Het Apple Watch Control Center gebruiken

Inhoudsopgave:

Het Apple Watch Control Center gebruiken
Het Apple Watch Control Center gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om het Control Center te openen, veegt u omhoog van onder naar boven op het hoofdscherm van uw Apple Watch.
  • Leer de snelkoppelingen: Ping lokaliseert uw horloge, Walkie Talkie schakelt die functie in en uit, Water Lockschakelt die modus in tijdens het zwemmen.
  • De status van het horloge staat in de linkerbovenhoek van het scherm van het Control Center. Groen betekent dat het is gekoppeld aan een telefoon, Rood betekent dat het niet is gekoppeld.

Het Apple Watch Control Center biedt een snelle manier om de levensduur van de batterij te bekijken, 'Niet storen' in te schakelen, de vliegtuigmodus in te schakelen, een gekoppelde iPhone te pingen en meer. Hier leest u hoe u uw Apple Watch Control Center-snelkoppelingen kunt gebruiken om tijd te besparen en uw draagbare ervaring aan te passen.

De Control Center-opties die u ziet, kunnen verschillen afhankelijk van uw watchOS-versie.

Image
Image

Hoe het WatchOS Control Center te openen

Uw Apple Watch Control Center is alleen beschikbaar vanaf het hoofdscherm van uw Apple Watch, het scherm met de klok die verschijnt wanneer u voor het eerst op de Digital Crown van het horloge klikt of met uw pols beweegt om naar het horloge te kijken.

Om het Control Center te openen, veegt u omhoog van onder naar boven op het hoofdscherm van uw Apple Watch. Je ziet je Apple Watch Control Center. Scroll naar beneden om meer opties te zien.

Image
Image

Gebruik de sneltoetsen van het Control Center

Het Configuratiescherm biedt snelkoppelingen om u snel toegang te geven tot Apple Watch-functies. Sommige functies, zoals de zaklamp, zijn alleen beschikbaar via het Configuratiescherm, terwijl andere snelkoppelingen naar andere apps of instellingen zijn.

  1. Tik op het cellular-pictogram om mobiele toegang in of uit te schakelen. Tik op Gereed als je klaar bent.

    Image
    Image
  2. Tik op het Wi-Fi pictogram om wifi in of uit te schakelen.

    Image
    Image

    Wi-Fi laat je Apple Watch op grotere afstand communiceren met je iPhone, maar het kan snel stroom verbruiken.

  3. Tik op het Ping pictogram om je iPhone te pingen, wat handig is als je het apparaat kwijt bent.

    Houd je vinger op deze knop om je iPhone te laten knipperen, waardoor het nog gemakkelijker te vinden is.

  4. De Battery-knop geeft aan hoeveel batterijvermogen uw horloge momenteel heeft. Om de batterij te sparen, tikt u op percentage en vervolgens op Power Reserve. Dit schakelt slimme functies uit en verandert de Apple Watch in een gewoon digitaal horloge.

    Image
    Image
  5. Tik op het Mute icoon (bel) zodat je geen meldingen ontvangt.

    Image
    Image
  6. Tik op het Niet storen pictogram (maan) om de modus Niet storen te activeren. Kies ervoor om deze functie in of uit te schakelen, of geef een hoeveelheid tijd op om ongestoord te blijven.

    Image
    Image
  7. Tik op het Walkie Talkie-pictogram om de beschikbaarheid van uw walkietalkie in of uit te schakelen.

    Image
    Image

    Stel de Walkie-Talkie-modus in met de Walkie Talkie-app, waarmee je kunt kiezen welke contacten met je kunnen praten via de walkie-talkie-functie.

  8. Tik op het Water Lock-pictogram (een druppel water) om het horloge tijdens het zwemmen in de modus Water Lock te zetten. Om de waterslotmodus uit te schakelen, draait u aan de Digital Crown totdat er water uit komt.

    Image
    Image
  9. Tik op Flashlight om de zaklampfunctie te activeren. Tik op het scherm terwijl de zaklamp aan is om het licht van grijsachtig naar helderwit te veranderen. Veeg van rechts naar links om een knipperend lampje of rood lampje te openen.

    Image
    Image
  10. Tik Vliegtuigmodus om je mobiele verbinding uit te schakelen en wifi uit te schakelen.

    Image
    Image
  11. Tik Theatermodus om uw Apple Watch in de stille modus te zetten, waarbij het scherm donker blijft totdat u op het scherm tikt.

    Image
    Image
  12. Tik op het AirPlay pictogram (cirkels met een driehoekje) om de geluidsuitvoer van AirPlay te regelen.

    Image
    Image

    Hoewel je geen video kunt verzenden met AirPlay op je Apple Watch, kun je wel bepalen waar je muziek naartoe gaat.

  13. Tik Bewerken om de snelkoppelingen van het Configuratiescherm te herschikken om gemakkelijker toegang te krijgen tot veelgebruikte knoppen. Om een knop te verplaatsen, tik je op Bewerken en houd je je vinger op de knop totdat deze is gemarkeerd. Sleep de knop met uw vinger naar de nieuwe locatie. Tik op Gereed als je klaar bent.

    Image
    Image

Controleer de status van uw horloge via het controlecentrum

Het Apple Watch Control Center geeft je inzicht in hoe je wearable werkt, wat handig is als je een probleem oplost.

Om de status van uw Apple Watch snel te controleren, kijkt u in de linkerbovenhoek van het Control Center-scherm. Je ziet een groene telefoon als je horloge succesvol is gekoppeld aan je iPhone. Je ziet een rode telefoon met een streep erdoor als je de verbinding hebt verbroken. U ziet een blauwe pijl in de rechterbovenhoek van het scherm als een app of complicatie onlangs locatieservices heeft gebruikt. Als u Wi-Fi gebruikt in plaats van uw iPhone, wordt hier de blauwe Wi-Fi-afbeelding weergegeven.

Aanbevolen: