Canon PIXMA iP8720: professionele prestaties met een klein budget

Inhoudsopgave:

Canon PIXMA iP8720: professionele prestaties met een klein budget
Canon PIXMA iP8720: professionele prestaties met een klein budget
Anonim

Bottom Line

De Canon PIXMA iP8720 is vanaf de grond af gebouwd om foto's af te drukken - en dat doet hij goed. Eenvoudige installatie, soepele bediening en fantastische afdrukkwaliteit maken van deze printer een van de beste waarde voor dollar.

Canon PIXMA iP8720

Image
Image

We hebben de Canon PIXMA iP8720 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon PIXMA iP8720 is een interessante printer van Canon. Hoewel het aan de top staat van Canon's foto-inkjetprinters op consumentenniveau, zijn de functies en afdrukkwaliteit vergelijkbaar met die van Canon's veel duurdere PIXMA Pro-reeks. Natuurlijk kan de PIXMA iP8720 documenten printen, maar dankzij het zes-inktsysteem en de mogelijkheid om randloze 13x19-inch prints af te drukken, blijkt dat hij duidelijk is ontworpen met het oog op hoogwaardige fotoprints. Om te zien hoe goed de Canon PIXMA iP8720 presteert, hebben we hem door de wringer gehaald om te bepalen waar hij stand houdt en waar hij verbeteringen kan gebruiken.

Ontwerp: Slank en compact

De Canon PIXMA iP8720 heeft een soortgelijk ontwerp als zijn voorganger, de iX6820, maar voegt een aantal ontwerpelementen toe uit Canons professionele fotoprinterserie. Het meest opvallende is dat de platte knoppen die op de iX6820 worden gebruikt, zijn verwisseld met de ronde geborstelde metalen knoppen die te zien zijn op de Canon PIXMA Pro-100-printer en dat de hoogglansafwerking is vervangen door een meer ingetogen gunmetal-matte afwerking. De algemene vorm van de iP8720 is ook een beetje vierkant gemaakt in vergelijking met de gebogen randen van de iX6820.

Image
Image

De grootte van de machine is vrij groot, namelijk 23.2 x 13,1 x 6,3 inch en 18,6 pond, maar niet enorm aangezien het in staat is om randloze 13x19 inch-afdrukken af te drukken. Dat gezegd hebbende, wil je er waarschijnlijk een speciale standaard of plank voor, omdat het behoorlijk wat bureauruimte in beslag neemt.

We hadden graag zelfs een klein touchscreen-display gezien om door de basismenu-instellingen te navigeren, de inktniveaus te bekijken en gewaarschuwd te worden voor verschillende fouten wanneer ze zich voordoen tijdens het afdrukken, maar het is geen noodzaak en zeker niet te verwachten op dit prijspunt. Een andere kleine maar opvallende afwezigheid is een SD-kaartsleuf, maar zonder een display om te gebruiken, is het logisch dat er geen geheugenkaartlezer aan boord is.

Setup: twee kabels, een beetje software, en je bent klaar om te gaan

Het instellen van de Canon PIXMA iP8720 is een pijnloze ervaring. In de doos levert Canon alles wat nodig is om aan de slag te gaan met printen: een netsnoer, een USB-kabel voor bedrade connectiviteit, een set van zes inktcartridges, een schijf met de stuurprogramma's en software en bijbehorende handleidingen.

Image
Image

Om de inktpatronen te installeren, zet u de printer aan en tilt u de bovenklep op. De printkopdrager centreert zichzelf, waardoor het gemakkelijk is om alle zes de inktcartridges op hun plaats te installeren. Zodra de printer herkent dat de cartridges correct zijn geïnstalleerd, wordt de eerste kalibratie uitgevoerd, wat volgens onze ervaring ongeveer een minuut duurt.

Image
Image

Eén het is aangesloten, ingeschakeld en de inktcartridges zijn geïnstalleerd, het is gewoon een kwestie van de printer op uw computer aansluiten en de vereiste stuurprogramma's en software installeren, wat ook kan worden bereikt op de PIXMA iP8720-downloadpagina van Canon. Als je niet bekend bent met het installeren van stuurprogramma's voor meer geavanceerde printers, kan dit een beetje verwarrend zijn, maar de software van Canon heeft mooie dialogen die je in de goede richting zouden moeten wijzen, zolang je de instructies op het scherm volgt.

Wat betreft het opzetten van de eerste afdruk, er zijn meerdere manieren om dit aan te pakken. Voor onze tests hebben we Canon's printerplug-in voor Lightroom geïnstalleerd en onze afbeeldingen rechtstreeks in Lightroom afgedrukt. Naast de voorinstellingen die u kunt gebruiken, biedt Canon ook handmatige bediening van bijna elk klein detail, van uitlijning tot kleurprofielen, dus of u nu een meer hands-on of hands-off benadering wilt, u moet precies vinden wat u nodig hebt.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: een geweldige optie

Zoals eerder vermeld, is de PIXMA iP8720 meer dan in staat om elk type tekstdocument af te drukken dat je maar kunt bedenken met bijna elke lettergrootte zonder merkbare vlekken. Als u alleen maar kwaliteitstekstdocumenten wilt met voldoende grafische kracht voor complexe grafieken of afbeeldingen, zal dit ding de klus klaren. Maar dit ding is niet voor tekstdocumenten - het is een fotoprinter.

We hebben een half dozijn foto's getest op Canon's 8,5x11-inch Pro Luster-papier en of het nu een autosportfoto met hoog contrast was of een zacht portret met delicate huidtinten, de PIXMA iP8720 hield stand.

Als je op zoek bent naar een fotoprinter die de bank niet kapot maakt, zul je het moeilijk hebben om een betere optie te vinden dan de Canon PIXMA iP8720. De PIXMA iP8720 heeft een bijna identieke inktarray als zijn voorganger, de PIXMA iX6820, maar voegt een extra grijze inktcartridge en extra spuitmondjes toe voor een betere inktstroom. De enkele lade aan de achterkant van de printer kan maximaal 150 vellen standaard printerpapier of ongeveer 20 vellen fotopapier bevatten, afhankelijk van de stijl en dikte van het papier dat wordt gebruikt.

We hebben een half dozijn foto's getest op Canon's 8,5x11-inch Pro Luster-papier en of het nu een autosportfoto met hoog contrast was of een zacht portret met delicate huidtinten, de PIXMA iP8720 hield stand. De maximale afdrukresolutie van 9600 x 2400 dpi was meer dan genoeg voor randloze afdrukken van 8,5 x 11 inch. Meerdere kleinere afdrukken op één pagina zagen er ook fantastisch uit. De extra grijze inktcartridge is een welkome afwisseling die zorgde voor uiterst nauwkeurige zwart-witafdrukken.

Image
Image

Canon zegt dat de ChromaLife100+-inktcartridges die in de PIXMA iP8720 worden gebruikt, geschikt zijn om afdrukken te maken die meer dan 100 jaar meegaan, maar we hebben niet de tijd om dat te testen. Het volstaat te zeggen dat het lang meegaat.

Software/connectiviteit: eenvoudig en snel

Canon levert een USB-stick in de doos om verbinding te maken met computers, maar we hebben ervoor gekozen om de Wi-Fi-functionaliteit te gebruiken, die snel en eenvoudig in te stellen was, vooral als uw router Wi-Fi Protected Setup (WPS) biedt, omdat de printer een speciale WPS-knop aan de voorkant heeft die de installatie letterlijk een klik verwijderd maakt. De geïntegreerde Apple AirPrint- en Google Cloud Print-integratie maakte het gemakkelijk om draadloos af te drukken vanaf onze laptops en mobiele apparaten. Canon biedt ook een eigen Android- en iOS-app voor draadloos mobiel printen.

Prijs: een professionele fotoprinter voor een consumentenprijs

De Canon PIXMA iP8720 is te koop voor $ 180, ongeveer $ 100 goedkoper dan zijn meer professionele broer, de Canon PIXMA Pro-100. Hoewel $ 180 niet bepaald goedkoop is, zijn de prestaties en afdrukkwaliteit van de iP8720 vergelijkbaar met die van printers die meer dan het dubbele zijn van de prijs. Een complete set inkt voor de PIXMA iP8720 kost ongeveer $ 65, dus de inkt zelf is ook niet te duur, wat betekent dat de langetermijnkosten van de printer ook een waarde zijn gezien de kwaliteit die hij biedt.

Als je op zoek bent naar een fotoprinter die de bank niet kapot maakt, zul je het moeilijk hebben om een betere optie te vinden dan de Canon PIXMA iP8720.

Concurrentie: het staat op zichzelf, ten goede of ten kwade

De Canon PIXMA iP8720 is een beetje buiten op een eiland wat betreft concurrentie. De Epson Expression Photo XP-8500 is ongeveer $ 80 meer dan de iP8720, waardoor hij meer in lijn is met de prijs van Canon's eigen Pro-100-fotoprinter. De Expression Photo XP-8500 biedt echter wel een geïntegreerd beeldscherm, evenals een kopieerapparaat en scanner, wat het misschien de upgrade waard maakt als u wilt dat uw printer meer kan dan alleen foto's afdrukken.

HP heeft ook zijn Envy Photo 6255 all-in-one printer, die $ 40 minder kost dan de PIXMA iP8720, maar de afdrukkwaliteit is lang niet zo hoog vanwege de lagere resolutie en het gebruik van minder inktcartridges. De resolutie is slechts 4800 x 1200 in vergelijking met 9600 x 2400 met de PIXMA iP8720, en hij kan alleen randloze afdrukken tot 8,5 x 11 inch aan in vergelijking met 13 x 19-inch randloze afdrukken met de PIXMA iP8720.

Geïnteresseerd om te lezen over andere opties? Bekijk onze lijst met de beste fotoprinters die u online kunt kopen

Een professionele fotoprinter voor een consumentenprijs

Als je op zoek bent naar een fotoprinter die de bank niet kapot maakt, zul je het moeilijk hebben om een betere optie te vinden dan de Canon PIXMA iP8720. Hij steelt de beste delen van Canons duurdere Pro-serie en weet hem in een veel kleiner en lichtgewicht frame te stoppen dat zowel goed is voor je ogen als voor je portemonnee.

Specs

  • Productnaam PIXMA iP8720
  • Product Merk Canon
  • Prijs $299,99
  • Gewicht 43,2 lbs.
  • Productafmetingen 15,2 x 27,2 x 8,5 inch.
  • Type printer Inkjet
  • Afdrukresolutie 9600 x 2400
  • Inktsysteem Zes-kleuren
  • Spuitmonden 6, 656
  • Afdruksnelheid 36 seconden per 4x6-inch foto zonder witrand
  • Papierformaten 4x6, 5x7, 8x10, Letter, Legal, 11x17, 13x19
  • LCD Geen
  • Papierladecapaciteit 150 standaardvellen; 20 fotovellen
  • Interfaces Draadloos LAN, USB, PictBridge (kabel niet meegeleverd)
  • Geheugenkaartsleuven Geen

Aanbevolen: