Een kaart verwijderen uit Apple Pay met iCloud

Inhoudsopgave:

Een kaart verwijderen uit Apple Pay met iCloud
Een kaart verwijderen uit Apple Pay met iCloud
Anonim

Wat te weten

  • Log in op iCloud en selecteer Instellingen > iCloud-instellingen, kies je telefoon en de kaart die je wilt verwijderen, selecteerVerwijderen.
  • Kies ook Alles verwijderen > Verwijderen om alle kaarten te verwijderen die zijn opgeslagen op uw Apple Pay.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een of alle betaalmethoden van Apple Pay verwijdert met iCloud.

Log in op iCloud en vind je gestolen telefoon

Apple Pay gebruikt de Touch ID-vingerafdrukscanner of Face ID-gezichtsherkenningssysteem als onderdeel van de beveiliging, dus een dief die uw iPhone heeft, heeft ook een manier nodig om uw vingerafdruk of gezicht te vervalsen om uw Apple Pay te gebruiken. Daarom is de kans dat iemand frauduleuze kosten maakt relatief klein. Toch is het idee dat uw financiële informatie op een gestolen telefoon is opgeslagen, oncomfortabel.

Gelukkig is er een gemakkelijke manier om Apple Pay-gegevens van een gestolen apparaat te verwijderen met iCloud, zodat u rustig kunt slapen.

Ga als volgt te werk om uw creditcard of betaalpas te verwijderen van Apple Pay op een iPhone die is gestolen of verloren is gegaan:

  1. Ga naar iCloud.com op elk apparaat met een webbrowser - desktop, laptop, iPhone of een ander mobiel apparaat.
  2. Log in met uw iCloud-accountgegevens, waarschijnlijk dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als uw Apple ID, maar dat hangt af van hoe u iCloud instelt.

  3. Wanneer u bent ingelogd en in het hoofdscherm van iCloud.com, klikt u op het Settings-pictogram of klikt u op uw naam in de rechterbovenhoek en selecteert u iCloud-instellingen.

    Image
    Image
  4. Uw Apple Pay-gegevens zijn gekoppeld aan elk apparaat waarop het is ingesteld en niet aan uw Apple ID of iCloud-account. Daarom moet u de gestolen telefoon vinden in de sectie Mijn apparaten. Apple maakt het gemakkelijk om te zien op welke apparaten Apple Pay is geconfigureerd door er een Apple Pay-pictogram onder te plaatsen.

    Image
    Image
  5. Klik op de gestolen iPhone met de kaart die je wilt verwijderen om deze in een nieuw venster te openen.
  6. Onder de iPhone-afbeelding staat een lijst met de kaarten die u op uw iPhone hebt vermeld. Kies Alles verwijderen.

    Image
    Image
  7. Selecteer Remove in het bevestigingsscherm dat verschijnt om het verwijderen van uw financiële informatie te voltooien.

    Image
    Image

Nadat je je gestolen iPhone hebt teruggevonden of een nieuwe hebt gekregen, kun je Apple Pay zoals gewoonlijk instellen en het gebruiken om snel weer aankopen te doen.

Meer tips voor wanneer je iPhone is gestolen

Image
Image

Als iemand je iPhone steelt, is het verwijderen van een kaart uit Apple Pay slechts een van de stappen die je hoeft te nemen. Hier zijn enkele andere tips voor wat u vervolgens moet doen:

  • Wat te doen als je iPhone is gestolen
  • Gebruik Zoek mijn iPhone om verloren of gestolen iPhone op te sporen
  • Heb ik de app Zoek mijn iPhone nodig om een verloren iPhone te vinden?
  • Hoe gegevens op verloren of gestolen iPhone te beschermen

Aanbevolen: