MSI Prestige 15 Review: een gelikte, draagbare creatiestudio

Inhoudsopgave:

MSI Prestige 15 Review: een gelikte, draagbare creatiestudio
MSI Prestige 15 Review: een gelikte, draagbare creatiestudio
Anonim

Bottom Line

De MSI Prestige 15 is een capabele allround laptop die niet per se de beste is in één ding, maar voor zo ongeveer alles goed is uitgerust.

MSI Prestige 15

Image
Image

We hebben de MSI Prestige 15 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Gezien zijn naam, is de MSI Prestige 15 gepositioneerd als iets speciaals. En ja hoor, het zit boordevol krachtige technologie in een slank en aantrekkelijk ontwerp, maar wat maakt deze laptop meer de moeite waard dan de concurrentie? Er zijn meer krachtige, gaming-geprepareerde Windows-laptops rond dezelfde prijs, en minder veeleisende gebruikers kunnen een eersteklas, ultradunne notebook krijgen voor een paar honderd dollar minder.

De MSI Prestige 15 zit ergens tussen die goed gedefinieerde categorieën, en de nadruk van het bedrijf op professionele creatievelingen is logisch: het is een zeer capabele, aantrekkelijke computer die resource-intensieve apps en zware multitasking aankan, plus het doet een best goed bezig met het uitvoeren van games.

Voeg een mooi scherm, een behoorlijke batterijduur en royale SSD-opslag toe, en je hebt een geweldig draagbaar werkstation dat de moeite waard is om wat extra geld aan uit te geven. Ik heb het basismodel van de MSI Prestige 15 meer dan 60 uur getest, waarbij ik mijn dagelijkse werkroutine doorliep, games speelde, media keek en benchmarks uitvoerde.

Ontwerp: Elegante accenten

De MSI Prestige 15 verpakt veel computers in een redelijk redelijk formaat frame. Hoewel het niet de dunste of lichtste laptop is die er is, is het een krachtige notebook die je nog steeds gemakkelijk kunt vervoeren. Met 14,4 x 9,2 x 0,63 inch (HWD) en 3,64 pond is hij groot, maar niet omvangrijk of te zwaar. Net als de veel lichtere LG Gram 15, heeft de computer van MSI echter een licht krakend karakter. Het heeft niet dat dichte, unibody-achtige gevoel van een MacBook Pro, hoewel het ondanks dat gevoel nog steeds solide geconstrueerd lijkt.

Elke configuratie van de MSI Prestige 15 heeft dezelfde afwerking en is aantrekkelijk. De basiskleur is donkerder grijs, maar met blauwe diamantgeslepen randen die glinsteren en het licht reflecteren. Hetzelfde effect omringt het touchpad, waardoor de notebook een onderscheidende visuele cue krijgt die een lust voor het oog is. Er is een subtiel logo aan de buitenkant van de MSI dragon-on-a-shield, dat vind ik een beetje maf in vergelijking met het minimalisme van een Apple- of Microsoft-logo, maar het v alt gelukkig niet al te veel op.

Het heeft niet dat dichte, unibody-achtige gevoel van een MacBook Pro, hoewel het ondanks dat gevoel nog steeds solide geconstrueerd lijkt.

Open de MSI Prestige 15 en je zult een heel kleine rand rond het grote scherm vinden. Het toetsenbord maakt optimaal gebruik van de ruimte met grote toetsen die helemaal niet krap aanvoelen. Er is een stevige hoeveelheid reizen naar de toetsen, en visueel vind ik het indrukwekkend ogende lettertype en de tweekleurige afwerking leuk, waarbij de zijkanten van de toetsen een lichtere, bijna doorschijnende kwaliteit krijgen. Mijn enige klacht over het toetsenbord is dat MSI de Delete-toets rechts van Backspace heeft geplaatst, wat tijdens mijn testen voor wat fouten zorgde.

Het touchpad van de MSI Prestige 15 kiest voor een zeer brede configuratie, die er bijna uitziet als het silhouet van een smartphone onder je toetsenbord. Het is soepel en reageert met een bevredigende klik, en er is een unieke toevoeging: de vingerafdruksensor is een kleine rechthoek in de linkerbovenhoek. Dat lijkt misschien een vreemde plek, omdat het in wezen een dode ruimte op het touchpad is, maar het heeft mijn dagelijks gebruik echt nooit belemmerd. En de sensor zelf werkt prima.

MSI heeft hier gelukkig een volledige reeks poorten opgenomen, met twee USB-C/Thunderbolt 3-poorten, een HDMI-poort en een 3.5 mm koptelefoonpoort aan de linkerkant, plus twee USB-A-poorten van volledige grootte (met een mooi blauw accent) en microSD-slot genoeg om mee te werken. Er is ook veel opslagruimte in deze basisconfiguratie, met een 512 GB SSD erin. Dat is een halve terabyte aan snelle opslag, wat dit opnieuw ideaal maakt voor makers van inhoud, vooral degenen die met voldoende videobeelden werken.

De MSI Prestige 15 wordt ook geleverd met een mooie faux-lederen laptophoes in de doos, dus je hoeft misschien geen extra hoes te kopen voor licht transport.

Image
Image

Configuratieproces: luister naar de klik

Als een Windows 10-pc kost de MSI Prestige 15 niet veel moeite om aan de slag te gaan. Het proces wordt geleid door de Cortana-spraakassistent van Microsoft, die kan worden gedempt als je de vertelling niet nodig hebt, en het is gewoon een kwestie van een aantal opties kiezen, inloggen op een Microsoft-account en alles goed laten installeren en configureren. Het duurt niet lang.

Eén ding om op te letten als je de computer voor het eerst gebruikt: mijn laptop had een vreemd, herhalend klikgeluid in de linkerbovenhoek - genoeg om op te vallen. Toen ik rondkeek, leek het een vrij veel voorkomend probleem te zijn waarbij een van de interne ventilatoren vast kwam te zitten tijdens het transport. Na een suggestie gaf ik het laptopchassis een stevige tik in die hoek en de ventilator kwam meteen tot leven. U hoeft niet meer te klikken en gelukkig hoeft u het niet op te sturen voor reparatie.

Display: groot en goed uitziend

Terwijl de andere MSI Prestige 15-configuraties kiezen voor een Ultra HD (4K) -paneel met superhoge resolutie, blijft het basismodel bij 1080p. Dat is een merkbaar verschil in scherpte, en het kernmodel kan niet tippen aan de schermen met een hogere resolutie die bijvoorbeeld op recente MacBooks te zien zijn.

Toch is dit 15,6-inch scherm met matte afwerking groot en nog steeds solide gedetailleerd, waardoor je voldoende ruimte hebt om mee te werken voor het manipuleren van media, surfen op het web of het spelen van games. Het is ook niet zo levendig als een MacBook Pro, wat mijn gebruikelijke dagelijkse laptop is, maar het is nauwelijks zwak. Het voldoet aan uw dagelijkse behoeften, hoewel upgraden naar een van de 4K-modellen verleidelijk kan zijn.

Interessant is dat het scherm ook 180 graden plat kan worden gevouwen, blijkbaar voor het geval je je scherm tijdens een presentatie wilt laten zien. De inhoud draait echter niet in die instelling, dus ik weet niet zeker hoe nuttig die functie zal zijn - en hij vouwt niet verder in een tentachtig of tabletachtig ontwerp. Maar het is geen touchscreen, dus die functies zijn niet nodig.

Image
Image

Prestaties: klaar om te werken of te spelen

De MSI Prestige 15 was een van de eerste laptops die werd uitgerold met de nieuwste 10e generatie Intel Core i7-10710U-processors, en met die sterke CPU en 16 GB RAM (2x 8 GB DDR4 2666 Mhz) erin, is dit een laptop gebouwd om zware productiviteitsbehoeften aan te kunnen. Het is overal snel en loopt zelden vast, en het heeft de mogelijkheid om veel browsertabs of meerdere apps tegelijk te verwerken.

In benchmarktests was de PCMark-score van 3.830 een stuk hoger dan de 3.121 score van de 4K Dell XPS 13 (9370) of de 3.085 van de LG Gram 15 (model van 2018). Het versloeg ook de 3, 465 van de huidige generatie Razer Blade 15, die in plaats daarvan een 9e generatie Intel Core i7-chip heeft. Met Cinebench belandde de MSI Prestige's score van 1.508 echter achter de Razer Blade's score van 1.869, maar het overtrof handig de XPS 13 (975) en LG Gram (1, 173).

MSI verpakt in een solide discrete grafische kaart hier: de NVIDIA GeForce GTX1650 (Max-Q). Het is niet krachtig genoeg voor MSI om dit een gaming-laptop te noemen, maar het draaide het snelle auto-voetbalspel Rocket League met een constante 60 frames per seconde bij maximale instellingen en sloeg dezelfde clip met Fortnite bij hoge tot maximale instellingen. Met een visueel veeleisender avonturenspel in de open wereld, zoals Assassin's Creed Odyssey, toonde de benchmarktest echter een gemiddelde van 46 fps bij Medium-instellingen, en we zagen een gemiddelde van 42 fps in de game. Dat is nog steeds redelijk goed, maar er zijn veel krachtigere gaming-laptops als dat een prioriteit is.

Het is niet krachtig genoeg voor MSI om dit een gaming-laptop te noemen, maar het draaide het snelle auto-voetbalspel Rocket League met een constante 60 frames per seconde bij maximale instellingen.

Bottom Line

De luidsprekers van de MSI Prestige 15 vallen in de categorie goed-niet-geweldig, wat voor sommigen misschien teleurstellend is gezien de positionering van de laptop voor makers van inhoud. Ze bevinden zich aan de onderkant en geven luid geluid voor muziek en andere audio, maar het afspelen is niet zo helder en genuanceerd als ik had gehoopt. Er zijn zeker veel slechtere laptopluidsprekers, maar deze bevinden zich niet in het hogere echelon.

Netwerk: gebouwd voor snelheid

Met een Wi-Fi 6-compatibele Intel draadloze kaart aan boord, is de MSI Prestige 15 gebouwd voor de nieuwste generatie high-speed routers. Ik heb er geen, maar zelfs op mijn thuisnetwerk viel de gemeten downloadsnelheid van 55 Mbps en uploadsnelheid van 17 Mbps binnen het normale bereik, en surfen op het web en het downloaden van bestanden voelde altijd snel aan op de laptop. Het wordt ook geleverd met een USB-adapter voor een Ethernet-kabel, wat een erg handige toevoeging is voor stabielere bedrade internetverbindingen.

Batterij: hangt sterk af van gebruik

Het batterijpakket van 82 Whr in de MSI Prestige 15 is zeker groot, hoewel MSI's schatting van maximaal 16 uur gebruik op een volledige lading zeker genereus is, vooral als je bijvoorbeeld video bewerkt.

Op volle helderheid, mijn gebruikelijke werkroutine van het typen van documenten, surfen op het web, af en toe video's bekijken en wat muziek streamen, gaf de MSI Prestige 15 me meestal tussen de 6 en 6,5 uur uptime. Het duurde iets langer tijdens onze video-uitlooptest, waarin een Netflix-film op volle helderheid werd doorgelust totdat de batterij leeg was. In dat geval overleefde het 7 uur en 37 minuten.

Dit zijn solide cijfers, maar ze verwijzen niet naar een laptop die je een volledige werkdag uptime kan geven, tenzij je de helderheid aanzienlijk verlaagt en je houdt aan lichtgewicht taken. Alles wat zwaar is, zal de batterij veel sneller leegmaken: een uur Rocket League spelen liet me bijvoorbeeld nog maar 42% van de batterijlevensduur over. Houd de USB-C-oplaadsteen bij de hand als u een langere dag of zwaarder gebruik van plan bent.

Bottom Line

De MSI Prestige 15 wordt geleverd met Windows 10 Professional, de nieuwste en beste (en vaak bijgewerkte) versie van het legendarische besturingssysteem van Microsoft. Als u bekend bent met eerdere versies van Windows, dan bent u hier meteen thuis. Dankzij de krachtige CPU en de solide hoeveelheid RAM hier verliep alles heel soepel in mijn ervaring. MSI bevat een paar stukjes bonussoftware, waaronder PhotoDirector 10 Essential en PowerDirector 17 Essential, hoewel creatieve professionals waarschijnlijk al hun eigen tools naar keuze hebben.

Prijs: Overweeg de upgrade

Voor $ 1.399 voor het basismodel krijg je een laptop met meer kracht en grafische mogelijkheden dan een basis Surface Laptop- of Dell XPS 13-model, om nog maar te zwijgen van een royale SSD van 512 GB die ideaal is voor het maken van inhoud. Voor een beetje meer zou je echter iets kunnen krijgen met nog meer spelkracht, als dat een primaire zorg is. En als je de Prestige 15 met meer voordelen wilt, kost een versie met een 4K-scherm, 1 TB SSD en 32 GB RAM $ 1.799, een redelijke prijsstijging voor een aantal serieuze upgrades.

MSI Prestige 15 vs. Razer Blade 15

Zoals gezegd zijn deze 15-inch laptops voor verschillende doeleinden gebouwd. De MSI Prestige 15 is ontworpen voor het maken van inhoud, maar is ook capabel genoeg om te gamen, terwijl de Razer Blade 15 (bekijk op Amazon) een all-out gaming-machine is. De Intel Core i7-9750H is een generatie achter de MSI, maar de NVIDIA GeForce 1660Ti is een veel krachtigere GPU, in staat om Assassin's Creed Odyssey op zeer hoge instellingen te draaien terwijl hij rond de 60 frames per seconde zit.

De Razer Blade 15 ziet er ook uit als een gaming-laptop, dankzij de gloeiende, meerkleurige toetsenbordverlichting, plus hij is omvangrijker en veel zwaarder om op te starten. Als je groot bent in pc-gaming, is dit een geweldige optie voor $ 1.599+. Maar contentmakers zullen ongetwijfeld de 512 GB SSD (vs. 128 GB SSD + 1 TB HDD) en de batterij met een langere levensduur van de MSI Prestige waarderen.

Een gulden middenweg van prijs en macht

De MSI Prestige 15 is een behoorlijk capabele allround laptop die, hoewel in geen enkel opzicht bijzonder verbluffend, erin slaagt om enige echt consequente tekortkomingen te missen. Het heeft veel verwerkingskracht en een royale SSD, de mogelijkheid om huidige games redelijk goed te spelen, en is verpakt in een aantrekkelijke schaal met een zeer goed scherm.

Specs

  • Productnaam Prestige 15
  • Product Merk MSI
  • SKU A10SC-011
  • Prijs $1, 399,99
  • Releasedatum augustus 2019
  • Productafmetingen 14,4 x 9,2 x 0,63 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Opslag 512GB SSD
  • Platform Windows 10
  • Processor 1.1Ghz hexa-core Intel Core i7-10710U
  • RAM 16GB
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 82 Wh
  • Poorten 2x USB-C, 2x USB-3, HDMI, microSD, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: