WD Black 4TB Performance Hard Drive Review: enorme opslag in een duurzame, betrouwbare harde schijf

Inhoudsopgave:

WD Black 4TB Performance Hard Drive Review: enorme opslag in een duurzame, betrouwbare harde schijf
WD Black 4TB Performance Hard Drive Review: enorme opslag in een duurzame, betrouwbare harde schijf
Anonim

Bottom Line

De WD Black-serie is al lange tijd favoriet onder gebruikers en biedt een enorme capaciteit en hogere snelheden dan de meeste andere HDD's.

Western Digital Black 4TB 3,5-inch harde schijf met prestatievermogen

Image
Image

We hebben de WD Black 4TB Performance-harde schijf gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Western Digital is een grote naam op het gebied van harde schijven. Hoewel er hier en daar onvermijdelijk wat blindgangers zijn met WD-harde schijven, is de Black-serie door de jaren heen de favoriet geweest, met hun verbeterde prestaties en betrouwbaarheid. Voor deze specifieke recensie zullen we de WD Black onder de loep nemen, met name de 3,5-inch harde schijf van 4 TB met 256 MB cache. Er zijn veel andere formaten, formaten en variaties in de Black-serie, maar al deze op SATA gebaseerde schijven zullen ongeveer dezelfde resultaten opleveren dankzij hun gedeelde interface.

Image
Image

Ontwerp: no-nonsense en utilitair

Aangezien harde schijven doorgaans voor de duur van hun leven in een computer worden weggestopt, is het geen verrassing dat het algehele ontwerp utilitair is. De WD Black is verpakt in een stevige metalen doos en is voorzien van een sticker met wat branding aan de bovenkant en de SATA 3-interface/-stekker aan de onderkant.

Deze specifieke interne harde schijven zijn er in beide 2.5-inch en 3,5-inch variaties, dus uw specifieke behoeften zullen bepalen welke het beste voor u is. Omdat de 3,5-inch die we hebben getest zo groot en omvangrijk is, is hij het meest geschikt voor een desktopcomputer. Je zou het in een externe behuizing kunnen gebruiken als je wilt, maar 3,5-inch schijven hebben behoorlijk wat stroom nodig om te werken, wat betekent dat je het rechtstreeks op een muur moet aansluiten (naast de USB voor gegevensoverdracht op je computer).

WD's Black-serie is door de jaren heen de favoriet geweest voor velen, met hun verbeterde prestaties en betrouwbaarheid.

De 2,5-inch versie is veel kleiner en werkt perfect met de meeste laptops of notebooks met uitbreidbare opslag. Dit formaat kan ook in een externe behuizing worden geschoven voor meer draagbare opslag, en de behuizing kan alleen worden gevoed via een USB-verbinding (u hoeft niet met een groot netsnoer te sjouwen).

De HDD's uit de WD Black-serie kunnen het beste worden gebruikt als media-opslagapparaten voor grote bestandsoverdrachten bij media-intensieve projecten. Het zijn ook uitstekende opslagopties voor het maken van back-ups van dingen die je veilig wilt houden, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor gaming (houd er rekening mee dat ze erg traag zijn in vergelijking met een SSD of SSHD).

Image
Image

Configuratieproces: montage vereist

Het opzetten van een nieuwe harde schijf zoals deze is niet al te ingewikkeld, maar het zal verschillen afhankelijk van hoe je hem wilt gebruiken. Gelukkig kun je gemakkelijk instructies vinden die geschikt zijn voor jouw specifieke setup met Google of YouTube. We gaan bespreken hoe u deze HDD installeert en gebruikt door hem aan te sluiten op een desktopcomputer met Windows 10 en een externe behuizing, die voor de meeste situaties de basis moet dekken.

Omdat dit een "prestatie"-schijf is, zal de HDD zowel luid als heet zijn in vergelijking met zoiets als de Blue-serie schijven van WD.

Begin met het uitpakken van je harde schijf, het verwijderen van de vochtwerende zak en het voorbereiden van je computer. Schakel het uit en trek de stekker uit het stopcontact. Als u beugels/steunen aan de zijkanten van de schijf moet bevestigen zodat deze in het compartiment kan zitten, doe dat dan nu. Installeer de harde schijf in het compartiment, sluit zowel de voedingskabel als de dataconnector (SATA) aan en zorg ervoor dat ze volledig zijn aangesloten. Beheer alle kabels zoals u wilt en sluit ze vervolgens allemaal af.

Prestaties: Fatsoenlijke prestaties voor een HDD

Omdat deze HDD "prestaties" daar in zijn naam vermeldt, gaan we uitzoeken of het de hype waarmaakt. Hieronder hebben we de claims van Western Digital voor de Black-serie van onze versie opgesomd en vergeleken met onze eigen resultaten met CrystalDiskMark. WD bevat ook enkele handige software, Acronis True Image genaamd, die kan worden gebruikt om de schijf te testen, de staat ervan te bewaken en te helpen bij gegevensmigratie zonder extra kosten. Acronis is best handig, dus het is leuk om bij de aankoop te hebben gevoegd.

Ook om snel te vermelden, omdat dit een "prestatie" -schijf is, zal de HDD zowel luid als heet zijn in vergelijking met zoiets als de Blue-serie schijven van WD. Dit is niet per se negatief, maar het kan een factor zijn waarmee u rekening moet houden voordat u koopt.

Als je ziet hoe de meeste harde schijven die je tegen de WD Black zou gebruiken, waarschijnlijk binnen het gemiddelde bereik van 80 MB/s en 150 MB/s zullen vallen, maakt de Black-serie inderdaad zijn prestatieclaims waar.

Hier zijn de specificaties die WD nu heeft voor deze zwarte HDD:

  • Gemiddelde gegevenssnelheid van/naar schijf - Tot 202 MB/s
  • Laad/Ontlaad Cycli - 300.000

Met CrystalDiskMark op een Intel CPU hebben we de volgende resultaten geregistreerd (er kunnen variaties op deze resultaten zijn, afhankelijk van het CPU-model en de fabrikant):

  • Sequentiële Lezen (Q=32, T=1): 173.516 MB/s
  • Sequentiële schrijfactie (Q=32, T=1): 147.674 MB/s
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=8, T=8): 2.270 MB/s [554.2 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=8, T=8): 2,518 MB/s [614.7 IOPS]
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=32, T=1): 2,293 MB/s [559,8 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=32, T=1): 2.391 MB/s [583.7 IOPS]
  • Willekeurig lezen 4KiB (Q=1, T=1): 0,578 MB/s [141,1 IOPS]
  • Willekeurig schrijven 4KiB (Q=1, T=1): 2,178 MB/s [531.7 IOPS]

Op basis van deze resultaten vallen de specificaties van WD ruim binnen het bereik van de tests, hoewel een beetje onder de maat. Deze benchmarks zijn echter niet feilloos nauwkeurig in vergelijking met gebruik in de echte wereld, dus dat is te verwachten.

De Black-serie maakt inderdaad zijn prestatieclaims waar en blijft een van de snelste beschikbare HDD's.

De meeste harde schijven die je tegen de WD Black zou gebruiken, vallen waarschijnlijk binnen het gemiddelde bereik van 80 MB/s en 150 MB/s, dus de Black-serie maakt inderdaad zijn prestatieclaims waar en blijft een van de snelste beschikbare HDD's. SATA 3 SSD's halen echter iets van 200 MB/s tot 400 MB/s, waardoor ze enorm superieur zijn (zij het duurder).

Image
Image

Prijs: Prijzig, maar met extraatjes

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van de opslagcapaciteit en vormfactor, maar de WD Black 4TB kost iets meer dan andere HDD's.

Hier is een overzicht van elk van de WD-website:

WD Zwart 2,5-inch

  • 250GB $51.99
  • 320GB $52.99
  • 500GB $53.99
  • 1TB $68.99

WD Zwart 3,5-inch

  • 500GB $65.99
  • 1TB $72.99
  • 2TB $109.99
  • 4TB $188,99
  • 6TB $219,99

Deze prijzen kunnen fluctueren, afhankelijk van waar u uw HDD koopt, maar deze cijfers van WD zouden u een schatting moeten geven van hoeveel u zult betalen. Hoewel ze meer kosten dan andere HDD's in hun klasse, rechtvaardigen de solide prestatiecijfers, garantie en uithoudingsvermogen de prijzen. Het is moeilijk om te argumenteren tegen het krijgen van maar liefst 6 TB aan opslagruimte voor ongeveer $ 200. Vergelijk dat met een SSD waar je misschien een derde van de grootte krijgt voor hetzelfde geld.

Western Digital's Black-serie HDD's is gericht op diegenen die een balans willen tussen prestaties, grote capaciteit en prijs.

WD Black 4TB HDD versus WD Blue 4TB HDD

Omdat deze twee series van WD een van de meest voorkomende zijn tijdens het zoeken naar een HDD-oplossing, laten we ze even bekijken om te vergelijken welke voor u geschikt is. Het grootste dat je zult opvallen, is het prijsverschil, waarbij de Blue de neiging heeft om half zo goedkoop te zijn. Dat is logisch omdat ze merkbaar langzamer presteren in vergelijking met de Black, maar ook omdat ze een deuk hebben in betrouwbaarheid.

Black HDD's van WD worden geleverd met een uitstekende garantie van 5 jaar, terwijl Blue slechts een magere 2 jaar heeft. Met het uitvalpercentage van HDD's kan dat een potentieel probleem zijn. Daarom raden we je zeker aan om met de Black te gaan. Als u echter de kosten maximaal probeert te verlagen, zorg er dan voor dat u in ieder geval een blauwe HDD aanschaft met een RPM van 7, 200 versus 5, 400. Dit zal de prestatiekloof een beetje helpen dichten.

De optimale keuze voor een goede HDD

Western Digital's Black-serie HDD's is gericht op diegenen die een balans willen tussen prestaties, capaciteit en prijs. De WD voldoet zeker aan deze drie sleutelfactoren met de Black-serie, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor potentiële kopers.

Specs

  • Productnaam Zwarte 4TB 3,5-inch harde schijf met prestatievermogen
  • Productmerk Western Digital
  • UPC 718037817224
  • Prijs $189,90
  • Gewicht 1,66 lbs.
  • Productafmetingen 5,79 x 4 x 1,03 inch.
  • Garantie 5 jaar
  • Capaciteit 1TB, 2TB, 3TB, 4TB, 5TB, 6TB
  • Interface SATA 6Gb/s
  • RPM 7200
  • Cache 32MB
  • Software Acronis True Image WD Edition
  • Stroomverbruik ~9W

Aanbevolen: