HP Stream 11: basiscomputergebruik in een compact pakket

Inhoudsopgave:

HP Stream 11: basiscomputergebruik in een compact pakket
HP Stream 11: basiscomputergebruik in een compact pakket
Anonim

Bottom Line

De HP Stream 11, trouw aan zijn naam, is klaar om mediastreaming te ondersteunen naast andere basistaken, zoals surfen op het web, tekstverwerking en casual gaming.

HP Stream 11

Image
Image

We hebben de HP Stream 11 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht en betaalbare laptop die voorziet in de basisbehoeften op het gebied van streamen en surfen op het web, dan is de HP Stream 11 aantrekkelijk op alle gebieden die er toe doen. Het is klein en slank gebouwd en neemt niet veel ruimte in beslag in je tas en de batterij kan een dag werken of afleveringen inhalen van wat je ook kijkt, terwijl het een verrassend goede geluidskwaliteit biedt voor een notebook. Ik heb deze kleine laptop een week gebruikt en vond hem een stabiele prestatie op alle manieren waarop hij adverteert.

Ontwerp: draagbaar en modern maar mist wat finesse

Qua uiterlijk is de HP Stream 11 speels en modern. Ik heb een geheel wit model getest, maar de funfactor gaat omhoog, afhankelijk van de kleur die je selecteert, waaronder levendigere kleuren zoals blauw en paars. Alle modellen hebben een glad en glanzend deksel dat prettig aanvoelt, maar ook een beetje plakkerig is.

Het hoofdgedeelte van het apparaat ziet er gestroomlijnd en verfijnd uit met een soepele constructie en een ergonomisch toetsenbord met verhoogde en responsieve toetsen. De onderkant van de laptop heeft het tegenovergestelde effect met een matte en enigszins ruwe afwerking die een beetje aanvoelt als schuurpapier. Dit wordt weerspiegeld in het touchpad, dat dezelfde ruwe textuur overdraagt, waardoor het niet zo prettig aanvoelt.

Het deksel is behoorlijk plakkerig bij het scharnier en vereist een stevige hand om omhoog en omlaag te gaan. Je wilt niet dat het deksel van je laptop dun aanvoelt, maar het is een beetje overdreven. De onderkant van het deksel is ook waar het ontwerp tekortschiet. De linker- en rechterhoeken zijn weliswaar afgerond, maar enigszins scherp en benadrukken de plastic look en feel.

Aan de positieve kant, aangezien hij slechts 0,66 inch dik is en slechts iets meer dan 2 pond weegt, is de HP Stream 11 ideaal voor op reis en voelde hij bijna gewichtloos aan in een tas. En voor een laptop van zijn formaat biedt hij goede opties om verbinding te maken met andere apparaten via HDMI-, USB- en microSD-poorten.

Omdat hij slechts 0,66 inch dik is en slechts iets meer dan 2 pond weegt, is de HP Stream 11 ideaal voor op reis en voelt hij bijna gewichtloos aan in een tas.

Display: Fatsoenlijk met wat gepruts

Het 11,6-inch diagonale scherm van de HP Stream 11 is goed genoeg, maar gezien de grootte van deze machine zou het een vergissing zijn om iets spectaculairs te verwachten. De instellingen uit de doos waren behoorlijk donker en ik gebruikte de laptop te allen tijde met de helderheid ingesteld op 100 procent.

Toch moest ik, vooral bij het streamen van inhoud, met de schermhoek knoeien om een fatsoenlijke kijkervaring te krijgen. Naar voren gekanteld zodat het niet in een perfecte hoek van 90 graden was, leek het het beste te werken. Bij goede belichting en als de inhoud goed belicht was, was het beeld meer dan behoorlijk en bijna goed. Het scherm was echter teleurstellend vanuit elke andere hoek, wat resulteerde in een donker en schaduwrijk beeld.

Image
Image

Prestaties: Enigszins traag over de hele linie

De HP Stream 11 adverteert zichzelf niet als een gaming-laptop of robuust werkpaard, en benchmarkingtests via Cinebench en GFXBench bevestigen dat. De Cinebench-test, die het vermogen van de HP Stream 11 vergelijkt met andere CPU's, kwam uit op 224 punten. Om dat in perspectief te plaatsen: producten zoals de Dell Latitude E5450 14-inch laptop en oudere Lenovo Thinkpad-laptops verdienen 541 punten.

Wat betreft grafische prestaties kwamen de GFXBench-scores voor Manhattan- en T-Rex-benchmarks uit op respectievelijk 14,92 fps en 21,37 fps. De Manhattan-test meet de prestaties in een nachtelijke stadsomgeving met veel licht, terwijl T-Rex zich richt op het vermogen van een systeem om texturen en details vast te leggen. Hoog presterende processors scoren boven de 200 fps.

Net als andere Windows-apparaten is deze laptop uitgerust met Xbox-gamingfuncties, waaronder een gamebalk voor opnemen en uitzenden en het instellen van sneltoetsen. Zelfs zonder een Xbox-console kan de HP Stream voor casual gameplezier zorgen. Ik heb Asph alt 9 gedownload, een bestand van 2,31 GB dat relatief snel 6 minuten nodig had om te downloaden. De laadtijd was soms traag tot een minuut en werd geplaagd door consistente vertraging. Maar dat maakte het spelen van het spel niet onmogelijk, alleen suboptimaal.

Productiviteit: Goed voor eenvoudige multitasking

Verhuizen van verschillende apps zoals Spotify, Netflix en Microsoft Word leverde geen waarneembare problemen op. Maar de veegbeweging die de beweging van verschillende desktops mogelijk maakt, zorgde ervoor dat het scherm een licht flikkerend effect produceerde.

De Microsoft Edge-browser bleek echter een van de meest teleurstellende apps om te gebruiken. Het duurde ongeveer 5 seconden om sites te laden en het starten van sites vanuit de standaard Bing-zoekmachine duurde gemiddeld ongeveer 15 seconden. YouTube had 28 seconden nodig om de hoofdpagina te bereiken en tot 10 seconden van video naar video. Het is niet verwonderlijk dat cloudgebaseerd computergebruik met Google-tools zoals Gmail en Documenten ook erg traag en bijna onbruikbaar was vanuit het oogpunt van productiviteit.

Cloud-gebaseerd computergebruik met Google-tools zoals Gmail en Documenten was ook erg traag en bijna onbruikbaar vanuit productiviteitsoogpunt.

Aan de andere kant ging het streamen van Netflix en Hulu via de browser prima. Hulu-streaming vertoonde meer dan Netflix een uitgesproken vertraging bij het kiezen van inhoud, afspelen, pauzeren en minimaliseren en maximaliseren naar volledig scherm. De Netflix-app, die vooraf is geïnstalleerd op de HP Stream 11, presteerde beter dan de browser. Ik vond het vooral leuk dat ik het scherm kon minimaliseren en toch kon afstemmen op wat ik aan het kijken was, terwijl ik ook op het web surfte en tegelijkertijd andere applicaties gebruikte.

Al met al is deze laptop in staat om meerdere platen te balanceren, hoewel met een beetje vertraging en wat extra draaien.

Deze laptop kan meerdere platen balanceren, maar met een beetje vertraging en wat extra draaien.

Audio: Aangenaam goed afgerond

Een van de beste eigenschappen van de HP Stream 11 is de geluidskwaliteit. Hoewel de stereoluidsprekers aan de onderkant van het apparaat zijn geplaatst, is er bijna geen demping of hardheid met of zonder koptelefoon. Audio van games, Spotify, Netflix en Hulu was helder en verrassend dynamisch, van muziek tot dialoog.

Audio van games, Spotify en Netflix en Hulu was overal helder en verrassend dynamisch.

Netwerk: Fatsoenlijke prestaties

Ookla Speedtest-metingen toonden aan dat deze HP-laptop langzamer is dan een MacBook 2017 die downloadsnelheden van 90-120 Mbps registreert op mijn Xfinity ISP van 200 Mbps (in de omgeving van Chicago). De HP Stream 11, die ook een Wi-Fi 5-apparaat is, klokte op verschillende momenten van de dag gemiddeld 55-75 Mbps. Het snelste resultaat dat ik logde was 100 Mbps op de 5 GHz-band. Ondanks het snellere lezen, waren browsen en gamen niet sneller of soepeler.

Camera: wazig en niet indrukwekkend

Een laptopcamera is misschien niet je grootste prioriteit, maar als je een notebook wilt die je kunt gebruiken voor videoconferenties van hoge kwaliteit voor school of werk, is dit misschien niet de juiste keuze. Hoewel de camera zonder veel vertraging functioneert, was hij erg wazig en wazig. Ik kon dit ook niet oplossen door de lichtomstandigheden op te fleuren. De standaard HDR-instelling helpt de zachtheid van de camera niet. Ik merkte geen vertraging bij videochatten, maar door de slechte kwaliteit zou ik ze vermijden wanneer ik maar kon.

Batterij: Goed voor het streamen van marathons

In de loop van een werkdag en toen ik overstapte van verschillende apps, waaronder de browser, Spotify, Microsoft Word en gaming, ontdekte ik dat de batterij het iets minder dan 8 uur volhield. Dat is redelijk dichtbij, maar net iets minder dan de maximale capaciteit van 9,25 uur van de fabrikant.

Met alleen streaming-activiteit kan de batterij een solide 5 uur aan. Gamen leek de grootste energieverslinder te zijn. Zelfs slechts 1 uur spelen deed de batterij leeglopen van 72 procent naar 48 procent. Maar de HP Stream 11 bleek consistent met een oplaadtijd van 2,5 uur. Als je dit in een handbagage opbergt voor een kortere vliegreis of een film wilt kijken of een paar afleveringen wilt streamen voor een middag, kan deze machine dat doen.

Software: S-modusbeperkingen

De HP Stream 11 wordt standaard geleverd met Windows 10 Home in S-modus. Hoewel dit besturingssysteem erg lijkt op Windows 10, zijn er enkele significante verschillen. De meest strikte is het feit dat u geen apps kunt downloaden die niet in de Microsoft Store worden verkocht. Als je een fan bent van een andere browser dan Edge en de Bing-zoekmachine, zul je het moeten missen.

Browservoorkeuren terzijde, dit kan geen probleem zijn als u een toegewijde Windows-gebruiker bent. Je vindt waarschijnlijk alle apps die je nodig hebt in de Microsoft Store. En als u deze machine met kinderen deelt of niet het gevoel hebt dat u de gevaren wilt die gepaard kunnen gaan met het downloaden van apps van derden (malware, virussen, enz.), biedt S Mode dat beveiligingsniveau. En u kunt de S-modus vrijwillig verlaten, maar u kunt er niet naar terugkeren als u van gedachten verandert.

Image
Image

Bottom Line

De HP Stream 11 kost ongeveer $ 200, wat hem in goed gezelschap brengt met vergelijkbare notebooks die zijn ontworpen om draagbaar te zijn, fatsoenlijk voor streaming en basiscomputergebruik, en een solide batterijduur bieden. Wat dit apparaat iets voor op vergelijkbare modellen plaatst, vooral van de Chromebook-variant, is de opname van een gratis Office 365 Personal-abonnement van 12 maanden, dat $ 70 per jaar kost, en Netflix-software uit de doos.

HP Stream 11 versus Samsung Chromebook 3

In veel opzichten heeft de HP Stream 11 dezelfde mogelijkheden en beperkingen als de Samsung Chromebook 3 (zie over Samsung). Als je een fan bent van de Google-tools voor het delen van e-mail en documenten en geniet van het streamen van YouTube-inhoud, biedt de Chromebook 3 het duidelijke voordeel. U krijgt direct toegang tot al deze tools en het volledige scala aan Google-services. U kunt deze services ook gebruiken op de HP Stream 11, maar de toegang kan variëren en zal waarschijnlijk achterblijven bij de prestaties van de Samsung Chromebook 3.

De HP Stream 11 is iets lichter en biedt betere luidsprekers, maar de Samsung Chromebook 3 heeft een batterij die langer meegaat en een iets beter scherm. Als er een of twee Windows-apps zijn waar je niet zonder kunt, is het mogelijk om ze op Chrome OS uit te voeren als je de uitdaging aangaat om Windows op een Chromebook te installeren.

Beide besturingssystemen hebben beperkingen. Als je een toegewijde gebruiker bent in beide OS-richtingen, lijkt je beslissing misschien duidelijk, maar als je systeemonafhankelijk of ruimdenkend bent, kan het erop neerkomen hoeveel flexibiliteit je wilt en hoe dat past in de algehele waarde foto.

Een stijlvol, eenvoudig notitieboek dat de bank niet kapot maakt of je zwaar maakt

De HP Stream 11 presteert de basis goed in een draagbare vormfactor en met een capabele batterij en indrukwekkende luidsprekers. Hoewel Windows 10 Home in S-modus beperkingen met zich meebrengt, zijn ze minimaal voor toegewijde Windows-gebruikers en kunnen ze voordelig zijn voor kopers die een veilige, gezinsvriendelijke notebook willen.

Specs

  • Productnaam Stream 11
  • Product Merk HP
  • SKU 11-ak1020nr
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 2,3 lbs.
  • Productafmetingen 11,08 x 7,59 x 0,66 inch.
  • Kleur Wit, Grijs, Blauw, Paars
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Windows 10 Home in S-modus
  • Processor Intel Atom x5 E8000 1.04GHz
  • Geheugen 4GB
  • Schermgrootte 11,6 inch
  • Batterijcapaciteit 9 uur en 15 min
  • Poorten USB 3.0 x2, USB 3.1 Type-C, HDMI, hoofdtelefoon/microfoon, AC slimme pin

Aanbevolen: