Je spullen verkopen is nu gemakkelijker dankzij de AI van Facebook

Je spullen verkopen is nu gemakkelijker dankzij de AI van Facebook
Je spullen verkopen is nu gemakkelijker dankzij de AI van Facebook
Anonim

Je hoeft niet meer uit te zoeken waar je over moet schrijven voor de dingen die je verkoopt op FB Marketplace; laat de AI het voor je doen.

Image
Image

Naast het nieuwe Shops-initiatief van Facebook, gaat het bedrijf over op AI-aangedreven fotoherkenning om het gemakkelijker te maken om dingen te verkopen met zijn Marketplace-advertentieplatform.

Hoe het zal werken: Volgens The Verge lanceert Facebook een "universeel productherkenningsmodel" dat AI gebruikt om erachter te komen wat het is foto van te verkopen. Stelt u zich eens voor dat u een foto van uw auto maakt en dat alle details over het merk en model automatisch in uw vermelding verschijnen. U hoeft niets te doen, behalve de camera van uw smartphone op het item te richten.

De toekomst: The Verge merkt op dat het slechts een korte stap is naar een toekomst waarin elke afbeelding op Facebook kan worden geclassificeerd en mogelijk kan worden gekocht. "We willen alles en nog wat op het platform shoppable maken, wanneer de ervaring goed voelt", vertelde Manohar Paluri van Facebook aan The Verge. "Het is een groots visioen."

Op dit moment: je kunt dit nieuwe systeem nu aan het werk zien in Marketplace wanneer je een foto uploadt van iets dat je wilt verkopen. Toen we bijvoorbeeld een foto namen van een Xbox-controller, werden de categorieën "Controllers en bijlagen" en "Videogameconsoles" automatisch ingevuld in het verkoopformulier.

Bottom line: AI-aangedreven objectherkenning bestaat natuurlijk al met producten zoals Google Lens en Amazon's Echo Look, maar Facebook is misschien de eerste die iets maakt dat zal werken voor persoonlijke en winkelartikelen.

Aanbevolen: