Logitech Marathon Mouse M705: een aanpasbare draadloze muis met een bovengemiddelde batterij

Inhoudsopgave:

Logitech Marathon Mouse M705: een aanpasbare draadloze muis met een bovengemiddelde batterij
Logitech Marathon Mouse M705: een aanpasbare draadloze muis met een bovengemiddelde batterij
Anonim

Bottom Line

De Logitech Marathon Mouse M705 is een bovengemiddelde draadloze muis die eenvoudig te gebruiken is en een onderscheidende batterijlevensduur van meerdere jaren heeft, maar de pasvorm en prestaties zullen niet voor iedereen geschikt zijn.

Logitech Marathon Mouse M705

Image
Image

We hebben de Logitech Marathon Mouse M705 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Computerrandapparatuur varieert van eenvoudig tot volledig uitgedost, en de Logitech Marathon Mouse M705 bevindt zich op een aantrekkelijke middenweg tussen de twee. Het is niet de chicste of meest robuuste optie op de markt voor draadloze muizen, maar de batterijduur van drie jaar kan niet worden overtroffen voor de prijs en het wordt ook geleverd met vijf programmeerbare knoppen, tilt-scrolling en twee scrollsnelheden. Deze draadloze muis is ook compact en comfortabel voor mensen met kleine handen die moeite hebben met het vinden van een geschikte muis voor de meeste bedrade en draadloze muizen.

Ontwerp: Compact en comfortabel

De Logitech Marathon Mouse M705 is klein en gedrongen gebouwd en is niet te lang (4,76 inch) of hoog (1,65 inch) voor kleinere handen. Hoewel het compact is, voelde het altijd stabiel in mijn hand, dankzij het stevige gewicht van bijna 5 ons. Deze muis heeft ook een indrukwekkende knopflexibiliteit.

Naast twee duimknoppen bevat het scrollwiel een knopprompt samen met twee onafhankelijke rechter- en linkerfuncties. De knop onder het scrollwiel maakt het ook gemakkelijk om te schakelen van gekerfd naar supersnel scrollen. Alle vijf de knoppen zijn gemakkelijk te bereiken en zijn erg stil en responsief.

Andere leuke designelementen zijn de vorm van het apparaat, die zo is afgerond dat er voldoende oppervlak voor de handpalm is. En dankzij een grijs mat oppervlak heb je geen last van vlekken en zichtbare vingerafdrukken op glanzende draadloze muizen. Er is ook een gemakkelijk toegankelijke aan/uit-knop aan de onderkant om de indrukwekkende batterijduur van drie jaar te behouden.

Image
Image

Prestaties: Responsief en werkt op de meeste oppervlakken

De M705 maakt gebruik van wat Logitech High Precision Optical Tracking noemt, wat een sterk afgestelde cursorbesturing en uitgebreide batterijprestaties biedt. Deze sensortechnologie stelt deze muis vermoedelijk ook in staat om op de meeste oppervlakken te functioneren, inclusief vaste, van een patroon voorziene, getextureerde en halfglanzende oppervlakken. Dit was het geval op een reeks houten oppervlakken, op een donkere muismat, en het werkte zelfs op een marmeren aanrechtblad, hoewel het daar het meest grillig was.

Met een sensorresolutie van 1000 dpi is de Logitech M705 niet zo snel als een gamingmuis, maar hij biedt voldoende sensor- en trackingnauwkeurigheid om basiscomputertaken consequent uit te voeren. Ik merkte ook vaker sputteren en springerigheid van de muis op bij gebruik van een muismat. Optische muizen hebben geen muismat nodig, maar u kunt gefrustreerd raken als u er de voorkeur aan geeft om er altijd een te gebruiken.

Ik merkte ook vaker sputteren en springerigheid van de muis op bij gebruik van een muismat.

Comfort: Scrollen en navigeren gemakkelijker gemaakt

Als iemand met kleine handen kan het een uitdaging zijn om een comfortabele muis te vinden. Met de M705 kon ik mijn hand met weinig inspanning in een licht verhoogde, ontspannen positie plaatsen. De vijf programmeerbare knoppen maakten het gebruik nog comfortabeler, met name functies zoals het kantelbare scrollwiel voor horizontaal scrollen (ideaal voor spreadsheets en grote fotobestanden) en de duimknoppen die snel en gemakkelijk heen en weer schakelen tussen tabbladen of schakelen tussen desktops.

Ik hoefde mijn vingers helemaal niet te bewegen om toegang te krijgen tot deze knoppen bij de duim, wat ik normaal gesproken moet doen. Het was ook gemakkelijk en comfortabel om snel over te schakelen van gekerfd naar vloeiend hyper-scrolling voor stil en snel scrollen op en neer pagina's.

Image
Image

Draadloos: voordelen van Logitech unifying-software

De M705 werkt met een Logitech Unifying USB-ontvanger, die op een zeer eenvoudige plug-and-play-manier werkt. Met deze tool kun je er ook meer apparaten aan koppelen, als je een andere Logitech-muis of randapparatuur zoals een draadloos toetsenbord hebt. Het is ook klein genoeg om altijd op uw computer te laten staan of in de muis op te bergen wanneer u op reis bent. De draadloze ontvanger bood elke keer een gemakkelijke en onmiddellijke koppeling op zowel macOS- als Windows-laptops en ik heb nooit koppelingsproblemen of signaalverlies ondervonden, zelfs niet toen ik deze muis op een afstand van 6 meter van de ontvanger testte. Logitech zegt dat het goed is voor een bereik van iets meer dan 30 voet.

Het is moeilijk om rivalen te vinden die dezelfde levensduur van de batterij en dezelfde knop-/scrollopties hebben.

Software: Logitech Options maakt aanpassen eenvoudig

Logitech Options maakt het gemakkelijk om de knoppen van de M705 aan te passen aan je actievoorkeuren en om scroll- en aanwijssnelheden te wijzigen. U moet inloggen of een account maken met deze software zodat uw apparaatinstellingen worden opgeslagen. Maar het is de moeite waard, aangezien het systeem ook apparaatback-ups maakt en automatisch is ingesteld om u een waarschuwing te sturen wanneer de batterij bijna leeg is.

Er zijn geen geavanceerdere instellingen beschikbaar voor het apparaat in de software, zoals specifieke, traceerbare DPI-aanpassingen, maar alle bedieningselementen die je nodig hebt voor de vijf knoppen zijn eenvoudig programmeerbaar met een klik op de knop u wilt aanpassen. Ze kunnen ook net zo snel opnieuw worden toegewezen als u wilt, wat betekent dat experimenteren onmiddellijke resultaten oplevert totdat u de juiste pasvorm vindt.

Prijs: goede prijs voor de lange batterijduur en knoppen

De Logitech Marathon Mouse M705 is te koop voor ongeveer $ 50, wat het een stapje hoger maakt dan budgetmodellen van $ 25 en lager. Er zijn echt geen vergelijkbare geprijsde rivalen met dezelfde levensduur van de batterij, programmeerbare knoppen en scrollopties. In plaats daarvan zijn er duurdere opties zoals de Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse die niet zoveel van dezelfde functies en platformcompatibiliteit biedt.

Image
Image

Logitech Marathon Mouse M705 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic

De Microsoft Sculpt Ergonomic (zie op Amazon) is in bijna alle opzichten kleiner. Het is compacter en veel boller, wat een meer verhoogde pols bevordert dan de meer ontspannen maar nauwsluitende pasvorm van de M705. Beide zijn alleen geschikt voor gebruik met de rechterhand, maar de Sculpt Ergonomic is ongeveer $ 10 duurder.

Hoewel het scrollwiel scrollen in vier richtingen mogelijk maakt, zijn er geen programmeerbare knoppen op de Sculpt. Er is een Windows-sneltoets die je naar het startmenu brengt, maar afhankelijk van de Windows-versie waarmee je werkt en als je een MacBook gebruikt, hebben sommige gebruikers gemeld dat deze knop moet worden gefinageerd om hem effectief te maken.

Naast de typische linker-, rechter- en scrollwielknoppen, heeft de Sculpt een verborgen duimknop die dient als een handige terugknop bij het surfen op het web, maar verder geen knopaanpassing. Een ander nadeel is dat de dongle behoorlijk groter is dan de Logitech USB draadloze ontvanger en dat het apparaat ook alleen compatibel is met macOS-versies 10.10 en ouder.

Een eenvoudige draadloze muis die geweldig is voor kleine handen en langdurig gebruik

De Logitech Marathon Mouse M705 is een kleine, duurzame, ergonomische draadloze muis die handige opties biedt die verder gaan dan de basis. De inkepingen en hyper-speed scrollen, heen en weer knoppen en side-scrolling dragen bij aan het maken van dit een snelle en betrouwbare computerrandapparatuur waarmee u gemakkelijk kunt werken en browsen.

Specs

  • Productnaam Marathon Mouse M705
  • Product Merk Logitech
  • SKU 097855068538
  • Prijs $50.00
  • Gewicht 4.76 oz.
  • Productafmetingen 4,29 x 2,8 x 1,65 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Chrome OS
  • Batterijlevensduur tot 3 jaar
  • Connectiviteit 2,4 Ghz draadloos

Aanbevolen: