LG Stylo 4 Review: een stylustelefoon in een betaalbaar pakket

Inhoudsopgave:

LG Stylo 4 Review: een stylustelefoon in een betaalbaar pakket
LG Stylo 4 Review: een stylustelefoon in een betaalbaar pakket
Anonim

Bottom Line

De LG Stylo 4 is een betaalbare, goed afgeronde telefoon en een uitstekende optie als je een apparaat wilt met een ingebouwde stylus voor productiviteit.

LG Stylo 4

Image
Image

We hebben de LG Stylo 4 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG Stylo 4 vertoont meer dan een voorbijgaande gelijkenis met Samsung's vlaggenschip Galaxy Note-serie, zowel qua uiterlijk als qua meegeleverde stylus. Voor ongeveer een kwart van de prijs van een Note krijg je een telefoon die, althans op het eerste gezicht, veel van de functies van zijn high-end concurrenten lijkt te bieden. Tijdens het testen bleek het een telefoon te zijn die boven zijn gewicht uitkwam, ondanks dat hij aan de oudere kant was.

Image
Image

Ontwerp en functies: een magneet voor krassen met een handige stylus

De LG Stylo 4 ziet er net zo strak en stijlvol uit als elke andere vlaggenschiptelefoon op de markt. Het heeft misschien geen gebogen randen, twijfelachtige inkepingen of een randloos scherm, maar het is zeker niet lelijk of omvangrijk. Het is een traditioneel ontwerp dat prima werkt voor de gemiddelde gebruiker.

Hoewel het scherm vingerafdrukken en vlekken op bewonderenswaardige wijze lijkt af te stoten, is de achterkant van het apparaat een ander verhaal. Op het moment dat we de Stylo 4 uit de plastic verpakking haalden, kreeg hij meteen een laag vuil. Alles wat maar in de buurt komt, lijkt een teken achter te laten, en toen we probeerden het schoon te maken met de meegeleverde doek, ontdekten we tot onze ontsteltenis dat er kleine krasjes waren achtergelaten.

Tijdens onze tests kreeg het achterpaneel kras na kras, ondanks onze inspanningen om schade te voorkomen. We raden aan om een skin of hoesje voor deze telefoon te kopen en deze aan te brengen zodra je het apparaat uit de doos ha alt.

Schrijven en tekenen met de stylus was verrassend eenvoudig en bevredigend, en we waren onder de indruk van hoe nauwkeurig het is.

Aan de andere kant kan de plastic achterkant als een voordeel worden beschouwd ten opzichte van het gladde en breekbare glas van duurdere telefoons. Het is gemakkelijk om een goede grip op de Stylo 4 te krijgen, hoe dun hij ook is. Hij is echter vrij lang en breed met zijn grote 6,2-inch display, dus we moesten echt moeite doen om hem met één hand te bedienen.

Knop- en cameraplaatsing is standaard, net als de plaatsing van IO-poorten. Als je ooit eerder een Android-smartphone hebt gebruikt, zou je je meteen thuis moeten voelen bij de Stylo 4. Wat hem opv alt, is de stylus, die zich in zijn eigen slot in de rechterbenedenhoek van de telefoon bevindt.

Nogmaals, dit is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 10, maar toegang tot de stylus is enigszins kieskeurig in vergelijking met de implementatie van Samsung. Waar Samsung een elegant press-to-release-systeem heeft, heeft LG een veel rudimentairere methode gebruikt waarbij de stylus met een vingernagel wordt uitgetrokken. Dit is niet bijzonder moeilijk of onhandig, maar het is zeker inferieur aan het stylussysteem van Samsung. Erger is de methode om de stylus terug te plaatsen, die in dezelfde richting moet worden vervangen. We raakten hier nooit aan gewend tijdens het testen van de telefoon, en het opnieuw plaatsen van de stylus was altijd een beetje frustrerend.

Schrijven en tekenen met de stylus was verrassend eenvoudig en bevredigend, en we waren onder de indruk van hoe nauwkeurig het was. We hadden geen moeite om leesbare aantekeningen te maken zonder enige oefening.

We vonden de vingerafdruklezer aan de achterkant van het apparaat onder de camera snel en nauwkeurig. Het kan ook worden gebruikt voor meer dan alleen het ontgrendelen van de telefoon, met vingerafdrukbewegingen waarmee u optioneel de camerasluiter kunt activeren of de meldingsbalk kunt openen, naast andere functies.

Bottom Line

Het instellen van de Stylo 4 was een heel eenvoudig proces, niet anders dan het instellen van een Android-telefoon. U kiest gewoon uw taal, logt in op uw Google-account en gaat akkoord met alle licentievoorwaarden. De telefoon wordt geleverd met een aantal Amazon-apps geïnstalleerd en u wordt gevraagd om in te loggen op uw Amazon-account. Ons model werd geleverd met alle meest recente firmware-updates voorgeïnstalleerd, wat een leuke touch was en ons behoedde voor wachten.

Weergavekwaliteit: bekwaam, hoewel eenvoudig

De Stylo 4 heeft een 6,2-inch Full HD+ 2160 x 1080 LCD-scherm dat scherp en kleurnauwkeurig is. Met een maximale helderheid van 476 nits is het meer dan voldoende om in moeilijke lichtomstandigheden te kijken, en het is een van de beste aspecten van de telefoon. Het is opmerkelijk krasbestendig (vooral in vergelijking met de achterkant van het apparaat), dus je hoeft geen schermbeschermer te gebruiken tenzij je extra veilig wilt zijn.

Het is echter vermeldenswaard dat dit slechts een LCD is en niet profiteert van de diepe zwarttinten en ongelooflijke levendigheid en contrast van hoogwaardige AMOLED-panelen. Dat gezegd hebbende, LCD is een perfect bruikbaar schermtype met goede kijkhoeken, meer duurzaamheid en minder risico op inbranden dan OLED-schermen. Net als de rest van de ontwerpfilosofie is het praktisch, zo niet bijzonder opvallend.

Image
Image

Prestaties: al het werk en geen spel

De verouderde Qualcomm Snapdragon 450-processor in de Stylo 4 stamt al uit 2017 apps begint de telefoon echt oud te worden.

We hebben PCMark uitgevoerd en kregen een algemene Work 2.0-score van 4, 330, een score die niet spectaculair is in vergelijking met nieuwere apparaten. Interessant genoeg werd de score grotendeels naar beneden gesleept door de tests Schrijven 2.0 (2, 806) en Gegevensmanipulatie (3, 077), en als die scores niet waren geweest, zou het gemiddelde veel hoger zijn geweest. Het scoorde bijzonder goed als het ging om videobewerking (5, 232) en vooral fotobewerking (7, 296). Webnavigatie stond stevig in het middelpunt met een score van 4, 619.

Dit is een uitstekende betaalbare smartphone voor degenen die echt een geïntegreerde stylus willen.

Voor grafische tests hebben we GFXbench T-Rex en Car Chase-tests uitgevoerd. Voor de T-Rex-test haalde de telefoon gemiddeld 20 frames per seconde (fps) en een algemene score van 1. 115 frames. Dat is behoorlijk beroerd in vergelijking met de meeste andere mobiele apparaten die scoren in het bereik van 2.000 tot 4.000 frames. Car Chase was een nog slechtere ervaring, waarbij de telefoon slechts 3,2 fps haalde met een score van 189,9 frames - dat is tussen de 5 en 10 keer slechter dan de meeste andere apparaten.

Met die scores in gedachten, verwacht niet dat je grafisch veeleisende games speelt met iets beters dan de minimale video-instellingen. We speelden DOTA: Underlords, een van de nieuwste en beste mobiele games, en ontdekten dat het alleen minimale grafische instellingen kon beheren met behoud van een redelijke framerate. Zelfs toen merkten we veel grafische glitches en af en toe gevallen van frames. Om de een of andere reden weigerde de in-game held Pudge om volledig te renderen en werd hij alleen weergegeven als een spookachtig zwevend rood slagersschort.

Connectiviteit: Perfect acceptabel

De LG Stylo 4 presteerde redelijk goed binnen en buiten op het netwerk van Verizon, maar het is vermeldenswaard dat we de Stylo 4 hebben getest in het zuidwesten van Washington, dat erg landelijk is met fragmentarische, inconsistente dekking, en de snelheid varieert enorm van locatie naar locatie. We waren in staat om 19,0 Mbps naar beneden en 8,5 Mbps naar boven te halen op één locatie, wat consistent was met de resultaten van de LG K30. We hebben betere resultaten behaald met de Galaxy Note 10, maar hier in de Pacific Northwest is het moeilijk om tot een beslissende conclusie te komen op het gebied van connectiviteit.

In praktische termen hadden we geen problemen om op internet te surfen, video van Netflix of YouTube te streamen en zelfs online games te spelen, zolang we ons in een gebied met een goede dekking bevonden.

Wi-Fi-connectiviteit is geweldig, met solide dual-band dekking. Je krijgt ook Bluetooth 4.2, maar geen NFC-mogelijkheid. Dit betekent dat de telefoon niet compatibel is met software zoals Android Pay of bepaalde bestandsoverdrachtmethoden.

Geluidskwaliteit: Volledig gemiddeld

De Stylo 4 leverde voldoende geluidskwaliteit via de enkele luidspreker aan de onderkant van het apparaat. Muziek was ook redelijk aangenaam om naar te luisteren, hoewel het een beetje modderig kon zijn en het basbereik ontbrak.

De locatie van de luidspreker voorkwam dat we deze per ongeluk met onze hand bedekten, zoals het geval was bij sommige smartphoneluidsprekers die zich aan de achterkant van het apparaat bevinden. Dat gezegd hebbende, verwacht niet echt iets opwindends van de Stylo 4 in termen van geluidskwaliteit, en voor de meeste luisterervaringen wil je een koptelefoon, oordopjes of een externe luidspreker gebruiken.

De geluidskwaliteit was perfect acceptabel voor telefoongesprekken. We waren in staat om te horen en gehoord te worden, zelfs in enigszins luidruchtige omgevingen.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: goed maar niet geweldig

Bij goed licht biedt de Stylo 4 een redelijk goede beeldkwaliteit dankzij de 13-megapixelcamera aan de achterkant. Details waren redelijk scherp en de video ziet er goed uit. Het is snel scherp te stellen en gemakkelijk te gebruiken, waardoor u goede, maar niet verbazingwekkende resultaten krijgt. De kleurnauwkeurigheid was goed, maar we ondervonden problemen met het overbelichten van hooglichten door de camera.

fotografie bij weinig licht is slecht, met veel ruis en modderige, onduidelijke details. Verwacht goede prestaties bij fel licht, maar je zult 's nachts of in donkere binnenomgevingen niet veel geweldige foto's maken.

Je krijgt een vreemd assortiment van verschillende modi met de Stylo 4. Naast Auto is er de voedselmodus waarmee je in wezen de temperatuur van de scène kunt regelen. Match Shot maakt een foto met zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant en plakt ze aan elkaar. Gidsopname maakt een van de verschillende voorbeeldfoto's (een kom noedels, een lolly en een smartphone), en er zijn verschillende andere modi, waaronder panorama, waarvan we vonden dat deze redelijk goed werkt.

De camera aan de voorzijde is 5 megapixels en levert ook respectabele resultaten op. Het bevat typische portretmodi die onvolkomenheden opruimen of achtergronden vervagen, zij het met een minder dan consistent aangenaam effect.

Bottom Line

De batterij van 3.800 mAh leverde voldoende sap, waardoor we de looptijd ongeveer 9 uur konden verlengen voordat we hem uiteindelijk leeg hadden. Het zou gemakkelijk de volledige loop van een gemiddelde werkdag moeten duren en nog wat. Het duurt ongeveer 1,5 uur om tot 100 procent op te laden.

Software: de basis-, Amazon- en stylus-apps

De LG Stylo 4 wordt geleverd met heel weinig bloatware. Afgezien van de gebruikelijke Android-apps, vindt u ook een reeks vooraf geïnstalleerde Amazon-apps, evenals LG's stylus-gerelateerde apps die toegankelijk zijn via een zwevend dock dat opent in een menu met links naar verschillende apps. Deze worden gebruikt om snel aantekeningen te maken, schermafbeeldingen te maken en om een paar andere functies uit te voeren. De integratie is meestal goed, hoewel we soms vonden dat de standaard app voor het maken van notities moeilijk te gebruiken was in vergelijking met het uitstekende systeem van Samsung in zijn Note-telefoons.

Prijs: Betaalbaar Opmerking alternatief

Met een adviesprijs van $300 is de Stylo 4 een koopje voor een met een stylus uitgeruste telefoon. Je zou verwachten dat je het ook voor veel minder dan die prijs kunt vinden. Wat u beta alt, varieert natuurlijk enorm, afhankelijk van waar u het koopt. Op het gebied van budgettelefoons zou je iets nieuwer kunnen vinden voor minder, maar de kwaliteit van de stylus en het scherm zou het gemakkelijk kunnen rechtvaardigen om de Stylo 4 tegen de volledige adviesprijs te kopen.

Als je het idee om een groots op een telefoon neer te zetten niet leuk vindt, maar wel een stylus wilt, dan is de Stylo 4 een redelijke budgetoptie.

LG Stylo 4 vs. Samsung Galaxy Note 10

Het vergelijken van twee telefoons in zulke verschillende prijsklassen is niet eerlijk, maar de stylus, vormfactor en duidelijke bedoeling van de Stylo 4 maken de vergelijking onvermijdelijk. Dit is een telefoon die onmiddellijk in de smaak zal vallen bij iedereen die een stylus wil, maar niet een fortuin wil uitgeven aan de Note.

Simpel gezegd, de Note 10 is een eersteklas, high-end vlaggenschipapparaat, en elke iteratie is het toppunt van zijn generatie smartphones. Als u zich de noodzakelijke verandering kunt veroorloven, zult u er zeker geen spijt van krijgen om voor zo'n high-end apparaat te gaan.

Dat gezegd hebbende, er is een argument voor goedkopere apparaten zoals de Stylo 4. Het is op geen enkele manier een beter apparaat, maar voor een kwart van de kosten krijg je enorm waar voor je geld. De Stylo 4 is geen opwindend apparaat, maar het is in principe in staat tot alles wat de Note is, zij het in een sterk verminderde capaciteit. Het komt allemaal neer op wat je wilt uitgeven. Als je het idee om een grand op een telefoon neer te zetten niet leuk vindt, maar een stylus wilt, dan is de Stylo 4 een redelijke budgetoptie.

Het budgettype van productiviteit

De Stylo 4 zal nooit prijzen winnen voor innovatie, kracht of design, maar dat hoeft ook niet. Dit is een apparaat dat speciaal is gebouwd om productiviteitsgerichte consumenten een apparaat te bieden met de basisfunctionaliteit van een apparaat uit de Samsung Galaxy Note-serie. Het doet dit opmerkelijk goed en fungeert als een betaalbare smartphone voor degenen die echt een geïntegreerde stylus willen.

Specs

  • Productnaam Stylo 4
  • Product Merk LG
  • UPC 6261400
  • Prijs $299,99
  • Productafmetingen 3,06 x 0,32 x 6,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Verizon, Sprint, T-Mobile en AT&T
  • Platform Android
  • Processor 1,8 GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon SDM450-processor
  • RAM 2 GB
  • Opslag 32GB
  • Achteruitrijcamera 13 MP
  • Frontcamera 5 MP
  • Flits enkele LED
  • Beeldscherm 6,2” FHD+ FullVision TFT-scherm 18:9 Beeldverhouding 2160 x 1080
  • Batterijcapaciteit 3, 300mAh lithium-ion
  • Poorten USB type-C 2.0, 3,5 mm audiopoort
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: