TP-Link Archer A6 AC1200 Router Review: goede prestaties voor een klein budget

Inhoudsopgave:

TP-Link Archer A6 AC1200 Router Review: goede prestaties voor een klein budget
TP-Link Archer A6 AC1200 Router Review: goede prestaties voor een klein budget
Anonim

Bottom Line

De TP-Link Archer A6 AC1200 is een gigabit-router op instapniveau die de klus klaart tegen een aantrekkelijke budgetprijs.

TP-Link Archer A6 AC1200 Gigabit Smart Wi-Fi-router

Image
Image

We hebben de TP-Link Archer A6 AC1200-router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De TP-Link Archer A6 is een dual-band gigabit-router die is ontworpen om een aantal leuke upgrades en functies te bieden tegen een budgetvriendelijke prijs. Het bevat functies zoals dubbele 2,4 GHz- en 5 GHz-banden en MU-MIMO-beamforming, waardoor het een geweldige upgrade is voor iedereen die een budgetrouter gebruikt die meer dan een paar jaar oud is. Het mist een aantal functies die je uit een iets duurdere budgeteenheid kunt halen, maar de algehele balans tussen functies en prijs is aantrekkelijk.

Specificaties vertellen niet altijd het hele verhaal, dus ik heb onlangs ongeveer vijf dagen doorgebracht met een TP-Link Archer A6 aangesloten op mijn eigen netwerk. Ik heb getest hoe goed het bestand is tegen dagelijks gebruik met veel "TP-Link Archer A6 AC1200" id=mntl-sc-block-image_1-0 /> alt="

De poorten en de aan / uit-knop bevinden zich allemaal aan de achterkant van het apparaat in een redelijk standaard array, en je vindt de indicatie-LED's bovenaan bij de voorkant. De positionering is goed voor desktopgebruik en laat de indicatoren ook duidelijk zichtbaar bij wandmontage.

De Archer A6 onderscheidt zich niet echt van de massa, maar het is een duidelijke verbetering ten opzichte van de oudere C7 die ik bij me heb voor testdoeleinden.

Configuratieproces: volledig pijnloos zodra u de antennes uitpakt

Deze router wordt volledig gemonteerd geleverd, waardoor het een beetje eenvoudiger en sneller is om in te stellen dan de meeste. Ik ben geen fan van het feit dat je de antennes niet kunt verwijderen, maar het scheelt zeker wat tijd. Helaas wordt die bespaarde tijd grotendeels weggevaagd door de belachelijke wrap-job die TP-Link doet op de zijantennes.

De achterste antennes zijn losjes verpakt in een plakkerige film die je waarschijnlijk kent als je ooit een router hebt uitgepakt, maar de zijantennes zijn in krimpfolie verpakt in een veerkrachtig materiaal dat ik niet kon verwijderen door hand. Ik nam uiteindelijk mijn toevlucht tot een scheermesje om de antennes voorzichtig los te snijden zonder ze te beschadigen.

Deze router wordt volledig gemonteerd geleverd, waardoor het een beetje eenvoudiger en sneller is om te installeren dan de meeste.

Als je klaar bent met het uitpakken van de antennes, is het instellen van de Archer A6 een fluitje van een cent. Ik hoefde mijn modem niet eens opnieuw op te starten toen ik de A6 verwisselde voor de Eero-router die ik normaal gebruik. De router aan de praat krijgen was letterlijk een kwestie van de Ethernet-kabels aansluiten, opstarten en inloggen op de webinterface.

Image
Image

Connectiviteit: Dual-band met MU-MIMO, maar zonder fysieke poorten

De TP-Link Archer A6 is een AC1200 dual-band router die MU-MIMO beamforming ondersteunt. De totale doorvoer is wat aan de lichte kant als je veel apparaten hebt, maar MU-MIMO is een leuke feature om te zien in zo'n betaalbaar toestel.

Aan de fysieke kant wordt de A6 geleverd met een absoluut minimum enkele WAN-poort en vier LAN-poorten. Er is niet eens een enkele USB-poort, dus u kunt deze router niet gebruiken om een netwerk-USB-drive te hosten. Dat is niet geheel onverwacht voor een budgetrouter, maar het zou leuk geweest zijn als er minstens één USB-poort in zat.

Aan de fysieke kant wordt de A6 geleverd met een absoluut minimum enkele WAN-poort en vier LAN-poorten. Er is niet eens een enkele USB-poort, dus je kunt deze router niet gebruiken om een netwerk-USB-drive te hosten.

Netwerkprestaties: fatsoenlijke prestaties voor een budgetrouter

Ik heb deze router getest op een Mediacom Gigabit Ethernet-verbinding, waarbij ik uitgebreide tests heb uitgevoerd op de bedrade Ethernet-verbinding en beide draadloze banden, naast regelmatig gebruik in de loop van ongeveer vijf dagen.

Bij verbinding met de TP-Link Archer A6 via een bekabelde Ethernet-verbinding, zag ik een maximale downloadsnelheid van 464 Mbps en een uploadsnelheid van 63 Mbps. Dat komt min of meer overeen met andere routers die ik tegelijkertijd heb getest, hoewel mijn Eero tijdens diezelfde testronde een maximale downloadsnelheid van 627 Mbps behaalde.

Vervolgens maakte ik verbinding met het 5GHz draadloze netwerk op een paar meter van de router. Met behulp van de Ookla-snelheidstest-app heb ik de hoogste downloadsnelheid van 249 Mbps en een uploadsnelheid van 64 Mbps gemeten. Dat is snel genoeg voor gaming, het streamen van 4K-video en zo ongeveer al het andere, maar het is veel langzamer dan ik heb gezien bij duurdere routers op dezelfde verbinding.

De volgende test werd uitgevoerd op ongeveer 5 meter van de router met een gesloten deur die het signaal blokkeerde. Op dat bereik verhoogde de Archer A6 zijn prestaties zelfs een beetje, mogelijk omdat mijn testapparaat minder interferentie in de gang zag dan in mijn kantoor. Ik zag een maximale downloadsnelheid van 365Mpbs en een upload van 64Mbps op die afstand.

Ik voerde de volgende test uit op ongeveer 15 meter afstand, waarbij verschillende muren, meubels en apparaten het signaal blokkeerden. Bij dat bereik daalde de downloadsnelheid tot 195 Mbps. Dat is nog steeds een behoorlijk goede prestatie, hoewel de veel duurdere ASUS ROG Rapture die ik tegelijkertijd heb getest, strak bleef met downloadsnelheden van 395 Mbps op dezelfde afstand.

Voor mijn laatste test ging ik naar mijn garage, ongeveer dertig meter en een aanzienlijk aantal obstakels in de weg. Mijn mobiele apparaat kon alleen op dat bereik verbinding maken met het 2,4 GHz-netwerk en het haalde een downloadsnelheid van 13.4 Mbps. Dat is werkbaar, maar het is ook een teken dat je met de Archer A6 misschien een wifi-bereikvergroter nodig hebt, zelfs als je huis niet zo groot is.

Misschien heb je bij de Archer A6 een wifi-range extender nodig, zelfs als je huis niet zo groot is.

Software: eenvoudig en gebruiksvriendelijk

De Archer A6 gebruikt dezelfde vertrouwde webinterface die TP-Link al jaren gebruikt. Als je ooit eerder een TP-Link-router hebt gebruikt, ben je al bekend met het systeem. Als je dat niet hebt gedaan, is het heel gemakkelijk om op te halen.

De interface is ingedeeld in twee tabbladen, basis en geavanceerd, met een optionele snelle installatie. Klik op de snelle installatie en het zal je door alle basisprincipes leiden om de router in gebruik te nemen, zowel draadloze netwerken als basisinstellingen in te stellen die goed genoeg werken voor de meeste mensen.

Het basistabblad geeft je de belangrijkste informatie, zoals de status van je internetverbinding en wifi-netwerken, en hoeveel apparaten er momenteel verbonden zijn. U kunt eenvoudig toegang krijgen tot internetinstellingen, draadloze instellingen, ouderlijk toezicht en het gastnetwerk starten als u dat nodig heeft.

Het tabblad Geavanceerd duikt in instellingen zoals ouderlijk toezicht, waar je profielen kunt instellen om de toegang tot bepaalde inhoud te blokkeren en tijdslimieten, de firewall en NAT-forwarding te creëren.

Naast de webinterface biedt TP-Link ook een telefoon-app waarmee je basisinstellingen kunt wijzigen. Geavanceerde instellingen moeten worden geopend via de webportal.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $50 vertegenwoordigt de Archer A6 een behoorlijke waarde voor het prestatieniveau en de functies die hij biedt. Misschien wil je overstappen op een duurder apparaat als je een groot huis of veel apparaten hebt en functies zoals een USB-poort mist, maar de Archer A6 is erg goed geprijsd voor wat je krijgt.

TP-Link Archer A6 versus TP-Link Archer A7

Laat je niet verwarren door het nummeringsschema. De Archer A7 (zie op Amazon) is eigenlijk een ouder toestel dan de A6. Het is ook een beetje duurder, met een adviesprijs van $ 80 en een beetje sneller, met een AC1750-classificatie in vergelijking met de AC1200 van de Archer A6.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee routers is dat de Archer A6 een nieuwere chipset gebruikt waarmee hij MU-MIMO beamforming kan bieden. De A6 heeft ook vier antennes in vergelijking met slechts drie van de A7. Dus terwijl de Archer A7 iets hogere snelheden heeft, presteert de A6 eigenlijk beter in de echte wereld, terwijl hij toch voor een lagere prijs binnenkomt.

De Archer A7 is een voorbeeld van een iets duurdere router die de mogelijkheid biedt om een USB-drive aan te sluiten, maar de A6 komt nog steeds als beste uit de bus vanwege de lagere prijs en meer geavanceerde chipset.

Een geweldige budgetrouter die premiumfuncties biedt

De TP-Link Archer A6 is een geweldige, goedkope router die beter presteert dan ik had verwacht. Het is belangrijk om te benadrukken dat het een AC1200-router is en dat het alleen dual-band is, dus verwacht niet dat het het werk zal doen als je tientallen data-hongerige apparaten hebt of een bijzonder groot huis met een gecompliceerde interne installatie. Maar als u gewoon een betaalbare router wilt die goed presteert op ongeveer 1.400-1.600 vierkante meter aan ruimte, dan is dit een geweldige optie.

Specs

  • Productnaam Archer A6 AC1200 Gigabit Smart Wi-Fi Router
  • Product Merk TP-Link
  • SKU AC1200
  • Prijs $49.99
  • Gewicht 1.76 lbs.
  • Productafmetingen 9,1 x 5,7 x 1,4 inch.
  • Snelheid 5GHz: tot 867Mbps & 2,4GHz: tot 300Mbps
  • Garantie Twee jaar
  • Compatibiliteit Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP/2000/NT/98SE, MacOS, Netware, Unix of Linux
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antennes 4
  • Aantal bands Dual-band
  • Aantal bekabelde poorten 4x ethernetpoorten, 1x WAN-poort
  • Chipset Qualcomm QCA9886
  • Bereik Middelgrote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: