Samsung 64GB EVO microSD-kaart Review: een geweldige kaart verslagen door zijn identieke tweeling

Inhoudsopgave:

Samsung 64GB EVO microSD-kaart Review: een geweldige kaart verslagen door zijn identieke tweeling
Samsung 64GB EVO microSD-kaart Review: een geweldige kaart verslagen door zijn identieke tweeling
Anonim

Bottom Line

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart slaagt erin solide, bovengemiddelde prestaties te leveren in een klein pakket.

Samsung 64 GB EVO MicroSD-geheugenkaart

Image
Image

We hebben een Samsung 64GB EVO microSD-kaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart, zoals veel van de beste SD-kaarten, wordt geleverd in een enigszins bescheiden pakket en mist de normale superlatieven over extreme/ultra/turbo NOS-prestaties. Op de een of andere manier slaagt de EVO 64GB er echter in om, tegen alle verwachtingen in, het grootste deel van de concurrentie te overtreffen voor een zeer redelijke prijs. Zou u deze kaart voor uw doeleinden moeten overwegen? Hoogstwaarschijnlijk wel, maar laten we eerst eens nader kijken.

Image
Image

Bottom Line

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart gebruikt een wit en oranje kleurenschema en wordt geleverd met een SD-kaartadapter van volledige grootte. Op de kaart zelf vind je een U3-snelheidsclassificatie, die 30 MB/s sequentiële schrijfprestaties garandeert. De verpakking beweert ook "Overdrachtssnelheid tot 100 MB / s", wat net vaag genoeg is om weg te laten of ze schrijf- of leessnelheden beschrijven. Hoe dicht komt Samsung eigenlijk bij dit cijfer in onze tests? Lees hieronder en we zullen het bespreken.

Configuratieproces: geen zweet

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart vereist niet veel installatie. Haal de kaart uit de verpakking en begin hem te gebruiken. Als je een SD-poort/-apparaat van volledige grootte gebruikt, gebruik dan gewoon de meegeleverde adapter.

Prestaties: Op gelijke voet met de concurrentie

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart heeft een U3-classificatie, wat een minimale sequentiële schrijfsnelheid van 30 MB/s garandeert. Dit zal geschikt zijn voor het opnemen van 4K-video op een overweldigende meerderheid van spiegelloze camera's zoals de Panasonic Lumix GH5. De EVO zal je echter nog beter doen - we waren in staat om consistent een schrijfsnelheid van ongeveer 65 MB/s te behalen in CrystalDiskMark's 1 GiB sequentiële schrijfsnelheidstest, over 9 iteraties. Blackmagic's Disk Speed Test leverde ook bijna identieke cijfers op. Dit is bemoedigend omdat consistentie belangrijk is in scenario's voor video-opnames.

Image
Image

Leessnelheden schommelden rond de 88 MB/s in CrystalDiskMark en 92 MB/s in de tests van Blackmagic. Deze cijfers komen precies overeen met alle andere UHS-I-kaarten die we hebben getest. Schrijfsnelheden hebben de neiging om het meest significant te variëren tussen kaarten, maar de spreiding tussen de snelste en langzaamste leessnelheden is vrij dun.

Al met al zijn dit zeer bemoedigende cijfers. Deze kaart is snel genoeg om bitrates voor video-opnames tot 400 Mbit (50 MB/s) vol vertrouwen aan te kunnen. Dit maakt het meer dan geschikt voor 4K en meer op de meeste spiegelloze camera's. De enige keer dat je meer snelheid nodig hebt, is mogelijk voor 8K-opnames, of voor ProRes/RAW-opnames op camera's zoals de Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K.

We waren in staat om consistent 65 MB/s te behalen in CrystalDiskMark's 1 GiB sequentiële schrijfsnelheidstest.

Bottom Line

De Samsung 64GB EVO microSD-kaart heeft een adviesprijs van $ 46, maar is het afgelopen jaar op Amazon vermeld tussen $ 28- $ 52. Op het moment van schrijven was het beschikbaar voor $ 32,77 of $ 0,51/GB. Dit maakt het de duurste (per GB) van de UHS-I-kaarten die we hebben getest. Zelfs voor $ 28 zou het niet veel zijn. Het enige echte geval waarin iemand deze kaart zou kiezen, zou zijn als ze de extra snelheid nodig hadden die deze kaart bood ten opzichte van een deel van de concurrentie.

Samsung EVO vs. Samsung EVO Select

Vreemd genoeg is de Samsung EVO Select de grootste bedreiging voor de Samsung EVO, een kaart die vrijwel identiek presteerde in onze tests, maar $ 12 kostte in plaats van $ 17. We kunnen niet echt een reden zien om de EVO te kopen boven de EVO Select gezien hun huidige prijzen.

Een snelle microSD-optie

Zonder Samsungs eigen EVO Select microSD-kaart zouden we de EVO van harte aanbevelen. De EVO is een snelle, consistente, betaalbare kaart die perfect geschikt is voor 4K en meer. De EVO Select is echter in wezen dezelfde kaart voor nog goedkoper, dus kies in plaats daarvan die kaart, tenzij de prijsomstandigheden veranderen als gevolg van een verkoopevenement.

Specs

  • Productnaam 64 GB EVO MicroSD-geheugenkaart
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $46,00
  • Releasedatum april 2017
  • Kleur Oranje/Wit
  • Kaarttype microSDXC
  • Opslag 64GB
  • Snelheidsklasse 10

Aanbevolen: