Je volgende glas melk komt misschien van gelukkigere koeien dankzij technologie

Inhoudsopgave:

Je volgende glas melk komt misschien van gelukkigere koeien dankzij technologie
Je volgende glas melk komt misschien van gelukkigere koeien dankzij technologie
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Melkveehouders gebruiken robots om koeien tevreden te houden en meer melk te produceren.
  • De robotmelkmachines maken deel uit van een groeiende automatiseringsgolf in de agrarische industrie.
  • Nieuwe technologie stimuleert robotmelkers.
Image
Image

Binnenkort kan je ochtendglas melk aankomen dankzij een robot.

Melkveehouders wenden zich steeds meer tot robots om de melkproductie te verhogen, volgens een nieuwe studie. De robots kunnen het ijle landbouwbedrijf winstgevend maken voor kleine boeren en het inkomen voor grote bedrijven verhogen. Het maakt deel uit van een groeiende golf van automatisering in de landbouwsector.

"Robotisch melken reikt tot ver in de zuivelindustrie om het melkproces te helpen automatiseren en gegevens te verzamelen, en de veevoeding te verbeteren", Roshan Pinto, hoofd productie bij het digitale productenbedrijf Tavant, dat samenwerkt met landbouw en andere industrieën, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

De robots komen eraan

Veel melkveehouders wenden zich tot robots omdat ze de behoefte aan menselijke arbeid verminderen.

"In een krappe arbeidsmarkt kan de overgang naar robots een aanzienlijk rendement op de investering opleveren voor boerderijen", vertelde David Darr, senior vice-president bij de industriegroep Dairy Farmers of America, aan Lifewire in een e-mailinterview.

Robots laten koeien ook zo vaak melken als ze willen. Door koeien deze keuze te geven, kan de melkproductie per koe toenemen, zei Darr. Boerderijen krijgen ook re altime informatie over melkvolume, kwaliteit en componenten wanneer ze een robotsysteem gebruiken.

De wereldwijde markt voor melkmachines zal naar verwachting groeien van $ 3,67 miljard in 2020 tot $ 4,22 miljard in 2021, volgens een recent rapport van de Business Research Company.

Al met al krimpt het aantal melkveebedrijven. In 1970 had Amerika 650.000 melkveebedrijven met 12 miljoen melkkoeien. In 2017 waren er 40.200 melkveebedrijven met 9,4 miljoen melkkoeien.

Nieuwe technologie stimuleert robotmelkers. Dit jaar kondigde GEA Farm Technologies, een Duits bedrijf dat melkmachines aanbiedt, een nieuwe generatie van de DairyRobot R9500 aan. Het bedrijf beweert dat het nieuwe systeem zorgt voor een minimale uitv altijd van het systeem, verbeterd onderhoud en lagere onderhoudskosten.

Veel boeren melden dat ze blij zijn met robotmelkmachines, hoewel de gadgets tienduizenden tot miljoenen dollars kunnen kosten, afhankelijk van hun complexiteit en het aantal koeien dat wordt gemolken.

… het gebruik van technologie (inclusief robotica) kan helpen zorgen voor een hoog niveau van dierenverzorging en hoogwaardige melkproductie.

"Grote voordelen zouden zijn dat je geen koeien hoeft te melken", schreef gebruiker Wilder91 op Reddit. "De productie gaat over het algemeen een beetje omhoog omdat er meer melkingen per dag zijn. De koeien zijn blij. Grote nadelen. Het karwei stopt nooit. De robot draait 24 uur per dag, en iemand krijgt de taak om te beantwoorden wanneer hij roept."

Naast het melken, voeren robots koeien en kalveren en dienen ze vaccins toe. Andere geautomatiseerde systemen sorteren dieren in hokken, analyseren de melkproductie en maken de kooien schoon.

Zuivelproducenten gebruiken ook steeds vaker halsbandsensoren om ziektesignalen bij vee te detecteren door voortdurend biologische informatie te controleren, zei Pinto. In het VK testte het Agricultural Engineering Precision Innovation Centre in Shepton Mallet bijvoorbeeld 5 G-connected halsbanden en tags op hun melkkoeien en verzamelde de gegevens om de eetpatronen, het herkauwen, de vruchtbaarheid en de dagelijkse gezondheid van elke specifieke koe.

"Hoewel mensen altijd cruciaal zullen zijn voor de bedrijfsvoering van de melkveehouderij, kan het gebruik van technologie (inclusief robotica) bijdragen aan een hoog niveau van dierverzorging en hoogwaardige melkproductie," zei Darr.

Niet de boerderij van je grootvader

De landbouw wendt zich tot technologie die verder gaat dan melkkoeien, zeggen experts. Boeren onderzoeken het gebruik van drones om hun velden te monitoren, te bemesten en de opbrengst te verhogen.

Image
Image

"Visuele gegevens die met deze drones worden verzameld, kunnen de boer helpen te begrijpen of bepaalde gebieden door plagen worden geteisterd, waardoor ze specifieke ongediertebestrijdingsoplossingen kunnen geven in plaats van een gewasbrede spray," zei Pinto.

Zelfs vogelverschrikkers krijgen een upgrade. Laservogelverschrikkers weerhouden vogels van gewassen door groen laserlicht uit te zenden dat mensen in de zon niet kunnen zien. Vogels zijn gevoelig voor de kleur groen.

Een probleem is dat deze technologische vooruitgang vaak afhankelijk is van breedbandinternet, dat in veel plattelandsgebieden ontbreekt.

"Zonder glasvezel-breedbandconnectiviteit kunnen de voordelen van slimme technologie niet worden benut", zei Pinto. "Zelfs onafhankelijke apparaten, zoals tags die worden gebruikt voor gegevens over de opbrengst van landbouwhuisdieren, kunnen worden geaggregeerd in het voordeel van de boer. Bovendien speelt breedband een cruciale rol bij het overbrengen van gegevens naar andere locaties, groothandelsmarkten en veldwerkers."

Aanbevolen: