Een tekstvak invoegen in Google Docs

Inhoudsopgave:

Een tekstvak invoegen in Google Docs
Een tekstvak invoegen in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Open document > selecteer Invoegen > Tekening > Nieuw > Tekstvak.
  • Klik binnen de dambordruimte > in het blauwe tekstvak, typ uw tekst.
  • Om een tekstvak en de inhoud ervan te verwijderen, selecteert u het tekstvak en drukt u op Delete.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u informatie in een Google-document kunt markeren of accentueren door een tekstvak toe te voegen.

Een tekstvak toevoegen in Google Docs

Volg deze stappen om de optie Tekenen te openen en te gebruiken om een tekstvak in te voegen:

  1. Open het document waarin je wilt werken.
  2. Selecteer Invoegen.

    Image
    Image
  3. Select Tekening > Nieuw.

    Image
    Image
  4. Wanneer het tekenvenster wordt geopend, selecteert u Text Box. Dat is de kleine vierkante doos met een hoofdletter T erin.

    Image
    Image
  5. Klik in de dambordruimte en typ vervolgens uw tekst in het blauwe tekstvak dat verschijnt. U kunt zoveel tekstvakken toevoegen als u wilt, plus de grepen selecteren en slepen om het vak aan uw behoeften aan te passen. Pas de tekst aan met behulp van de menu-opties voor lettertype, grootte, vet, cursief, onderstrepen en kleur.

    Image
    Image

    Als je de pictogrammen niet ziet om vet, cursief, onderstrepen en kleur aan te passen, maar een pictogram met drie verticale stippen ziet, selecteer je dat om de andere opties weer te geven.

  6. Selecteer Opslaan en sluiten.

    Image
    Image

Het tekstvak aanpassen

Je kunt ook plezier hebben en het tekstvak aanpassen met het Tekenmenu. De menubalk biedt opties zoals opvulkleur, randkleur, tekstkleur, randgewicht of streepje. Maak gewoon je keuzes, pas ze naar wens aan en selecteer Opslaan en sluiten als je klaar bent.

Image
Image

Hoe het tekstvak te bewerken

Als u uw tekst op de een of andere manier wilt aanpassen nadat u hebt gezien hoe deze er in uw document uitziet, selecteert u het tekstvak om de blauwe rand weer te geven. Dat brengt de menubalk Bewerken direct onder het tekstvak naar voren.

Image
Image

Om te bewerken, gebruikt u de juiste menuoptie voor wat u wilt doen. De handtekening past zich aan naarmate u andere keuzes maakt; je kunt altijd Undo (pijltje achteruit in de menubalk) selecteren als je iets niet leuk vindt dat je hebt geprobeerd.

Je kunt drie keuzes maken in de menubalk Bewerken.

  • Als u Bewerken kiest, keert u terug naar het tekenvenster waar u uw tekstvak hebt gemaakt. Dit is handig als u meer tekstvakken wilt toevoegen, de tekst wilt herschrijven, kleuren wilt aanpassen, enz.
  • Selecteer een van de drie tekstteruglooppictogrammen om uw tekstvak inline te plaatsen, tekst eromheen te laten lopen of het vak op een eigen regel in uw document te plaatsen. Elke verpakkingsoptie heeft zijn eigen lijst met acties en aanpassingen die gemaakt kunnen worden.
  • Selecteer het verticale three dot menu om een nieuw menu aan de rechterkant van het scherm weer te geven. Met dit menu kunt u acties selecteren uit drie specifieke gebieden:

    Grootte en rotatie: waar u de breedte en hoogte van de handtekening kunt aanpassen of de hoogte-breedteverhouding kunt vergrendelen.

  • Text Wrapping: die de handtekening inline kan plaatsen, tekst eromheen kan laten lopen of op een eigen regel kan plaatsen.
  • Position: Hiermee kunt u de locatie van de handtekening bepalen, deze met de tekst verplaatsen of een keuze maken uit aangepaste opties.

Een tekstvak verwijderen

Vind je het niet leuk wat je hebt gedaan? Selecteer het tekstvak om het blauwe vak weer te geven en tik vervolgens op Verwijderen op uw toetsenbord. Als u per ongeluk het tekstvak verwijdert, selecteert u het pictogram Ongedaan maken om het terug te krijgen.

Aanbevolen: