Garmin GPSMAP 64st Review: een goed afgeronde handheld GPS

Inhoudsopgave:

Garmin GPSMAP 64st Review: een goed afgeronde handheld GPS
Garmin GPSMAP 64st Review: een goed afgeronde handheld GPS
Anonim

Bottom Line

De Garmin GPSMAP 64st is een ongecompliceerd, gebruiksvriendelijk handheld GPS-systeem voor de enthousiaste wandelaar, maar wees bereid om een premium te betalen voor eenvoud.

Garmin GPSMAP 64st

Image
Image

We hebben de Garmin GPSMAP 64st gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoewel velen van ons misschien meer bekend zijn met Garmin als het navigatieartefact van weleer, worden speciale GPS-apparaten steeds populairder onder enthousiaste wandelaars die liever hun telefoon achterlaten tijdens een wandeling. De GPSMAP 64st is zo'n apparaat voor enthousiaste wandelaars, met een gebruiksvriendelijke interface en een lange batterijduur.

We namen de Garmin GPSMAP 64st mee naar de Pacific Northwest, waar we het stevige handheld-apparaat een goede test gaven langs de schilderachtige hellingen van de Tualatin.

Design: meer dan een functionele erfenis

Met een lengte van meer dan zes centimeter, een breedte van 2,4 centimeter en een gewicht van meer dan een halve pond wanneer volledig geladen met batterijen, heeft de GPSMAP 64st een nogal onhandige constructie met de esthetiek van een ouderwetse walkie- talkie. Hoe dan ook, het apparaat past ergonomisch in de palm van de hand en de rubberen buitenkant en getextureerde ribbels geven het een comfortabele, antislip afwerking. De GPSMAP 64st wordt geleverd met een karabijnhaak die u gemakkelijk aan een rugzak of aan een achterzak van jeans kunt vastmaken voor als u hem niet gebruikt.

Image
Image

Hoewel de Garmin GPSMAP 64st misschien geen prijs in de wacht sleept voor een revolutionair ontwerp, heeft het product een functionele focus die een buitenliefhebber gemakkelijk kan waarderen. Met een IPX7-classificatie is de GPSMAP 64st bijvoorbeeld geschikt voor gebruik in de regen, sneeuw en zelfs tot 30 minuten onderdompeling in water tot een meter diepte. Dit betekent dat dit GPS-systeem in staat moet zijn om per ongeluk in een ondiepe beek te weken zonder wandelaars hoog en droog achter te laten.

Je bedient de GPSMAP 64st met een reeks knoppen en een vierkant richtingstoetsenbord. Het eenvoudige toetsenbord is heerlijk gebruiksvriendelijk, maar het is even wennen voordat het navigeren door het systeem een tweede natuur wordt. Het ontbreken van LED-knoppen kan het ook frustrerend maken om het apparaat in het donker te gebruiken, hoewel het scherm met achtergrondverlichting voldoende lumen uitstra alt om de klus te klaren. De knoppen geven het apparaat een utilitaire uitstraling in het touchscreen-tijdperk, maar deze voegen ook trail verdienste toe en functionaliteit voor alle weersomstandigheden, waardoor het gemakkelijk is om door het systeem te navigeren, zelfs met dikke handschoenen aan.

Hoewel [het] misschien geen prijzen mee naar huis neemt voor revolutionair ontwerp, heeft het product een functionele focus die een buitenliefhebber gemakkelijk kan waarderen.

Om ruimte te maken voor het toetsenbord en de knoppen op de voorkant van het apparaat, moest Garmin de schermgrootte aanzienlijk inleveren met GPSMAP 64st. Met slechts 1,43 inch bij 2,15 inch is dit vrij kleine scherm voldoende, hoewel het soms een beetje krap aanvoelt.

Instelproces: een langdurig proces

Het is redelijk veilig om te zeggen dat de meeste mensen een Garmin GPS in een of andere vorm hebben gebruikt. Vanuit het oogpunt van gebruikerservaring is de GPSMAP 64st een nostalgische trip down memory lane. Het apparaat gebruikt vrijwel hetzelfde platform als de klassieke Garmin dashboard-gps-systemen tot aan de kenmerkende pictogrammen. Garmin heeft zeker de "als het niet kapot is, repareer het dan"-benadering voor zijn gebruikersinterface, en dit gebrek aan franje maakt het gemakkelijk om direct op te pikken en direct uit de doos te navigeren.

De GPSMAP 64st heeft een vrij eenvoudig installatieproces en het duurt slechts een paar minuten om het apparaat als basis-GPS in gebruik te nemen, maar het instellen van enkele van de meer geavanceerde functies kan een beetje lastig zijn. Het apparaat kan worden gevoed door een paar AA-batterijen of een oplaadbare NiMH-batterij (nikkelmetaalhybride). Beide opties worden apart verkocht.

Het duurt maar een paar minuten om het apparaat als basis-GPS in gebruik te nemen, maar het instellen van enkele van de meer geavanceerde functies kan een beetje lastig zijn.

Uiteindelijk zijn we voor de klassieke AA-batterijroute gegaan, hoewel het apparaat wordt geleverd met een USB-kabel als je kiest voor de optie oplaadbare batterij. Als het apparaat eenmaal is geperst, duurt het ongeveer een minuut om satellieten te verkrijgen voordat het apparaat rijklaar is, maar het kost wat meer tijd om het apparaat trailwaardig te maken.

Software en navigatie: gedateerd maar veel opties

Om zich te onderscheiden in een wereld vol navigatie-apps en andere GPS-systemen, gaat Garmin volledig voor zijn BaseCamp-software en BirdsEye Satellite Imagery-capaciteit. Soms lijkt de GPSMAP 64st gewoon een manier om de gebruiker de matte BaseCamp-software op te dringen, maar het is een noodzakelijk kwaad om het apparaat volledig te gebruiken. Gelukkig heeft de Garmin-ondersteuningspagina een uitgebreide reeks instructievideo's om u te helpen bij alles, van het installeren van buitenkaarten tot het overzetten van gegevens naar het toestel.

Ondanks dat het gedateerd is, geeft BaseCamp avonturiers toegang tot kleurenkaarten met hoge resolutie (TOPO 100K, TOPO 24K, enz.) met handige hulpmiddelen voor reisplanning en buitenfuncties om het meeste uit elk uitje te halen. U hebt echter computertoegang nodig om deze gekleurde kaarten met hoge resolutie te downloaden. Zodra het BaseCamp-programma is geïnstalleerd, kunt u inzoomen op een toekomstig avontuur, het gebied bijsnijden en vervolgens de kwaliteit van de kaart kiezen. Houd er rekening mee dat kaarten van hogere kwaliteit meer gegevens bevatten dan kaarten van lagere kwaliteit en dat dit de grootte van het gebied dat u in één keer kunt downloaden, beperkt. Dit betekent dat u mogelijk meerdere kaarten met hoge resolutie moet downloaden om grotere gebieden te bestrijken of genoegen moet nemen met grotere kaarten van lagere kwaliteit voor het gemak en de opslag.

Image
Image

Zodra deze kaarten zijn gedownload, kunt u deze gegevens importeren in het interne geheugen van GPSMAP 64st 8 GB of het bestand naar een microSD-kaart slepen (apart verkrijgbaar). Houd er rekening mee dat de GPSMAP 64st wordt geleverd met een gratis abonnement van een jaar op BirdsEye, maar na het einde van deze periode moet u het abonnement verlengen voor $ 29. Dit voelt heel erg aan als een speciale apparaatversie van een "gratis app" met gotcha in-app-aankopen.

Ten slotte, om de noodzaak om je telefoon uit je rugzak te graven terwijl je onderweg bent, is het mogelijk om de GPSMAP 64st en de telefoon via Bluetooth te synchroniseren om gemakkelijk locatie-informatie te delen, sms-berichten te lezen en deze altijd te ontvangen. belangrijke Instagram-meldingen.

Je hebt computertoegang nodig om gekleurde kaarten met hoge resolutie te downloaden.

Bottom Line

Als het gaat om het meten van een draagbare GPS, is niets belangrijker dan signaal, levensduur van de batterij en nauwkeurigheid. Garmin beweert dat de GPSMAP 64st een batterijduur van 16 uur heeft, en hoewel de schattingen van de fabrikant doorgaans nogal optimistisch zijn - zo niet allemaal bedrieglijk optimistisch - op basis van onze tests, houden de verwachtingen van de batterijlevensduur stand. Met continu gebruik en intermitterende check-ins voor updates, hebben we in ongeveer 7 uur ongeveer de helft van de batterij leeggemaakt. Tijdens ons uitje dook het GPS-signaal nooit onder de drie balken (zelfs op grotere hoogte). De voorgeladen TOPO 100K-kaarten waren helder en duidelijk en het kostte ons maar een paar ogenblikken om te beseffen dat de GPSMAP 64st niet je klassieke boodschappen-getter Garmin is - zelfs als de gebruikersinterface in jaren niet is veranderd.

Kenmerken: Tal van extra's om van te genieten

De GPSMAP 64st biedt ook tal van bonusfuncties die het vermelden waard zijn. De functie Tracks fungeert als een opgeslagen reeks digitale broodkruimels van elk van je avonturen, zodat gebruikers gemakkelijk hun stappen kunnen volgen. Met BaseCamp kunnen gebruikers de hoogte van een specifiek punt controleren en met terugwerkende kracht een favoriete wandeling wijzigen en deze informatie delen met een vriend.

Image
Image

Om de een of andere reden pusht Garmin echt de meegeleverde Geocaching-mogelijkheid en aangezien we ons in Oregon bevonden, de staat waar Geocaching begon, konden we niet anders dan deelnemen aan deze onnodige, zij het leuke, bonusfunctie. De GPSMAP 64st wordt geleverd met meer dan 250.000 voorgeladen geocaches en met slechts een paar klikken hadden we toegang tot lokale caches in het Portland Metro-gebied met namen als J. C. Pennies III, Bus Stop 4, Big Gulp Cup en Kenny's Sacrifice. Welke schatten moeten er nog ontdekt worden op deze sites? Wie zal het zeggen? En dat is het halve plezier.

Bottom Line

Momenteel verkoopt Garmin de GPSMAP 64st voor $ 349, hoewel het product op het moment van schrijven voor aanzienlijk minder beschikbaar is op Amazon. Desalniettemin is het een grote investering om dit bedrag te laten vallen, maar een premium handheld GPS met een touchscreen en een groter scherm zal de prijs vrij snel met honderden dollars verhogen. Zoals het geval is met elk niche-specifiek product, is het belangrijk om te bepalen welke specificaties nodig zijn voor een typisch uitje. Als uw behoeften niet al te veeleisend zijn, is de Garmin GPSMAP 64st meer dan voldoende om u veilig thuis te brengen van een wandeling.

GPSMAP 64st vs. Montana 680t

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Garmin op dit moment een beetje een hoekje heeft op de GPS-markt. In feite is het niet eens dichtbij en de concurrentie is in wezen een intra-Garmin familievete.

Het vinden van het juiste product komt neer op het vinden van de juiste balans tussen prijs en functionaliteit om aan uw behoeften te voldoen, en elke outdoorliefhebber zal zijn eigen voorkeuren hebben om te overwegen. Heb je die ingebouwde camera en het touchscreen-display echt nodig, of volstaat een eenvoudige wandel-GPS?

Omwille van de navigatie naast elkaar, kost het touchscreen 8G Montana 680t met een 8-megapixelcamera momenteel $ 599. De Montana 680t heeft een veel groter scherm van 2 inch breed en 3,5 inch hoog, maar is ook aanzienlijk zwaarder dan de 64st met een gewicht van bijna 12 gram wanneer hij wordt geladen met drie AA-batterijen. Aan de meer betaalbare kant van het spectrum biedt Garmin momenteel de 4GB GPSMAP 64 aan voor ongeveer $ 250.

Geïnteresseerd in andere opties? Lees nu onze lijst met de beste draagbare GPS-trackers op de markt.

Een waardige trailmate en welkome multitool

Casual wandelaars hebben misschien niet de ruime interne opslag nodig, maar meer enthousiaste buitenenthousiastelingen zullen de grotere ruimte voor topologische kaarten van hogere kwaliteit waarderen. Wat gewone kampeerders betreft, deze personen zijn misschien meer dan tevreden als ze aan hun lot worden overgelaten en een eenvoudige wandel-app hebben.

Specs

  • Productnaam GPSMAP 64st
  • Product Merk Garmin
  • Prijs $349.00
  • Gewicht 9,3 oz.
  • Productafmetingen 2,4 x 6,3 x 1,4 inch.
  • Schermresolutie 160 x 240 pixels
  • Beeldschermtype 65-K kleuren TFT-scherm
  • Batterij Twee AA-batterijen (niet inbegrepen) NiMH oplaadbaar
  • Waterclassificatie IPX7
  • Geheugen 8GB

Aanbevolen: