Hoe Pie Control op je Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Pie Control op je Android te gebruiken
Hoe Pie Control op je Android te gebruiken
Anonim

Pie Control is een gratis Android-app waarmee je verborgen menu's kunt instellen die uit de hoeken en/of zijkanten van je apparaat tevoorschijn komen en die je kunt vullen met wat je maar wilt, zodat je er direct toegang toe hebt wanneer je maar wilt.

Als u bijvoorbeeld altijd de Chrome-browser, uw e-mailapp en een paar van dezelfde websites opent en wifi wilt uitschakelen wanneer u het huis verlaat, voegt u gewoon een knop toe voor elk en schuif vervolgens met uw vinger om het menu te openen en selecteer snel wat u nodig heeft.

Image
Image

De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Hoe de Pie Control-app te krijgen

Pie Control is een gratis app die beschikbaar is in de Google Play Store, dus je hoeft je apparaat niet te rooten of je zorgen te maken over het instellen van het Xposed Framework om de coole menu's te krijgen.

De app is voor het grootste deel gratis en hoeft voor de meeste mensen waarschijnlijk niet te worden geüpgraded, maar er zijn enkele opties die u niet kunt gebruiken, tenzij u beta alt voor de premium-versie. Meer daarover hieronder.

Wat u kunt doen met Pie Control

Je hebt volledige controle over hoe je wilt dat je menu's eruitzien. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen met Pie Control:

  • Lanceer elke geïnstalleerde app
  • Voer snelkoppelingen uit die een specifiek contact kunnen bellen, een routebeschrijving naar een vooraf ingestelde locatie kunnen starten, een bepaald contact sms'en, een Tasker-taak openen, een muziekafspeellijst starten en meer
  • Activeer verschillende tools en schakel verschillende Android-apparaatinstellingen in; bijvoorbeeld het volume regelen, wifi of Bluetooth in-/uitschakelen, de camera openen, het oproeplogboek bekijken, spraakopdrachten starten zoals met Google Assistant, het toetsenbord openen om een nieuw nummer te kiezen, en meer
  • Open een URL naar keuze die je vooraf in de app configureert
  • Bekijk en maak notities
  • Toegang tot nog meer dingen via mappen die al het bovenstaande kunnen bevatten (apps, snelkoppelingen, tools en snelkoppelingen naar websites)
  • Bekijk de klok en een handige batterijbalk die het taartmenu omringt

Al het bovenstaande is toegankelijk via het uitklapmenu en met de Pie Control-app kun je alles aanpassen, zodat je precies kunt kiezen wat je taartmenu moet bevatten, welke kleur dingen moeten hebben, hoe groot de pictogrammen moeten verschijnen, hoeveel van het scherm het menu moet innemen, welke pictogrammen moeten worden gebruikt voor de apps in het menu (u kunt pictogrammensets installeren), hoeveel kolommen mappen moeten hebben, enz.

Pie Control is niet beperkt tot slechts één menu. Niet alleen kan het menu aan de zijkant/beneden anders zijn dan het menu dat uit de hoeken van het scherm wordt getrokken, maar elke launcher heeft ook meerdere niveaus die samen het taartachtige menu vormen, en elke optie binnen elk niveau kan lang worden ingedrukt optie zodat elk deel van de taart twee functies kan hebben.

Pie Control Premium

De premium-versie van Pie Control geeft je nog een paar functies als je ze nodig hebt, maar de gratis versie is nog steeds zeer bruikbaar zoals het is.

Dit is wat u kunt doen door Pie Control Premium te kopen:

  • Ontgrendel alle drie de niveaus en alle 50 knoppen voor het zijmenu, evenals alle drie de niveaus en 30 knoppen voor het hoekmenu
  • Schakel de optie in om meer dan één map te maken

Je zou de gratis versie op volle capaciteit moeten proberen om echt te zien of je de andere functies moet kopen. Dit is wat de gratis editie kan doen met betrekking tot de premium-functies:

  • Het menu aan de zijkant/onderkant ondersteunt drie niveaus, maar alleen de eerste en de helft van de tweede zijn gratis (20 knoppen in totaal). Er kunnen geen andere knoppen (de andere 30) of resterende niveaus worden toegevoegd, tenzij u beta alt.
  • Alleen het eerste niveau van het hoekmenu kan knoppen bevatten (er zijn er zes), tenzij je beta alt om de andere twee niveaus te ontgrendelen (om 24 extra knoppen te krijgen).
  • Eén map kan worden bewerkt in de gratis editie, terwijl je in de premium-versie meer kunt toevoegen.

Kies Premium op een van de hoofdschermen van de app om Pie Control Premium te kopen.

Hier zijn enkele screenshots van Pie Control, samen met instructies voor het gebruik van de app:

Hoofdtaartbedieningsmenu

Er zijn drie primaire tabbladen aan de bovenkant van Pie Control waarmee u tussen die opties kunt schakelen. Corner en Side lijken erg op elkaar, maar zijn bedoeld voor het manipuleren van de menu's die uit de hoek of zijkant van het scherm komen. Deze worden hieronder beschreven.

Image
Image

Op het tabblad Etc vindt u de opties voor het manipuleren van mappen, URL's en kladblok-items. Backup & Restore is ook beschikbaar op dit tabblad om een back-up te maken van alles wat met uw menu te maken heeft, inclusief knoppen, aangepaste formaatconfiguraties, URL's, enz.

Gebiedsopties aanpassen in Pie Control

Na het selecteren van Side of Corner in het hoofdmenu, wordt de Active Area knop waar u kunt aanpassen hoe het menu wordt geopend.

Image
Image

Zoals je kunt zien in het voorbeeld van de gekleurde rand aan de linkerkant van de bovenstaande schermafbeelding, is het Side menu behoorlijk lang (Height is ingesteld op max), wat betekent dat ik in principe overal aan die kant naar binnen kan vegen om het menu op te roepen.

Ik heb de mijne echter zo ingesteld dat deze niet erg dik is (Breedte is klein), dus het zal niet zo gemakkelijk zijn om per ongeluk het menu te activeren, maar het kan ook het moeilijker maken om het menu te openen wanneer ik dat wil.

De Positie van dit menu is ingesteld op het midden, wat betekent dat, aangezien dit voor het zijmenu is, het direct in het midden van de zijkant van het scherm is geplaatst en kan worden geopend door met een vinger overal in dat gebied te schuiven.

Je kunt deze instellingen veranderen in wat je maar wilt, en als je wat verder naar beneden scrolt, kun je zien dat het linker-, rechter- en onderste menu allemaal unieke afmetingen kunnen hebben en anders op het scherm kunnen worden geplaatst.

Het Horizontal menu is hetzelfde, maar geeft aan hoe het menu eruit moet zien wanneer het apparaat in de liggende modus staat.

Toevoegen van knoppen aan niveaus in Pie Control

Pie Control scheidt knoppen in verschillende lagen, genaamd Levels. Niveaus zijn opgedeeld in knoppen die, wanneer ze worden ingedrukt, openen wat de knop ook is, wat we hieronder uitleggen.

In elke knop bevindt zich echter ook een subknop die alleen kan worden gebruikt als u lang op de primaire knop drukt.

Niveau 1 bevindt zich het dichtst bij het midden van het menu. Dat wil zeggen, het dichtst bij de zijkant, onderkant of hoek van het scherm (afhankelijk van het menu dat u gebruikt). Knoppen die hier zijn toegevoegd, bevinden zich in het binnenste deel van de cirkel.

Niveau 2 en Niveau 3 bevinden zich vervolgens verder van het midden van het menu en reiken meer naar het midden van het scherm.

Sommige knoppen van niveau 2 en alle knoppen van niveau 3 worden niet ondersteund in de gratis versie van Pie Control.

Image
Image

Om te veranderen wat de Pie Control-knoppen eigenlijk doen, tik je op de bovenste optie in de instellingen van elk niveau. Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je kiezen uit een van de volgende opties, die elk hun eigen set opties hebben:

  • Apps: Selecteer dit om een geïnstalleerde app te kiezen die je als knop in je menu wilt hebben.
  • Snelkoppelingen: Gebruik dit om een snelkoppeling naar een van deze dingen in uw menu te plaatsen: boeken, contacten, direct kiezen, direct bericht, routebeschrijving, Dropbox-map, muziekafspeellijst, actuele verkeersinformatie en meer.
  • Extra: Gebruik dit menu om zoeken, thuis, terug, recente apps op te roepen of om notities te openen/maken. Het kan ook worden gebruikt om Android-besturingselementen aan uw menu toe te voegen, zoals het maken van een screenshot of het in- of uitschakelen van Wi-Fi of Bluetooth.
  • Websnelkoppelingen: Gebruik dit om een knop te maken die een URL naar keuze opent.
  • Mappen: Als je wilt dat je knop je naar een map brengt die je hebt gemaakt (zie hieronder), gebruik dan deze optie.

De onderste opties die u in ons voorbeeld ziet ("Lifewire, " "Naar NYC" en "Bluetooth") is de optie voor lang selecteren die alleen toegankelijk is in het menu wanneer u de primaire functie ingedrukt houdt ('Chrome', 'Kaarten' of 'Wi-Fi' in ons voorbeeld).

Long-select-opties zijn identiek aan de single-select-opties, met als enige verschil hoe ze worden geopend in uw menu.

Meer opties voor taartbeheer

Etc is een optie in het hoofdmenu van Pie Control die u naar het gebied brengt waar u de standaardmap kunt bewerken, meer mappen kunt toevoegen (als u voor premium hebt betaald), wijzig of voeg URL's toe en maak aantekeningen die u kunt zien in uw menu.

Image
Image

Folders is een geweldige plek om acties toe te voegen die gerelateerd zijn, maar het kan echt voor alles worden gebruikt, zoals om het menu uit te breiden zonder te betalen voor toegang tot extra niveaus.

Je kunt de standaardmap hernoemen en daar allerlei dingen toevoegen, zoals app-snelkoppelingen, URL's en al het andere dat wordt ondersteund door Pie Control.

Het Webs menu is waar u URL's toevoegt die u in uw menu wilt plaatsen. Als je er een hebt gemaakt, kies er dan een uit de Web shortcuts optie wanneer je een nieuwe knop toevoegt.

Notepad kan worden gebruikt om snelle notities of herinneringen op te schrijven, zodat je ze, net als al het andere in deze app, snel weer kunt openen als je toevoegt Notepad als een knop (uit de Tools sectie).

In de Corner en Side menu's bevindt zich een knop met de naam Options waarmee u nog wat instellingen. Hier kunt u de klok en/of batterijbalk in- of uitschakelen, kiezen hoe groot het taartmenu en de pictogrammen moeten zijn en een achtergrondkleur kiezen voor het hele menu en de batterijsectie.

Image
Image

Naast dat menu is er nog een ander genaamd Detail Options waar je een andere manier kunt kiezen waarop de knoppen worden geselecteerd, zoals een tik in plaats van alleen een dia-naar- selecteer actie. Enkele andere dingen die u in dit menu kunt wijzigen, zijn de lange vertragingstijd, een schakelaar om over te schakelen naar een 24-uurs klok en een optie om de achtergrond van de batterijbalk uit te schakelen.

Aanbevolen: