Zoom past alleen end-to-end-codering toe voor betalende gebruikers

Zoom past alleen end-to-end-codering toe voor betalende gebruikers
Zoom past alleen end-to-end-codering toe voor betalende gebruikers
Anonim

Als je je zakelijke of persoonlijke Zoom-gesprekken echt privé wilt houden, moet je ervoor betalen of een andere service kiezen.

Image
Image

Laten we eerlijk zijn; Zoomgesprekken zijn het nieuwe normaal. End-to-end-codering is de heilige graal om dergelijke communicatie te beveiligen tegen nieuwsgierige hackers (en natuurlijk de FBI). Het bedrijf heeft het voor elkaar gekregen, maar alleen voor betaalde gebruikers, wat de vraag oproept wie privégesprekken verdient en wie niet.

Je moet betalen: Zoom kondigde aan dat het eind mei 2020 versleuteling zou toevoegen aan zijn oproepen voor betalende gebruikers. The Verge meldt dat CEO Eric Yuan dinsdag in een investeringsoproep zei: Gebruikers gratis - dat willen we ze zeker niet geven, omdat we ook willen samenwerken met de FBI, met lokale wetshandhaving, in voor het geval dat sommige mensen Zoom voor een slecht doel gebruiken.”

Achter de schermen: Zoom heeft het op het gebied van beveiliging moeilijk gehad, terwijl het bedrijf als gevolg van de pandemie een aanzienlijke toename van het gebruik heeft gezien. Het bedrijf heeft sindsdien het Zoombombing-probleem opgelost, waarbij ongewenste mensen in een Zoom-oproep konden springen en alle ongepaste dingen konden doen die ze wilden. Het ligt ook onder vuur vanwege enkele (ook gepatchte) beveiligingsfouten in de onderliggende code voor Zoom's Mac-software. Door end-to-end-encryptie toe te voegen, voelen mensen zich veiliger dat niemand kan inbreken.

Ja, maar: Helaas hebben niet alleen de mensen die een Zoom-abonnement kunnen betalen end-to-end-codering nodig. Als u een non-profitorganisatie bent die bespreekt hoe u kunt protesteren, kan uw organisatie profiteren van de functie. Er zijn ook snode redenen om Zoom te gebruiken, zoals de CEO aangaf in de investeringsoproep. Slechte acteurs kunnen echter ook betalen voor versleuteling om hun sporen uit te wissen.

Bottom line: Er zijn gratis versleutelde alternatieven voor videogesprekken, zoals FaceTime (alleen Apple, maximaal 32 deelnemers), WhatsApp (voor minder dan acht personen) en Google Duo. Signal heeft ook videoconferenties, maar dat is alleen voor één-op-één-gesprekken. Uiteindelijk is het gebruik van versleutelde software voor videogesprekken een persoonlijke keuze, maar het is teleurstellend wanneer versleuteling alleen beschikbaar is voor betalende leden.

Aanbevolen: