Amazfit Bip Review: een geweldige smartwatch op instapniveau

Inhoudsopgave:

Amazfit Bip Review: een geweldige smartwatch op instapniveau
Amazfit Bip Review: een geweldige smartwatch op instapniveau
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een betrouwbare smartwatch zonder franjes, dan is de Amazfit Bip een geweldige keuze met passieve meldingen, altijd zichtbaar display, een batterijduur van een maand en een strak profiel.

Huami Amazfit Bip Smartwatch

Image
Image

We hebben de Amazfit Bip gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Amazfit Bip is een formidabele smartwatch op instapniveau van Huami die tot doel heeft de grootste zwakte van smartwatches tegen te gaan: de levensduur van de batterij. Voor een adviesprijs van $ 100 biedt de Bip een batterijduur van 30 dagen, smartphonemeldingen, fitness-tracking, hartslagmonitoring en een GPS-tracker. Het is een slank, aantrekkelijk horloge dat geïnspireerd is op de Apple Watch, maar het vermindert de toeters en bellen om een uitgeklede ervaring te bieden voor diegenen die iets eenvoudiger willen.

Je kunt misschien niet je eigen aangepaste apps toevoegen aan de Bip, maar het horloge doet wat het moet doen. Als je een smartwatch wilt, maar geen OLED-scherm, muziekopslag of veel verbonden apps nodig hebt, is de Bip misschien een uitstekende keuze voor jou.

Image
Image

Design: een lichtgewicht, basic en duurzame wearable

Het Bip-horloge is dun en licht en verdwijnt om je pols zodra je het omdoet. In één oogopslag lijkt het op een Apple Watch, met een bezelkroon en een rechthoekig frame. Het wordt geleverd in een paar verschillende kleuren: zwart, wit, groen en rood, en je kunt de banden verwisselen voor elke standaard 20 mm-band om aan je stilistische voorkeuren te voldoen. Het zou moeilijk zijn om het elegant te noemen, maar het is zeker een horloge dat goed bij veel outfits past dankzij het 1,28-inch gestroomlijnde LCD-kleurenscherm en het zeer dunne profiel. Omdat hij slechts 1,1 gram weegt, is hij gemakkelijk de hele dag en nacht te dragen, en dankzij de IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid hoeft u zich geen zorgen te maken dat u in de regen terechtkomt.

Dit alles vormt een aanvulling op de meest overtuigende functie van de Bip: de levensduur van de batterij. Huami beweert dat de 140mAh-batterij tot een maand meegaat op een enkele lading. Dit veronderstelt dat je constant synchroniseert met je telefoon of je hardlooproutes en hartslag volgt, zodat gebruikers die deze functies niet nodig hebben, de levensduur van de batterij nog langer kunnen verlengen. We kunnen ons de laatste keer dat het opladen van een telefoon meer dan twee dagen duurde, niet herinneren, laat staan een smartwatch.

De app houdt alle fitnessfuncties bij die de Fitbit-app bijhoudt, zoals slaapcycli, hartslag, gewicht, BMI en uitgevoerde oefeningen.

Niet alles is echter een paradijs. Het is een smartwatch van $ 80 en er zijn veel compromissen gesloten om deze prijs te bereiken. U kunt geen oproepen van het apparaat aannemen, het spraakopdrachten geven, naar muziek luisteren of muziek opslaan, of video-inhoud erop bekijken.

Wat je wel krijgt, is GPS, gedetailleerde slaapregistratie, hartslagmeting, stappentelling, weer, alarmen, meldingen en de tijd op een altijd-aan-display. Hoewel het waterbestendig is, is het niet waterdicht, dus je hebt nog steeds een aparte tracker nodig om te zwemmen. De Bip draait op de Mi Fit-app, dus je krijgt niet de volledige app-dekking van iOS of Wear OS, maar het biedt wel een uitstekende reeks fitnessgegevens om trainingen en slaap bij te houden.

Wat de software betreft, voelt het meer als het bezitten van een fitnesstracker dan een smartwatch, met vergelijkbare functionaliteit als die van een mid-tier Fitbit. Als pakket is de Amazfit Bip misschien te eenvoudig als je een horloge nodig hebt dat inkomende oproepen en meldingen kan beheren en controleren, maar het is een geweldige smartwatch met de functies die de meeste mensen willen voor een geweldige prijs en een betere levensduur van de batterij.

Configuratieproces: Standaardprocedure

Wanneer u de Amazfit Bip voor de eerste keer inschakelt, wordt er een afbeelding weergegeven waarin u wordt gevraagd het horloge op uw telefoon aan te sluiten. Koppelen is eenvoudig: u downloadt de Mi Fit-app, voegt de Amazfit Bip toe als apparaat en activeert Bluetooth om het koppelen te voltooien. Zodra je horloge is gekoppeld, moet je er rekening mee houden dat je meldingen moet inschakelen voor alle apps die je belangrijk vindt.

Image
Image

Prestaties en software: betrouwbaar maar beperkt

De belangrijkste concurrentie van een smartwatch die zo eenvoudig is als de Amazfit Bip zijn fitness-trackers zoals de Fitbit Charge 2. Over het algemeen doet de Bip het goed, hoewel er enkele belangrijke omissies zijn om op te merken. Het heeft geen automatische detectie voor inspanning en houdt ook geen trappen bij die zijn beklommen. We ontdekten dat de stappenteller niet zo nauwkeurig is als die op de Fitbit, maar het is nog steeds een redelijke schatting.

De hartslagmeter is ook nogal onnauwkeurig, meestal langzamer dan de werkelijke hartslag. Dit is een redelijke schatting voor fitnessliefhebbers, maar de onnauwkeurigheid kan problematisch zijn voor degenen die de gezondheid van het hart controleren. De onnauwkeurigheden van de hartslag worden overgedragen naar de slaapvolgmogelijkheden - het geeft vrij nauwkeurig details wanneer je gaat slapen en wanneer je wakker wordt, maar de metingen van diepe slaap en REM-slaap zijn niet zo nauwkeurig als die van een Charge 2.

Om de verschillende slaapcycli te doorbreken, nemen veel fitnesstrackers en smartwatches hartslaggegevens om te bepalen in welke fase u slaapt. Als u zich zorgen maakt over uw slaapgezondheid, is de Bip waarschijnlijk voldoende om te detecteren of u slaapt, maar voldoet mogelijk niet aan uw behoeften als u een meer gedetailleerde uitsplitsing nodig heeft. Alles bij elkaar genomen, is het een fitnesstracker gemaakt voor de gemiddelde fitte persoon, goed genoeg om basisstatistieken te geven, maar zeker niet bedoeld voor medisch gebruik. Daarentegen is de Apple Watch 4 zojuist door de FDA goedgekeurd voor medisch gebruik dankzij de aritmiedetectiemogelijkheden en de algemene nauwkeurigheid van de hartgezondheid.

Als je je nooit zorgen wilt maken over het opladen van je smartwatch, dan is de Bip onverslaanbaar.

Aan de kant van de smartwatch is de Amazfit Bip eenvoudig maar functioneel. Het altijd-aan-display toont de tijd en andere gegevens die u wilt weten, zoals de genomen stappen. Door door de menu's te vegen, kunt u tracking selecteren voor verschillende soorten trainingsactiviteiten (hardlopen, loopband, fietsen, wandelen), de status van uw statistieken controleren en een van de vooraf geïnstalleerde apps activeren. Deze apps bevatten een kompas, weer, alarm, timer en instellingen. U kunt uw recente meldingen bekijken door naar beneden te vegen en ze uit het geheugen van het horloge te wissen.

Over het algemeen voelt het horloge pittig in gebruik en worden de meldingen snel afgeleverd. Sommige gebruikers hebben geklaagd dat de GPS op de Bip enigszins laggy is, maar we vonden dat niet het geval. Hoewel je niet naar muziek op ons horloge kunt luisteren of op een e-mail kunt reageren, is de uitgeklede toolset voldoende om alert te blijven op berichten en fitness.

Met alles wat we hebben geschetst, komt het laatste stukje van de puzzel neer op app-ondersteuning. De Bip draait op het Mi Fit app-systeem, dus je kunt geen extra applicaties downloaden. De Mi Fit-app is ongelooflijk fitnessgericht, dus het kan moeilijk zijn om te navigeren als je hem voornamelijk als een niet-fitness-smartwatch wilt gebruiken. Dat gezegd hebbende, houdt de app alle fitnessfuncties bij die de Fitbit-app bijhoudt, zoals slaapcycli, hartslag, gewicht, BMI en uitgevoerde oefeningen.

Image
Image

Batterij: een maand gratis gelukzaligheid

Na twee weken constant gebruik stond onze Amazfit Bip nog steeds op 67 procent. We hadden meestal geen GPS of hartslagmeting ingeschakeld, maar we vonden ook geen grote batterijdips wanneer die functies actief waren. We hebben vertrouwen in de bewering van Huami dat de batterij 30 dagen of langer mee kan gaan. Dit is oneindig veel beter dan je krijgt met een klassieke smartwatch, die meestal een of twee dagen meegaat, en veel beter dan de gemiddelde fitnesstracker, die meestal 7-10 dagen meegaat op een lading. Als je je nooit zorgen wilt maken over het opladen van je smartwatch, dan is de Bip onverslaanbaar.

We hebben vertrouwen in Huami's bewering dat de batterij 30 dagen of langer meegaat.

Bottom Line

De Amazfit Bip is een ongelooflijk goede waarde voor $ 80. Het kan misschien niet reageren op berichten, maar het wordt geleverd met een degelijke hartslagmeter en GPS-chip. Het presteert bijna net zo goed als Fitbit's mid-tier fitnesstrackers, zoals de Charge 3, terwijl het bijna half zo duur is. Als u op zoek bent naar een ingetogen, eenvoudige smartwatch, is de Bip een goede keuze.

Concurrentie: Hevig in deze prijsklasse

Fitbit Charge 3: De Fitbit Charge 3 is de beste Charge tot nu toe, met zwem-tracking en een betere batterijduur dan de Charge 2. Hij is ook dunner, slanker en heeft een groter scherm. Meldingen zijn vergelijkbaar met de Bip: passief, maar je krijgt meldingen van alle apps en kunt oproepen ophangen. Het belangrijkste voordeel dat u met een Fitbit krijgt, is de fenomenale fitness- en slaapregistratie, die automatisch gebeurt en precies detecteert wat voor soort oefening u uitvoert. Helaas mist de Charge 3 een ingebouwde GPS of muziekbediening, maar het is nog steeds een geweldige keuze voor fitnessliefhebbers die telefoonmeldingen nodig hebben. Het is te koop voor $ 150.

Withings Move: als je openstaat voor hybride smartwatches, is de Move een prachtig horloge dat waterdicht is, automatisch je training bijhoudt en telefoonmeldingen afhandelt. Met ongeveer $ 70 is het een vrij goedkope hybride en je hoeft hem nooit op te laden - hij heeft een batterijduur van 18 maanden. Natuurlijk mist de Move een touchscreen zoals de Bip's, maar het is een goede keuze, ongeacht of je de voorkeur geeft aan het uiterlijk van traditionele horloges en je meldingen niet hoeft te zien.

Fitbit Versa Lite: Fitbit domineert de markt voor wearables van minder dan $ 200, en de Versa Lite is een andere welkome aanvulling op deze markt. De Versa Lite is iets duurder dan de Bip en kost $ 140 op het moment van schrijven, maar hij heeft veel meer functionaliteit. Hij doet alles wat de Charge 3 kan, plus een prachtig touchscreen om door je apps en meldingen te scrollen. Helaas, als je muziekopslag en NFC wilt, moet je upgraden naar de duurdere Versa, maar de Versa Lite heeft nog steeds een robuuste functieset voor zijn prijs. Je kunt niet fout gaan met de Versa Lite of de Bip.

Een eenvoudige smartwatch die de klus klaart tegen een betaalbare prijs

De Amazfit Bip is een geweldige smartwatch voor degenen die hun tenen in de markt dompelen, voor fitnessliefhebbers of mensen die gewoon een hekel hebben aan het opladen van hun apparaten. We wilden ze niet van onze pols halen nadat het testen voorbij was. Als de functionaliteit van de Bip te eenvoudig voor je blijkt te zijn, dan is het geen groot verlies voor $ 80, maar je zult moeilijk een betere, betrouwbaardere smartwatch vinden in deze prijsklasse.

Specs

  • Productnaam Amazfit Bip Smartwatch
  • Product Merk Huami
  • UPC ASIN B07CRSK5DM
  • Prijs $79,99
  • Gewicht 1,1 oz.
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Platform Mi Fit
  • Batterijcapaciteit 190mAh
  • Levensduur batterij 30 dagen
  • Screen Alway-on 1,28-inch 176 x 176 pixels kleurenaanraakscherm
  • Trackers Optische hartsensor, ingebouwde GPS
  • Waterdichte IP68-weerstand
  • Bandmaat Standaard 20mm

Aanbevolen: