AGPTEK A01T Review: een MP3-speler op instapniveau

Inhoudsopgave:

AGPTEK A01T Review: een MP3-speler op instapniveau
AGPTEK A01T Review: een MP3-speler op instapniveau
Anonim

Bottom Line

De A01T van AGPTEK is een goedkope MP3-speler die veel vakjes aanvinkt, maar niet de beste bestandstypecompatibiliteit biedt en een beetje leercurve vereist.

AGPTEK A01T MP3-speler

Image
Image

We hebben de AGPTEK A01T gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

In een overvolle line-up van bijna identieke AGPTEK MP3-spelers, is de A01T misschien wel de ideale keuze voor diegenen die betrouwbaarheid, functionaliteit en betaalbaarheid willen. Met een gemiddelde van slechts ongeveer $ 36, krijg je een verrassend aantal extra functies voor een MP3-speler, waarvan er vele niet eens te vinden zijn op de duurdere opties die er zijn.

Het capacitieve aanraakscherm is even wennen, en het scherm zelf laat veel te wensen over, maar op een onbewerkt MP3-afspeelniveau doet deze speler het werk in een stevige vormfactor voor een betaalbare prijs.

Ontwerp: eenvoudig met een paar handige details

De A01T meet iets meer dan 5,5 x 3,5 inch als je naar de voorkant kijkt, en is minder dan 2 inch dik. Dat maakt het een echt slank, eenvoudig en klein apparaat op het ontwerpfront. De voorkant is volledig van glas gebouwd, de onderste helft bestaat uit een reeks capacitieve aanraakknoppen die vlak liggen met het scherm dat de bovenste helft in beslag neemt.

Image
Image

Het 0,8-inch TFT-scherm is vrij klein, zelfs voor dit formaat van het apparaat, en de resolutie is erg korrelig en gedateerd. Het is jammer, want als het scherm uit is, ziet het apparaat er best aangenaam uit. De randen en achterkant zijn gemaakt van een materiaal van geborsteld aluminium dat ruw aanvoelt en eigenlijk een enigszins warme kopertint heeft. Aan de bovenkant bevindt zich een rechthoekige lus die als haak fungeert, wat ons favoriete ontwerpkenmerk van het apparaat is, omdat het gemakkelijk aan een sleutelhanger of lanyard kan worden vastgemaakt.

Geluidskwaliteit: redelijk zolang je geen AIF-bestanden gebruikt

We hebben zoveel mogelijk marketingmateriaal doorzocht om erachter te komen wat de DAC met deze speler was, en AGPTEK maakt er gewoon geen reclame voor. Dat doet ons geloven dat er niet echt een opvallende versterker in het apparaat is ingebouwd, dus als je op zoek bent naar iets dat kracht en volume levert aan hoofdtelefoons met hoge impedantie, raden we aan om naast deze mediaspeler een speciale DAC te kopen.

Image
Image

Waar dit apparaat je echt wat flexibiliteit geeft, zijn de audiobestanden die het ondersteunt. De chipset geeft je de mogelijkheid om een bibliotheek met bestanden af te spelen die MP3, WMA, AAC, WAV en zelfs de meer geliefde gecomprimeerde FLAC-bestanden bevatten. Als je bibliotheek high-definition, lossless bestanden heeft die in de bovenstaande formaten passen, zal het echt geweldig klinken. Maar dit apparaat ondersteunt de Apple-gecentreerde bestandstypen zoals m4a en AIFF niet, wat het een ding in ons boek geeft, omdat je een behoorlijk brede veelzijdigheid verliest door alleen die weglatingen. Afgezien daarvan was de geluidskwaliteit tijdens onze tests perfect geschikt voor alle audiotypes, en we ontdekten dat het een behoorlijk verrassende hoeveelheid volumeruimte heeft voor de grootte.

Dit apparaat ondersteunt geen Apple-gecentreerde bestandstypen zoals m4a en AIFF.

Opslag en batterijduur: instapniveau en misschien een beetje teleurstellend

Er is een lithiumbatterij van 420 mAh in dit apparaat geïnstalleerd en AGPTEK klokt de levensduur van de batterij op ongeveer 45 uur muziekweergave. Die cijfers zijn op zichzelf behoorlijk indrukwekkend als je bedenkt dat duurdere MP3-spelers ongeveer hetzelfde bieden. Wat teleurstellend was aan de levensduur van de batterij, was dat we er bij gemiddeld dagelijks gebruik maar ongeveer 30 uur mee bezig waren.

Dit omvatte voldoende scherm op tijd terwijl we door de menu's navigeerden, en we denken dat dit grotendeels te wijten is aan het extra vermogen dat nodig is om de capacitieve aanraakknoppen te verlichten (ze knipperen felrood om aan te geven dat je met hen in contact kwam). Dertig uur lijkt misschien niet het ergste, maar het is teleurstellend om te zien dat het totale aantal uren zo veel minder is dan wat werd geadverteerd. Wat verfrissend is, is dat we het apparaat in minder dan 1 uur konden opladen (AGPTEK stelt dat je tot anderhalf uur nodig hebt om het volledige sap te bereiken).

Image
Image

Ten slotte is de opslag aan boord van 8 GB aan de onderkant, niet zo indrukwekkend als de 16 GB van de A01S-serie. Je kunt een MicroSD-kaart tot 128 GB erin gooien, en dit zou je voldoende hoofdruimte moeten geven, maar het is iets om in gedachten te houden als je een grote bibliotheek met high-definition muziek hebt.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: echt solide, met een beetje zwakte aan de voorkant

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van deze MP3-speler is de bouwkwaliteit. We konden zelfs een Sony Walkman-optie testen die 10 keer zo duur was, en waren veel meer onder de indruk van de solide bouwkwaliteit van de A01T. Dit komt vooral door de zware, solide aluminium constructie en de geribbelde haak aan de bovenkant. Ze hebben niet eens een dun deksel over de microSD-sleuf, waardoor het minder zwak is aan de zijkant. Omdat het aluminium aan de achterkant getextureerd is, merkten we dat het iets meer krasbaar was, maar het was ook moeilijker om te laten vallen. Ten slotte lijkt het glazen paneel aan de voorkant een probleem te zijn als je de neiging hebt om je apparaten te laten vallen. We raden aan dit in een hoesje te bewaren om krassen in je tas te voorkomen.

Een van de meest indrukwekkende eigenschappen van deze MP3-speler is de bouwkwaliteit.

Gebruikerservaring: onhandige menu's met een paar handige knoppen

Omdat je door de mp3-speler navigeert met een plat, met glas bedekt paneel met capacitieve aanraakknoppen, moet je naar het apparaat kijken om van nummer te veranderen of muziek te pauzeren/af te spelen. Bovendien vonden we de menunavigatie zowel laggy als, vanwege het kleine scherm, moeilijk om je hoofd rond te wikkelen.

Onze aanbeveling is om direct naar de mapmenu's te springen in plaats van te proberen de MP3-speler je muziek automatisch te laten organiseren. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken als het gaat om het overzetten van bestanden (het werkt net als het aansluiten van een USB-flashstation op je computer), maar dat betekent dat je ook overgeleverd bent aan hoe AGPTEK de metadata op je muziek wil ontleden - vandaar onze aanbeveling om via mappen te navigeren.

Er zijn een paar positieve punten op het UX-front. Ten eerste, om enkele van de onhandige menusystemen af te wenden, zijn er enkele sneltoetsen aan de zijkant, waaronder een wake / sleep-schakelaar, een vergrendelingsschakelaar en zelfs een snelkoppeling naar spraakmemo's opnemen, waardoor het gemakkelijk is om snel notities op te nemen. Er is een meegeleverde stappenteller die je stappen telt, er is Bluetooth 4.0-mogelijkheid voor draadloze hoofdtelefoons en AGPTEK bevat hier zelfs een armband in het pakket. Dit alles doet ons geloven dat de beste use case voor deze speler degenen is die op zoek zijn naar een on-the-go trainingsapparaat. Omdat het zo stevig is en het het beste werkt als je een afspeellijst start en loslaat, is dit meer voor de sportschoolbezoekers dan voor de audiofielen.

Bottom Line

Als je het hebt over een apparaat dat bij de meeste retailers gemiddeld rond de $ 30 kost, is het moeilijk om het zo hoog te houden als iets dat in de honderden kost. Eerlijk gezegd, zelfs als je dit apparaat gebruikt om alleen bestanden tussen computers over te zetten, zoals een flashstation, is het misschien het geld waard. Dat gezegd hebbende, het is niet eens de goedkoopste optie van AGPTEK, dus we vinden het verrassend dat het niet eens een iets helderder, beter uitziend scherm heeft. Maar met de toevoeging van een armband en enkele standaard oordopjes, gaan we de prijs in de pro-kolom opnemen.

Concurrentie: enkele zware slagmensen

AGPTEK A01S/ST: AGPTEK's A01-lijn heeft een paar opties, de A01 biedt geen Bluetooth maar is nog steeds 8 GB, terwijl de A01S/ST beide 16 GB bieden, met Bluetooth alleen aanwezig in de T-versie.

FiiO m3K: De FiiO m3K biedt u veel betere audioprestaties van de ingebouwde DAC, en er is meer compatibiliteit in bestandstypen, maar u beta alt ook meer dan dubbele prijs.

Sony NW-A35: De Sony NW-A35 kost meer dan $200, maar geeft je een veel gebruiksvriendelijkere interface en betere bestandscompatibiliteit voor die hoge premie.

Lees meer recensies van de beste budget-mp3-spelers die online te koop zijn.

Een geweldige lossless MP3 voor de sportschool, met enkele kanttekeningen

Als je high-definition muziekbibliotheek voornamelijk WAV-bestanden bevat, dan zal de A01T een geweldige lossless speler voor je zijn, maar we vonden het een beetje misleidend voor AGPTEK om dit een lossless player te noemen terwijl dat niet eens zo is. ondersteunen AIFF's - aantoonbaar net zo populair van een verliesvrij formaat als WAV-bestanden. Maar als u op zoek bent naar iets dat u met uw MP3's kunt laden en meenemen naar de sportschool, terwijl u uw smartphone thuis laat, dan passen de bouwkwaliteit en het gemak van dit apparaat perfect bij die gebruikssituatie.

Specs

  • Productnaam A01T MP3-speler
  • Product Merk AGPTEK
  • Prijs $36.99
  • Gewicht 2.98 oz.
  • Productafmetingen 1,6 x 3,5 x 0,4 inch.
  • Kleur Zwart, Zilver
  • Batterijlevensduur 45 uur muziek. 16 uur video afspelen
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 33 voet
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.0
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: