Windows Hardware Compatibility List Definition (Windows HCL)

Inhoudsopgave:

Windows Hardware Compatibility List Definition (Windows HCL)
Windows Hardware Compatibility List Definition (Windows HCL)
Anonim

De Windows Hardware Compatibility List, meestal gewoon de Windows HCL genoemd, is heel eenvoudig een lijst met hardwareapparaten die compatibel zijn met een bepaalde versie van een Microsoft Windows-besturingssysteem.

Zodra een apparaat het Windows Hardware Quality Labs-proces (WHQL) heeft doorstaan, kan de fabrikant een "Certified for Windows"-logo (of iets vergelijkbaars) in zijn advertenties gebruiken en mag het apparaat worden vermeld in de Windows HCL.

De Windows-hardwarecompatibiliteitslijst wordt meestal gewoon de Windows HCL genoemd, maar u kunt deze onder veel verschillende namen zien, zoals HCL, Windows Compatibility Center, Windows Compatibility Product List, Windows Catalog of Windows Logo'd Product List.

Wanneer moet u de Windows HCL gebruiken?

Meestal dient de Windows Hardware Compatibility List als een handig naslagwerk bij de aanschaf van hardware voor een computer waarop u een nieuwere versie van Windows wilt installeren. U kunt er gewoonlijk van uitgaan dat de meeste pc-hardware compatibel is met een gevestigde versie van Windows, maar het is waarschijnlijk verstandig om te controleren op compatibiliteit met een versie van Windows die nog niet zo lang op de markt is.

De Windows HCL kan soms ook een handig hulpmiddel zijn voor het oplossen van problemen met bepaalde STOP-fouten (Blue Screens of Death) en foutcodes van Apparaatbeheer. Hoewel het zeldzaam is, is het mogelijk dat sommige fouten die door Windows worden gerapporteerd, verband houden met een bepaald stuk hardware, te wijten kunnen zijn aan een algemene incompatibiliteit tussen Windows en dat stuk hardware.

Je zou kunnen zoeken naar het probleem met de hardware in de Windows HCL om te zien of het wordt vermeld als incompatibel met jouw versie van Windows. Als dat zo is, zou je weten dat dit het probleem was en zou je ofwel de hardware kunnen vervangen door een merk of model dat compatibel is, of contact opnemen met de hardwaremaker voor meer informatie over bijgewerkte apparaatstuurprogramma's of andere plannen voor compatibiliteit.

Hoe de Windows HCL te gebruiken

Bezoek de lijst met Windows-compatibele producten om te beginnen.

De opties die u kunt invullen, zijn onder meer de productnaam, bedrijfsnaam, D & U-status en besturingssysteem.

Weet je niet welke je moet kiezen? Zie Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke versie van het besturingssysteem u gebruikt.

U kunt in Windows HCL zoeken naar tablets, pc's, smartcardlezers, verwisselbare opslag, harde schijven, enz.

Als u bijvoorbeeld zoekt naar informatie over compatibiliteit met Windows 10 op een NVIDIA GeForce GTX 780-videokaart, kunt u duidelijk zien dat deze compatibel is in zowel 32-bits als 64-bits versies van niet alleen Windows 10 maar ook Windows 8 en Windows 7.

Image
Image

Als u de link Download Certification Report op een van de producten uit de lijst selecteert, ziet u de specifieke certificeringsrapporten, waarmee wordt aangetoond dat Microsoft het heeft gecertificeerd voor gebruik in specifieke versies van Windows. De rapporten zijn zelfs gedateerd, zodat u kunt zien wanneer elk product is gecertificeerd.

Aanbevolen: