Microsoft Surface Laptop 2 Review: een premium, goed afgeronde Windows-notebook

Inhoudsopgave:

Microsoft Surface Laptop 2 Review: een premium, goed afgeronde Windows-notebook
Microsoft Surface Laptop 2 Review: een premium, goed afgeronde Windows-notebook
Anonim

Bottom Line

Microsoft's Surface Laptop 2 is een scherpe allround optie voor diegenen die op zoek zijn naar een gepolijste en eersteklas notebook voor dagelijks gebruik.

Microsoft Surface Laptop 2

Image
Image

We hebben de Microsoft Surface Laptop 2 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De originele Surface Laptop was een goed ontworpen stuk hardware dat werd tegengehouden door bescheiden componenten en de functiebeperkte Windows 10 S-versie van het besturingssysteem, maar de Surface Laptop 2 is Microsoft's kans om het idee te geven nog een poging. Het resultaat is een winnaar. De Surface Laptop 2 is een overtuigende ultradunne notebook, met een slank en onderscheidend ontwerp, solide kracht en batterijduur, en een geweldig aanraakscherm. Gepositioneerd als een rivaal van Apple's MacBook Air, levert het een vergelijkbare ervaring met meer kracht en een lagere startprijs.

Dit is waarom de Microsoft Surface Laptop 2 de moeite van het bekijken waard is.

Image
Image

Ontwerp en functies: het is absoluut uniek

Vanaf de bovenkant van onze Platinum-recensie-eenheid probeert de Surface Laptop 2 onmiskenbaar de minimale schtick van Apple te ontginnen, met een bekende grijze tint aluminium en een reflecterend logo in het midden. De bordeauxrode, kob altblauwe en zwarte versies bieden echter een soort allure die anders is dan wat Apple in zijn eigen kleurenassortiment heeft.

In gesloten toestand doet de wigvormige vorm ook denken aan de MacBook Air, hoewel hij niet identiek is. Klap het apparaat echter open en je zult een heel andere esthetiek aan de binnenkant vinden. Je zult meteen de unieke pluizige textuur op het onderste paneel opmerken, die het hele oppervlak rond het toetsenbord (inclusief tussen de toetsen) en het touchpad bedekt. Het is Alcantara, een suède-achtig materiaal dat wordt gebruikt voor zaken als vlamvertragende Formule 1-autostoelen en hoogwaardige hoofdtelefoons.

In plaats van je handpalmen op koud aluminium te laten rusten, liggen ze op een soort glad tapijt. De Alcantara-afwerking voelt luxueus aan, maar toegegeven, we maken ons zorgen over het onderhoud op de lange termijn.

Het is vreemd om op een laptop te vinden, en het geeft de Surface Laptop 2 een zeer onderscheidend gevoel. In plaats van je handpalmen op koud aluminium te laten rusten, liggen ze op een soort glad tapijt. De Alcantara-afwerking voelt luxueus aan, maar toegegeven, we maken ons zorgen over het onderhoud op de lange termijn. Zal het versleten raken door enkele maanden dagelijks gebruik? Zullen vuil en zweet het uiteindelijk een onaantrekkelijke uitstraling geven? Het is te vroeg om te zeggen, maar we zijn zeker benieuwd hoe het er over een jaar of twee uitziet en aanvoelt. Voor nu is het een zeer boeiende toevoeging.

Wat de duurzaamheid van de Alcantara op lange termijn ook is, het toetsenbord dat door het materiaal is omgeven, is een genot om op te typen. De toetsen hebben iets meer bewegingsvrijheid dan op de huidige MacBook Air, maar ze voelen zacht aan en zijn erg stil in gebruik. We konden zeer snel en efficiënt typen op de Surface Laptop 2. Het onderstaande touchpad is bescheiden formaat en reageert snel; het voelt niet zo soepel aan als de geweldige trackpads van Apple, maar het klaart absoluut de klus.

Met een diameter van 12,13 inch, een diepte van 8,79 inch en een dikte van 0,57 inch zijn de afmetingen vrij dicht bij de MacBook Air - zelfs het gewicht (2,76 pond) is bijna identiek aan de Air (2,75 pond). Het voelt ook op dezelfde manier dicht geconstrueerd en behoorlijk premium in bouw en ontwerp.

Helaas is de Surface Laptop 2 ongelooflijk zuinig met poorten, verpakt in slechts één USB 3.0-poort naast een Mini DisplayPort en een 3,5 mm koptelefoonpoort aan de linkerkant. De rechterkant heeft alleen de gepatenteerde Surface Connect-oplaadpoort, die niet zo efficiënt of gemakkelijk uit te lijnen is als de USB-C-kabels die worden gebruikt met sommige andere ultradunne laptops. Als de MacBook Air misschien te vooruitstrevend is door alleen USB-C-poorten op te nemen, lijkt de Surface Laptop 2 niet vooruitstrevend genoeg door geen USB-C-poorten aan boord te hebben.

De Alcantara-afwerking voelt luxueus aan, maar toegegeven, we maken ons zorgen over het onderhoud op de lange termijn.

De Surface Laptop 2 is uitgerust met een Windows Hello-gezichtsverificatiecamera, zodat je eenvoudig naar het apparaat kunt kijken om voorbij het vergrendelscherm te springen. Het is ongelooflijk snel en effectief, om nog maar te zwijgen van superhandig.

Het basismodel van de Surface Laptop 2 wordt geleverd met 128 GB interne opslag via een snelle solid-state drive (SSD). Dat is een bescheiden hoeveelheid ruimte om mee te werken, maar als je muziek en films streamt in plaats van ze te downloaden en geen grote cacheruimte nodig hebt om games te downloaden, dan zit je misschien wel goed. U kunt extra betalen om desgewenst 256 GB, 512 GB en 1 TB SSD-opties te verhogen.

Image
Image

Configuratieproces: het is eenvoudig

De Microsoft Surface Laptop 2 voor de eerste keer gebruiksklaar maken is geen probleem. Sluit gewoon de meegeleverde oplaadkabel aan op de voedingssteen, steek de steen in de muur en sluit de kabel aan op de laptop. Open het, druk op de aan/uit-knop en houd het scherm in de gaten.

Microsoft's Windows 10-installatiewizard is gelukkig vrij eenvoudig. Cortana, de gesproken A. I. assistent, begeleidt u door het proces van verbinding maken met een netwerk en inloggen op een Microsoft-account. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm en u zou geen probleem moeten hebben om binnen enkele minuten op het bureaublad te komen.

Display: Groot en mooi

Het 13,5-inch PixelSense-scherm van de Surface Laptop 2 is een absoluut hoogtepunt van het apparaat. Met een resolutie van 2256x1504 levert het een mooi helder scherm met gedurfde kleuren en een geweldig contrast. Het is niet zo scherp als de MacBook Air (2560x1600), die meer pixels per inch bevat, maar de Surface Laptop 2 propt nog steeds veel zichtbare details in scènes. Het is ook niet het helderste laptopscherm dat we hebben gebruikt, hoewel dat helemaal geen groot probleem is.

De beeldverhouding van 3:2 betekent dat het groter is dan je gemiddelde laptopscherm, wat een beetje extra ruimte biedt voor je apps. Het is ook een aanraakscherm, zodat u uw vinger kunt gebruiken om door de interface te navigeren of naar wens te tekenen. Je kunt ook voor de Surface Pen-stylus springen, als je serieus wilt schetsen op het scherm. In de praktijk hebben we onze vingers niet echt veel op het scherm gebruikt, maar de optie is er als je dat wilt.

Image
Image

Prestaties: het is solide krachtig

De Surface Laptop 2 is meer gericht op draagbaarheid dan op pure prestaties, dus het is niet bepaald een krachtpatser. Het basismodel wordt geleverd met een Intel Core i5-8250U-chip en 8 GB RAM. Toch komt het in de onderlinge strijd tegen de MacBook Air (2018) zeker naar voren. Beide zijn snelle laptops als het gaat om het omzeilen van elk respectievelijk besturingssysteem, surfen op het web en het gebruik van basis-apps, maar het verschil is duidelijker bij het spelen van games en het doen van benchmarktests.

Als je gewoon van plan bent om nonchalant te spelen, kan de Surface Laptop 2 sommige moderne 3D-games goed genoeg aan.

Op het gebied van gaming speelden we een aantal populaire multiplayer-games: auto-voetbal ravotten Rocket League en battle royale shooter Fortnite. Beide draaiden behoorlijk op een hogere resolutie dan op de MacBook Air, hoewel we de meeste grafische effecten nog moesten verkleinen omwille van de soepelheid en stabiliteit van de framesnelheid. Het eindresultaat was nauwelijks ideaal, en serieuze spelers zullen elders meer spierkracht willen zoeken voor pc-gaming onderweg. Maar als je gewoon van plan bent om nonchalant te spelen, kan de Surface Laptop 2 sommige moderne 3D-games goed genoeg aan.

In termen van benchmarking scoorde de Surface Laptop 2 1.017 punten met Cinebench, wat een merkbare verbetering is ten opzichte van de 657 punten van de MacBook Air. Op PCMark hebben we een score van 2, 112 genoteerd. Nogmaals, het heeft een bescheiden vermogen voor een laptop, maar voor de gemiddelde gebruiker is het voldoende vermogen om een reeks taken en behoeften aan te kunnen.

Bottom Line

Als het op geluidskwaliteit aankomt, neemt de Surface Laptop 2 genoegen met prima. Zonder zichtbare luidsprekers komt het geluid uit de kleine spleet in het scharnier - en zoals je zou verwachten van een smalle opening in een laptopscharnier, is het resultaat een beetje plat en niet erg vol klinkend. We hebben veel laptops gehoord die ongeveer zo klinken, en het is vrij normaal. We hoopten op beter, maar het is nauwelijks een dealbreaker.

Netwerk: maakt verbinding zoals verwacht

We zagen typische resultaten bij het verbinden met een wifi-thuisnetwerk, met een gemiddelde downloadsnelheid van ongeveer 30-35 Mbps en een uploadsnelheid van ongeveer 10 Mbps. We hebben direct na het testen van de Surface Laptop 2 een Motorola Moto Z4-smartphone op hetzelfde netwerk getest en zagen vergelijkbare snelheden zowel omhoog als omlaag. De Surface Laptop 2 kan verbinding maken met zowel 2,4GHz- als 5GHz-netwerken.

Image
Image

Batterij: hij zou een dag mee moeten gaan

Microsoft beweert dat de Surface Laptop 2 tot 14,5 uur lokale videoweergave kan bieden, en dat zou best waar kunnen zijn. Met de juiste combinatie van instellingen en geen Wi-Fi- of Bluetooth-connectiviteit die op je kosten wegzuigt, kun je waarschijnlijk dubbele cijfers halen bij het offline afspelen van video. Dat zou de Surface Laptop 2 tot een ideale reisgenoot kunnen maken.

Dat is echter niet hoe we laptops gebruiken in ons dagelijks leven, en bij intensievere tests zagen we ongeveer de helft van dat aantal. Anekdotisch gezien zagen we meestal ongeveer 7 uur werkgebruik vanaf een volledige lading, met een combinatie van schrijven in Microsoft Word, surfen op het web in Chrome en naar een beetje muziek luisteren en YouTube-video's bekijken. In onze video-rundown-test, waarin we continu een Netflix-film streamden totdat de volledig opgeladen batterij leeg was, haalden we 7 uur en 11 minuten uit de Surface Laptop 2. Vergelijk dat met slechts 5 uur, 30 minuten op de MacBook Air (2018).

Alles bij elkaar genomen, hoewel de uptime van de batterij bij normaal gebruik geen overdadige totalen zal bereiken, zouden de meeste gebruikers ongeveer een volledige werkdag uit de Surface Laptop 2 moeten kunnen halen. Het spelen van games en het downloaden van enorme bestanden zal dat uitputten was een stuk sneller, maar het batterijpakket bleek behoorlijk veerkrachtig als het ging om typische, alledaagse apps en taken.

Software: volwaardige Windows 10

De originele Surface Laptop werd gehinderd door de toevoeging van Windows 10 S, een gestroomlijnde editie die bepaalde functionaliteit beperkte. Gelukkig behandelt Microsoft de Surface Laptop 2 niet op dezelfde manier, waardoor je een volwaardige Windows 10 Home-installatie krijgt.

Als je niet gebonden bent aan het Apple-ecosysteem, kan de Surface Laptop 2 je wat geld besparen en tegelijkertijd een aantal opmerkelijke, tastbare voordelen bieden ten opzichte van de MacBook Air.

Windows 10 is 's werelds meest gebruikte computerbesturingssysteem, en het is een gepolijste en zeer nuttige manier om een computer te besturen. Het heeft nog steeds veel van de klassieke Windows-esthetiek en bruikbaarheid, zij het met modernere bloei en functies. In plaats van nu om de paar jaar een enorme nieuwe Windows-versie uit te brengen, heeft Microsoft Windows 10 gedurende het grootste deel van vier jaar gestaag bijgewerkt, wat betekent dat het alleen maar beter en beter wordt, zij het stapsgewijs.

Prijs: zoek een deal

Microsoft's Surface Laptop 2 begint bij $ 999 voor de basisconfiguratie, hoewel we hem de laatste tijd vaak hebben gezien in het bereik van $ 799- $ 899. Wil je meer kracht inpakken? Je kunt in plaats daarvan kiezen voor een Intel Core i7-processor met 16 GB RAM en een SSD die kan oplopen tot 1 TB, maar je zult meer dan $ 2.000 (vóór kortingen) halen met een maximale configuratie.

Er zijn zeker veel goedkopere Windows-laptops op de markt, maar de Surface Laptop 2 voelt goed geprijsd in termen van de algehele ervaring. Het heeft een uitstekende bouw, een geweldig scherm en behoorlijk vermogen, en voelt onderscheidend aan tussen de huidige laptopoogst. Vooral als je er een kunt pakken rond dat $ 799-teken, is dat inderdaad een zeer verleidelijke propositie.

Microsoft Surface Laptop 2 versus Apple MacBook Air (2018)

Op basis van de eigen website van de Surface Laptop 2 is het duidelijk dat Microsoft de laptop heeft ontworpen met de MacBook Air van Apple in het vizier. Gelukkig voor het bedrijf steekt de Surface Laptop 2 gunstig af bij de Air uit 2018, die vorig jaar rond dezelfde tijd werd uitgebracht. Beide hebben kleine ontwerpvoordelen ten opzichte van de andere, dus u kunt daar uw voorkeur uitkiezen; hetzelfde voor het kiezen tussen Windows 10 en macOS.

Elders zijn de verschillen een beetje meer uitgesproken. De MacBook Air heeft een scherper scherm, maar de Surface Laptop 2 heeft meer vermogen en een langere batterijduur - en kost meestal minder dan de Air. Als je niet gebonden bent aan het Apple-ecosysteem, kan de Surface Laptop 2 je wat geld besparen en tegelijkertijd een aantal opmerkelijke, tastbare voordelen bieden ten opzichte van de MacBook Air.

Niet overweldigend, maar toch indrukwekkend

De Surface Laptop 2 voelt aan als een volledig gerealiseerde versie van wat Microsoft met de eerste versie wilde bereiken, met meer kracht en meer mogelijkheden met een volledige Windows-installatie. Het is een eersteklas, ultradraagbare laptop die er goed uitziet en aanvoelt, en hoewel dit geen computer is die bedoeld is om benchmarktests te doorbreken en games op de hoogste instellingen uit te voeren, is hij capabel genoeg voor divers dagelijks gebruik en heeft hij een vlezige batterij die daarbij past.

Specs

  • Productnaam Surface Laptop 2
  • Productmerk Microsoft
  • UPC 889842384604
  • Prijs $999.00
  • Releasedatum oktober 2018
  • Productafmetingen 12,13 x 8,79 x 0,57 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Windows 10
  • processor Intel Core i5-8250U
  • RAM 8GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 45,2 Wh
  • Poorten USB 3.0, Mini DisplayPort, Surface Connect-poort, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: