BigBlue Solar Charger Review: betrouwbare stroom onderweg

Inhoudsopgave:

BigBlue Solar Charger Review: betrouwbare stroom onderweg
BigBlue Solar Charger Review: betrouwbare stroom onderweg
Anonim

Bottom Line

De BigBlue is een draagbare oplader op zonne-energie die je apparaten opgeladen kan houden voor kamperen en reizen. De specificaties zijn echter misleidend en er wordt geen powerbank meegeleverd.

BigBlue 28W zonnelader

Image
Image

We hebben de BigBlue Solar Charger gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Batterijladers en zelfs draagbare generatoren zijn geweldig om bij de hand te hebben, maar wat doe je als de batterijbank zonder stroom komt te zitten en de draagbare generator leegloopt op brandstof als je geen stopcontact of gas hebt station in de buurt? Je gebruikt een draagbare zonnelader, zoals de BigBlue 28W Solar Charger. Natuurlijk, deze oplader ter grootte van een notebook zal geen koelkast of broodrooster van stroom voorzien, maar voor momenten waarop je wat extra sap in je telefoon nodig hebt in noodsituaties of tijdens het kamperen, zijn opvouwbare opladers op zonnepaneel een geweldige oplossing.

Dat gezegd hebbende, BigBlue is een beetje misleidend met zijn maximale output, de oplader kan alleen 17W aan, niet 28W. Het laadt apparaten echter betrouwbaar op, is waterbestendig en is klein genoeg om aan de binnen- of buitenkant van een campingrugzak of noodpakket te passen. Ik heb het meer dan 40 uur getest in regen en zonneschijn.

Image
Image

Ontwerp: robuust maar slank

De BigBlue Solar Charger heeft een vrij standaard ontwerp wat betreft opvouwbare zonneladers. Opgevouwen meet het apparaat ongeveer de grootte van een standaard notebook voor één onderwerp. Wanneer het wordt uitgevouwen, breidt het uit tot vier keer de oorspronkelijke breedte, waarbij vier van de vijf secties zijn gewijd aan de zonnepanelen. Het resterende gedeelte herbergt een klein zakje dat niet alleen fungeert als een middel om de apparaten die worden opgeladen op te bergen, maar ook voor de locatie van de stekkers (twee 2A en één 2.4A USB-A-poorten).

BigBlue heeft ook speciale doorvoertules op elk van de hoeken toegevoegd, die perfect passen bij de meegeleverde karabijnhaken om het apparaat aan een wandelrugzak, een tent of een auto te bevestigen.

Volgens de productlijst is de BigBlue Solar Charger waterdicht, maar er wordt geen specifieke waterdichtheidsclassificatie gegeven, wat het testen van dit detail een beetje uitdagend maakte. Vastbesloten om erachter te komen hoe ver ik het tot het uiterste kon drijven, begon ik met kleine sprieten water uit een spuitfles en werkte me omhoog om het gedeelte van het zonnepaneel volledig onder te dompelen in een badkuip vol water.

Ja hoor, van de spritzes tot de onderdompeling, de zonnelader hield stand. U wilt niet dat het USB-poortgedeelte van het apparaat nat wordt, omdat dit onderweg problemen kan veroorzaken, maar zelfs als er een beetje water in komt als u geen apparaat hebt, moet het worden beschermd, omdat BigBlue heeft een rubberen pakking toegevoegd om de USB-poorten af te dekken.

Als geheel is de opstelling best aardig. Het paneel liet zien dat het bestand is tegen de elementen (tenminste wat ik erop zou kunnen gooien) en de zak om je mobiele apparaat op te bergen tijdens het opladen is een leuke touch, vooral als je de oplader in direct zonlicht gebruikt, waar je apparaat zou anders oververhit.

Ik zou er niet op rekenen om mijn apparaten dagelijks op te laden, maar ik zal het zeker meenemen op mijn volgende kampeertrip en het in de tussentijd in mijn noodpakket bewaren.

Prestaties: Tussen de regels

Zoals helaas bij veel producten het geval is, zijn de specificaties in de kop van de BigBlue Solar Charger-productpagina een beetje misleidend. BigBlue stelt dat de zonnelader 28 watt is, en hoewel technisch waar, is dat niet de output die het levert.

Zoals uitgelegd door BigBlue in de kleine lettertjes van de productbeschrijving, heeft het apparaat vier panelen van zeven watt, wat neerkomt op een totaal van 28W. Het daadwerkelijke vermogen is echter dramatisch lager, vanwege het conversieproces van zonne-energie naar daadwerkelijk leverbare energie via USB. BigBlue verduidelijkt dat de zonnelader 'onder ideale omstandigheden' maximaal 17W (5V3,4A) kan leveren.

Met deze meer genuanceerde (en nauwkeurige) informatie in aanmerking genomen, ging ik het apparaat testen onder verschillende lichtomstandigheden om te zien of het zou presteren zoals beschreven in de productbeschrijving. Bij mijn testen in verschillende luchtomstandigheden presteerde het apparaat precies op hetzelfde niveau, met een maximum van iets minder dan 17 W in direct zonlicht op een perfect zonnige dag (bij gebruik van de twee 2.4A-poorten). Zelfs in niet-ideale lichtsituaties, zoals een bewolkte dag met sneeuw op de grond, kon ik 10W-uitvoer bereiken (bij gebruik van beide 2,4A-poorten).

Hoe snel je apparaat precies oplaadt, hangt af van een aantal variabelen: omgevingstemperatuur, apparaattemperatuur, locatie van de zon aan de hemel, wolken en, natuurlijk, de batterijcapaciteit van het apparaat dat je gebruikt opladen. Dat gezegd hebbende, bleek de output consistent te zijn wanneer rekening werd gehouden met de variabelen die ik (en Moeder Natuur) de kant van de zonnelader gooide.

Image
Image

Prijs: Grote waarde

Met een adviesprijs van $ 70, ligt de BigBlue Solar Charger precies op schema met eenheden met vergelijkbare specificaties. Ja, het is niet de 28 W-oplader zoals enigszins bedrieglijk wordt geadverteerd, maar hij is nog steeds een schot in de roos in de juiste omstandigheden en zijn vermogen om de elementen te weerstaan, maakt het een uitstekende keuze voor zowel wandelaars, kampeerders als survivalisten.

Ik vond het ook leuk om te weten dat het apparaat de elementen aankan terwijl ik mijn apparaten blijf opladen. Toen mijn smartphone in de meegeleverde zak was bevestigd en aangesloten, had hij geen probleem om het vocht op te nemen en (zij het langzaam) op te laden in besneeuwde en regenachtige omgevingen. Ik zou niet rekenen op het dagelijks opladen van mijn apparaten, maar ik zal het zeker meenemen op mijn volgende kampeertrip en het in de tussentijd in mijn noodset bewaren.

Zelfs in minder dan ideale verlichtingssituaties, zoals een bewolkte dag met sneeuw op de grond, kon ik 10W output bereiken (bij gebruik van beide 2,4A-poorten).

Voor $ 70 is het een kleine prijs om te betalen voor dat extra niveau van comfort, wetende dat ik mijn apparaten gedurende de dag op zijn minst enigszins opgeladen kan houden als de batterij van mijn telefoon leeg raakt en ik geen toegang heb naar elke voedingspoort.

BigBlue Solar Charger vs. Ryno Tuff Solar Charger

Een van de meest directe vergelijkingen met de BigBlue Solar Charger is de Ryno Tuff Solar Charger (zie op Amazon) Met een adviesprijs van $ 75-80 is het bijna dezelfde prijs als de BigBlue Solar Charger. Bovendien is de Ryno Tuff Solar Charger ook waterdicht, heeft hij een hoger maximaal vermogen van 21 W en beschikt hij over een ingebouwde powerbank van 6000 mAh, zodat je stroom kunt sparen voor een tijd dat licht wat schaarser is. Over het algemeen is de Ryno Tuff voor de meeste mensen misschien de betere optie, vooral vanwege de ingebouwde powerbank.

Een solide, budgetvriendelijke draagbare zonnelader

Toen alles was gezegd en gedaan, was ik onder de indruk van de prestaties van de BigBlue Solar Charger. Het 28W noemen in de kop van de productlijst is ongelooflijk oneerlijk, maar als je goed leest en begrijpt dat het maximaal 17W zal zijn, is het gemakkelijker om te herkennen dat de zonnelader daadwerkelijk voldoet aan zijn specificaties. Het is een beetje zwaar voor ultralichte wandelaars, maar met ongeveer een pond is het nog steeds licht genoeg om te rechtvaardigen in situaties waarin je een paar mobiele apparaten van stroom moet voorzien, of het nu smartphones of GPS-apparaten zijn.

Specs

  • Productnaam 28W zonnelader
  • Productmerk BigBlue
  • Prijs $70.00
  • Gewicht 1,29 lbs.
  • Productafmetingen 11,1 x 6,3 x 1,3 inch.
  • Kleur Zwart
  • Uitgang 17W
  • Poorten Drie USB-A-poorten (twee 2.4A, één 2A)
  • Waterdicht Ja

Aanbevolen: