VTech DM221 Audio-babyfoon Review: een betrouwbare audio-babyfoon

Inhoudsopgave:

VTech DM221 Audio-babyfoon Review: een betrouwbare audio-babyfoon
VTech DM221 Audio-babyfoon Review: een betrouwbare audio-babyfoon
Anonim

Bottom Line

VTech maakt de DM221 sinds 2012 en na onze uitgebreide tests is het duidelijk waarom hij nog steeds op de markt is: hij is betaalbaar, betrouwbaar en laat je zorgeloos naar je baby luisteren. Het is moeilijk om meer te vragen.

VTech DM221 Veilige en degelijke digitale audio-babyfoon

Image
Image

We hebben de VTech DM221 audio-babyfoon gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of het nu je eerste of je derde kind is, er is nooit een moment waarop je je geen zorgen hoeft te maken of je jonge kinderen veilig en wel zijn. Een van de gemakkelijkste manieren om je geest gerust te stellen, is door een audio-babyfoon aan te schaffen voor de momenten dat je niet in de kamer bent. De VTech DM221 is een ouderwetse audio babyfoon met een uitstekend bereik, geluidskwaliteit en betrouwbaarheid. In meer dan een maand testen voldeed het aan al onze behoeften, ondanks het ontbreken van een videofeed.

Image
Image

Design: een fijne mix van vorm en functie

De VTech DM221-opstelling bestaat uit een ouderunit en een babyunit, die elk een eivormig ontwerp hebben en een kleine antenne verborgen in een hoepel aan de bovenkant (die ook geweldig is om aan je riemlus te knippen).

Een leuk klein kenmerk van de babyunit is de toevoeging van een klein nachtlampje aan de bovenkant dat kan dienen als een zachte, warme lichtbron voor de kinderkamer van uw kleintje.

De ouderunit heeft een compact LCD-scherm dat de essentiële informatie weergeeft die nodig is om instellingen te wijzigen en een goede verbinding te garanderen. Naast het scherm en vijf knoppen om de verschillende functies en instellingen van het apparaat te bedienen, bevat de ouderunit een array met vijf lampjes om in visuele vorm het audiovolume weer te geven dat wordt vastgelegd door de babyunit. Het is niet luxueus, maar het klaart de klus en bevat alles wat je nodig hebt zonder verspilde ruimte.

De babyunit heeft daarentegen alleen de vijf knoppen en een rooster waarin zowel de luidspreker als de microfoon zijn ondergebracht die worden gebruikt om audio op te pikken. Een leuk klein kenmerk van de babyunit is de toevoeging van een klein nachtlampje aan de bovenkant dat kan dienen als een zachte, warme lichtbron voor de kinderkamer van uw kleintje.

Image
Image

Configuratieproces: een absoluut briesje

Nadat je de meegeleverde lithium-ionbatterijen hebt aangesloten, moet je bij het instellen beide apparaten inschakelen en wachten tot ze zijn gekoppeld. Er zit een snelstartgids in de doos om u te helpen bij het proces, maar we hebben de handleiding pas gezien nadat we de apparaten al hadden ingesteld. Als je problemen hebt met koppelen, raadt VTech aan ervoor te zorgen dat je niet in de buurt bent van andere draadloze apparaten om interferentie te voorkomen.

Het is niet luxueus, maar het klaart de klus en bevat alles wat je nodig hebt zonder verspilde ruimte.

Geluidskwaliteit: helder en helder, zelfs op afstand

Gezien hoe lang VTech al audio-babyfoons maakt, zou het geen verrassing moeten zijn dat de geluidskwaliteit fantastisch is. We hebben de babyunit op verschillende plekken in de kamer van ons kind geplaatst en of het nu op een aan de muur gemonteerde plank tegenover zijn wieg was of achter de wieg, de monitor nam de audio goed genoeg op om duidelijk gekoester of gehuil te horen.

VTech vermeldt dat andere draadloze gadgets mogelijk het audiosignaal kunnen verstoren, maar we ondervonden geen problemen, ondanks het feit dat we talloze verbonden gadgets in ons appartement hadden. Het geluid bleef helder en duidelijk, zelfs wanneer de ouderunit zich op grotere afstanden bevond, wat we hieronder zullen bespreken.

Gezien hoe lang VTech al audio-babyfoons maakt, zou het geen verrassing moeten zijn dat de geluidskwaliteit fantastisch is.

Hoewel het niet direct gerelateerd is aan de audiokwaliteit, bleken de LED-lampjes die werden gebruikt om het volume aan te geven, buitengewoon gunstig te zijn. Er waren talloze keren dat we aan ons bureau wat werk gedaan hadden en wilden bijhouden of onze kleine al dan niet wakker was van zijn dutje. Elke keer lichtten de LED-indicatoren nauwkeurig op om ons te laten weten wanneer hij op was en klaar was om te spelen.

Image
Image

Draadloos: directe, duidelijke verbinding

VTech zegt dat de DM221 een bereik heeft tot 1000 voet. We waren niet precies in staat om deze bewering te testen, omdat we niet het onroerend goed hadden om zo ver weg te lopen, maar waar we ook waren in ons appartement van 1, 100 vierkante meter, het audiosignaal was duidelijk. Dit gold zelfs als er vier of vijf muren waren tussen de baby-unit en de ouder-unit.

Een extra bonus van de VTech DM221 is de opname van DECT 6.0 digitale technologie, die een veilig signaal creëert, zodat zelfs als anderen dezelfde unit gebruiken in kleine ruimtes (zoals ons appartementencomplex), de units winnen' interfereren niet met elkaar en pikken elkaars signaal niet op. We waardeerden de extra privacy.

Image
Image

Batterijlevensduur: het blijft maar doorgaan

Volgens het specificatieblad van VTech heeft de DM221 een batterijduur van 18 uur. In onze weken en weken van testen, ontdekten we dat de werkelijke levensduur van de batterij dit overtrof, met een gemiddelde looptijd van 20 uur. Dit was meer dan genoeg om onze kleine de hele dag in de gaten te houden en 's nachts de ouderunit op te laden terwijl we sliepen.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige audio-babyfoon, hoeft u niet verder te zoeken dan de DM221. We waren ongelooflijk onder de indruk en we zijn er zeker van dat u dat ook zult zijn.

Als je op reis bent en de oplader voor de ouderunit niet mee wilt slepen, kun je hem gemakkelijk in de loop van een weekend laten meegaan als je ervoor zorgt dat je hem uitschakelt op de momenten dat je dat doet. je hoeft je kind niet in de gaten te houden.

Bottom Line

De VTech DM221 heeft een adviesprijs van $ 39,95, wat hem precies in het midden plaatst voor babyfoons met alleen audio. Voor die prijs betaal je niet voor mooie functies of een overdreven esthetisch ontwerp; in plaats daarvan betaal je voor betrouwbaarheid en veiligheid van een merk dat dit al tientallen jaren doet. Naast de kit met één ouderunit en één babyunit, verkoopt VTech ook een kit met twee ouderunits voor $ 49,95 (adviesprijs), dus als je denkt dat je ooit een tweede unit nodig hebt, is het de moeite waard om de extra tien dollar.

Concurrentie: Een en dezelfde, als het er op aan komt

Zoals hierboven vermeld, is er geen tekort aan audio-babyfoons op de markt. In feite verkoopt VTech zelf concurrerende modellen. Hoewel er tal van opties zijn om uit te kiezen, gaan we voor een gelijkmatige vergelijking kijken naar de VTech DM223 en de Philips Avent DECT-audiobabyfoons.

De eerste is de VTech DM223. Zoals de naam al aangeeft, is er praktisch geen verschil tussen de DM221 en DM223, afgezien van een opnieuw ontworpen frame dat slanker en een beetje moderner is. Het beschikt over schermen in dezelfde stijl, hetzelfde bereik van 1000 voet, dezelfde tweerichtingscommunicatie en dezelfde DECT 6.0-transmissietechnologie. Interessant is dat de VTech DM223 alleen wordt geleverd in een kit met twee ouderunits en een adviesprijs van $ 69,95 heeft. Voor deze prijs heeft het niet veel zin om dit over de DM221-kit te krijgen, maar soms kun je het goedkoper vinden, wat het een goede optie maakt omdat het een beetje nieuwer is.

De volgende is de Philips Avent DECT-babyfoon, met een adviesprijs van $ 49,99. Ondanks dat het van een volledig apart bedrijf is, heeft de Philips Avent DECT-babyfoon bijna identieke specificaties. Het biedt een bereik van 1000 voet, LED-audio-indicatoren, een geruststellend nachtlampje, DECT 6.0-technologie en tweerichtingscommunicatie. Het enige voordeel dat we zien bij de Philips Avent DECT-monitor is de mogelijkheid om standaard oplaadbare AA-batterijen bij de apparaten te gebruiken, waardoor ze een beetje gemakkelijker mee te nemen zijn, aangezien AA-batterijen vrij alomtegenwoordig zijn.

Als het niet kapot is, repareer het dan niet

De VTech DM221 bestaat al tientallen jaren in een of andere vorm en deze specifieke iteratie is de beste tot nu toe. Het is betaalbaar, betrouwbaar en doet over het algemeen alles wat het adverteert en nog wat. Als u op zoek bent naar een eenvoudige audio-babyfoon, hoeft u niet verder te zoeken dan de DM221. We waren ongelooflijk onder de indruk en we zijn er zeker van dat u dat ook zult zijn.

Specs

  • Productnaam DM221 Veilige en degelijke digitale audio-babyfoon
  • Product Merk VTech
  • Prijs $39.95
  • Productafmetingen 7,4 x 2,4 x 8,2 inch.
  • Type audio
  • Mic in twee richtingen
  • Aansluiting DECT 600 digitale technologie
  • Batterijduur 18 uur
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie
  • Inside the Box Oudereenheid x 1 Babyeenheid x 1 Voedingsadapter x 2 Gebruikershandleiding x 1

Aanbevolen: