarschuwing dat de inkt bijna op was op onze computer nadat we de derde 8x10 hadden afgedrukt.

De kwaliteit van de afdrukken die we kregen was echter geweldig. De foto die waarschijnlijk de boosdoener was voor het leegmaken van onze driekleurencartridge, is een extreme close-up van iemands gezicht. De helderheid van het beeld is verbazingwekkend - elke huidplooi, porie, snorhaar en wimper is waarschijnlijk gedetailleerder dan je zou zien als je er een voet van af zou staan.

Dat detailniveau van een printer van deze prijs en dit formaat is verbluffend.

Zelfs de details van de ogen, tot aan de bloedvaten en onvolkomenheden in de iris, waren volkomen duidelijk. De kicker is dat als je goed naar het oog van de persoon kijkt, je de weerspiegeling kunt zien van het huis waar hij naar kijkt. Dat detailniveau van een printer van deze prijs en dit formaat is verbluffend.

De snelheid van de fotoprinter is iets langzamer dan de andere die we hebben getest, maar niet veel. Gemiddeld duurt het afdrukken van een 8x10 kleurenfoto ongeveer vier minuten en een 4x6 slechts zestig seconden. Ter vergelijking: de Pixma-printer die we hebben getest, printte 4x6's in 25 seconden en duurde nooit langer dan een minuut om een bepaalde foto te maken.

Scannerkwaliteit: goed genoeg

Toen we de scanner testten, ontdekten we dat deze eenvoudig uit te lijnen en te gebruiken was. We hebben verschillende juridische documenten gescand, zoals belastingformulieren en oude foto's die gedigitaliseerd moesten worden. We vonden de scans onvolmaakt, met een klein detailverlies, maar nog steeds van goede kwaliteit en bruikbaar.

Image
Image

Kopieerkwaliteit: snel, gemakkelijk en nauwkeurig dupliceren

Deze printer kan veel efficiënter kopiëren dan de andere desktop all-in-one printers die we hebben getest. Dit komt voornamelijk door de papierinvoer aan de bovenzijde. De feeder stelt hem in staat om één vel te pakken, het in de machine te zuigen, het te kopiëren, weer uit te spugen en meteen het volgende vel te pakken. Het is een pittig, effectief proces: we hebben ons scenario van 100 pagina's in zes minuten en 33 seconden gekopieerd.

Vergelijk dat met de Pixima TS9120, die geen documentinvoer heeft. Kopiëren met die machine vereist dat u stand-by bent en handmatig elk afzonderlijk vel van een document wijzigt terwijl het kopieert. Het kopiëren van een document van 100 pagina's kan met die machine meer dan een uur duren.

De resultaten met de OfficeJet spreken voor zich: ons gekopieerde scenario was bijna identiek aan het origineel.

Verbindingsopties: Alles draadloos

De OfficeJet 3830 kan worden gebruikt als een volledig draadloze machine. In tegenstelling tot de andere draadloze printers die we hebben getest, is er echter geen optie om deze fysiek via een ethernetkabel op een computer of netwerk aan te sluiten. Je kunt fysiek verbinding maken via USB, maar je moet de juiste kabel kopen, omdat deze niet in de doos zit.

Als je Apple-producten gebruikt, zul je merken dat AirPrint een erg handige manier is om deze machine te gebruiken. Zodra het is ingesteld, kan elk apparaat met iOS of macOS deze printer gebruiken zonder de traditionele verbindingsroutines te hoeven doorlopen. Het enige dat u hoeft te doen, is verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de printer.

Toen we deze AirPrint-printer testten, stuurden we er documenten naar vanaf een MacBook Pro, een iMac en twee iPhones (X en 5S). De OfficeJet verscheen elke keer dat we ernaar zochten in onze lijst met beschikbare AirPrinters en reageerde vrijwel onmiddellijk nadat we hem een afdruktaak hadden gestuurd.

U kunt ook documenten naar deze printer sturen via Wireless Direct. Wanneer de OfficeJet 3830 is ingeschakeld, ziet u een netwerk met de naam "DIRECT-FA_HP OfficeJet 3830" in het wifi-menu van uw apparaat. Wanneer u verbinding maakt, kunt u documenten en foto's onmiddellijk afdrukken. Met Wireless Direct kunt u maximaal vijf apparaten tegelijk op deze printer aansluiten.

Een draadloze optie die wordt gevonden in sommige andere AirPrint-printers die afwezig is in de OfficeJet 3830, is een geheugenkaartlezer. Met deze functie kunt u foto's rechtstreeks vanaf een SD-kaart afdrukken, handig voor fotografen die snel een foto vanaf hun camera willen afdrukken zonder tussenkomst van een computer of ander apparaat.

Software: een uniforme HP-ervaring

HP Utility is de software die u zult gebruiken om vanaf uw computer met deze inkjetprinter te communiceren. Het is eenvoudige software met een basisinterface die iedereen met weinig problemen zou moeten kunnen gebruiken. U kunt het gebruiken om toegang te krijgen tot elke HP-printer in uw netwerk en informatie te krijgen zoals hoeveel inkt u nog over heeft. U kunt er ook uw printkoppen mee reinigen, uw printer uitlijnen en kwaliteitsdiagnostiek uitvoeren.

Hoewel u de toepassing HP Easy Scan niet nodig hebt om gescande documenten en foto's naar de harde schijf van uw computer te verzenden, geeft het u wel meer controle en toegang tot meer functies. U krijgt bijvoorbeeld een aantal voorinstellingen voor foto's, tekst en kleurendocumenten, en met Easy Scan kunt u gescande items bijsnijden en rechttrekken voordat u ze op uw computer opslaat. Hiermee kunt u ook de afbeeldingswaarden van gescande foto's aanpassen, zoals belichting, contrast en helderheid. Dit is handig wanneer u foto's scant die kleine, snelle bewerkingen nodig hebben.

HP biedt ook een mobiele app die u kunt gebruiken met de HP OfficeJet 3830. De HP Smart-app is beschikbaar in de iOS App Store en Google Play. U kunt er niet alleen documenten en foto's mee afdrukken die op uw mobiele apparaat zijn opgeslagen, maar u kunt ook scans opslaan op uw computer, mobiele apparaat of cloudservice, of ze doorsturen via e-mail.

HP Smart stelt u ook in staat om cloudopslag en sociale-mediadiensten aan te sluiten. Dit is geweldig omdat het je toegang geeft tot alle foto's die je in de loop der jaren op Facebook en Instagram hebt geplaatst. Bovendien zorgt het synchroniseren met services zoals Dropbox, Google Drive en Evernote ervoor dat alle documenten die je hebt opgeslagen op één plek worden bewaard.

Prijs: koopje vooraf, mogelijk veel duurder later

Voor ongeveer $ 50 is dit een zeer budgetvriendelijke machine. Aangezien het alles doet wat u van een alles-in-één printer mag verwachten, is het de perfecte prijs voor mensen die slechts af en toe printen en scannen, of voor iedereen met een beperkt budget die een goedkope, betrouwbare inkjetprinter nodig heeft.

Als je het regelmatig gebruikt, zijn de lopende kosten van inkt een groot probleem. Gezien het feit dat onze driekleurencartridge in ongeveer een dag testen was opgebruikt (toegegeven dat we veel documenten en foto's hebben afgedrukt), en vervangende cartridges meer dan $ 65 kunnen kosten, kan dit dure overuren worden.

HP biedt een abonnementsprogramma voor inktlevering aan, genaamd HP Instant Ink. U kunt kiezen uit abonnementen voor inktvervanging vanaf $ 3 per maand. Als u van plan bent deze printer regelmatig te gebruiken, is het zeker het overwegen waard.

HP OfficeJet 3830 Vs. Canon Pixima iX6820

We hebben de OfficeJet 3830 gelijktijdig getest met de Canon Pixima iX6820. Als je tussen deze specifieke printers kiest, raden we de Pixima iX6820 aan voor diegenen die een hoge afdrukkwaliteit eisen, maar geen alles-in-één machine nodig hebben. De OfficeJet heeft echter een aantal gemakken die de iX6820 niet heeft, zoals de touchscreen-functionaliteit, en als u veel scant of faxt, is dit de betere optie.

Veelzijdig, goedkoop en betrouwbaar

De HP OfficeJet 3830 is een waardige aankoop als je een kleine, betaalbare printer nodig hebt die alles kan. De kwaliteit en functionaliteit zijn verrassend robuust gezien de prijs, zolang je maar verstandig bent met je kleureninkt.

Specs

  • Productnaam OfficeJet 3830
  • Product Merk HP
  • UPC F5R95-00029
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum augustus 2015
  • Productafmetingen 14,33 x 17,72 x 8,54 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7; OS X v10.8 Mountain Lion, OS X v10.9 Mavericks, OS X v10.10 Yosemite
  • Aantal lades 2
  • Type printer All-in-one Inkjet
  • Ondersteunde papierformaten A4; B5; A6; DL-envelop, 3 x 5 tot 8,5 x 14 inch
  • Ondersteunde formaten pdf, bmp, jpg, gif, tif, tif, png
  • Connectiviteitsopties Wi-Fi, Wireless Direct Printing, HP ePrint, Apple AirPrint

Aanbevolen: